lite England också

Wow, vilka veckor det varit. Innan England hann jag med att få min utmanings-t-shirt, med andra ord tränat 38 gånger på 11 veckor. Det vart även en jävligt go heldag på Liseberg och allmänt mys i Göteborg som bjöd på stundvis underbart väder.

England var grymt. I London hann vi med se massa doldisar, mest grymma broar och maffiga tågstationer. Störst intryck gjorde British museum, vilken byggnad! Hela gänget kan ses sittande i dess trappa på första bilden! Peckham library: Ett fantastiskt biblotek ute i slummen och Labans dansskola, en orgie i plast och spegelglas. Millenium bridge i kvällningens mörker var också en höjdare.
Vi drog vidare till Bath. Störst intryck där gjorde vårt BOENDE! Jisses, våra professorer K.G. och Morten hade hyrt ett SLOTT åt oss. Ja, ett riktigt slott alltså. 10 fantastiska lyxrum för två. Jag och Lotta delade 150-säng och täcke i det vackraste rummet av alla, det rum på bilden som går i vinrött.Vad det gäller arkitekturen såg vi mycket att oh:a över. Bäst av allt var Eden projekt, växthus mitt ute på landet i alien-aktiga plastbubblor. Vi såg också många gridshell-strukturer. Skalbyggnader i ett rutnät av trä, som Downland gridshell. Även i Bath finns det broar. Som Cliffton bridge: högt, högt ovenför marken, svajade den för varje bil som körde förbi.

På söndagen var vi och kikade på Baths gamla romerska spa, runt 2000 år gammalt. Varmvattnet till detta spa kommer direkt från varma källor under marken. Vi fick dessutom smaka detta 40 gradiga vatten. Inngen höjdare, haha! Efter museet fick vi dessutom bada några timmar i Baths nya spa, inte jätteimponerad av arkitekturen, men spa är en ovanlig lyx!Minne för livet var kvällen vi åt middag ute på en heden Dartmoor. Köpte pizza och kinamat i en liten by och åkte ut mitt på heden, klättrade upp för en kulle och åt i skymmningen.


Underbar resa. Blir dessutom en re-run i början av oktober då det bär av till Schweiz med samma gäng! Tack till Per som tagit de bästa av bilderna!

Nej, nu måste jag jogga i säng! Imorgon åker vi till Sundsvall i en månad. Nu känns det som att sommaren kommer igång på riktigt. På måndag börjar dessutom sommarkursen... Woho!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0