Göteborg

Sista veckan i Sundsvall var härlig. Gatufesten var rolig, vi hann träffa massa gamla vänner och se ett och annat band. Sista dagarna i Sundsvall var dom mest välfyllda på hela resan, mycket roligt att klämma in! Det var trots fantastiska veckor i norr gött att komma hem till Göteborg igen! Vi har varit hemma i en och en halv vecka och stan har bjudit på sitt sämsta väder! Hoppas på sol till veckan, för jag har inte hunnit med några av mina superplaner på att hänga mycket ute i skärgården.

Planen att se Göteborg har däremot faktiskt gått rätt bra. Vi har hittatut skulle man kunna säga, hehehe! Hittaut.nu är som orientering. Man tar sig runt på valfritt vis och letar efter checkpoints via en karta. Det finns 75 checkpoints här i Göteborg och varje sådan är en metallpinne med nummer och bokstav, den senare registrerar man sedan på internet för chans att vinna priser. Vi har tagit 32 hittills och då gått ca 3 mil uppdelat på tre dagar. Vi har varit ute nästan hela dagarna och käkat lunch på mysiga ställen man aldrig annars skulle hittat! Väldigt trevlig grej!

Annars har jag sett vackra Botaniska trädgården och hunnit med lite After work på Andra Lång med härliga vänner. Igår var jag och Camilla på Ullared igen! Det var hennes födelsedagspresent till mig och jag köpte hennes födelsedagspresent där. Vi är väldigt effektiva när det gäller, haha!

Snart börjar Lars jobba, men innan det kräver jag sol. KRÄVER, okej? Vi ska ha soligaste sista-veckan-på-emestern ever.

Skuleskogen

Året var 2008, platsen var en nordlig Thailänsk skog. Jag och Lars var ute och trekkade i tre dagar och ifrågasatte varför man aldrig gör samma sak i Sverige. Vi har ju fantastisk natur, säkert lika härlig som Thailand!

Det tog oss tre år. Men sagt och gjort, i måndags stod vi där, med 10 och 15 kilo packning på ryggen, färdig att äntra Skuleskogens nationalpark. Vi började vid entré Syd och följde Höga kusten-leden. En ganska stor led med en del folk och spångar eller väl upptrampade stigar. Ganska behaglig promenad! Överallt var det väldigt vacker natur. Mest spektakulärt var nog att se alla klapperstensfält.


Efter en bit bestämde vi oss för att vika av största leden för att slippa lite människor och istället bestiga Slåttdalsberget. På väg uppför berget var det väldigt brant på sina ställen, i gränslandet till klättring på sina håll! Men det var värt mödan, för hela vägen var det vacker utsikt över omgivningen, och väl framme, storslagen utsikt! Den bästa på hela vandringen!


Det blåste ofattbart mycket på toppen, så vi skyndade ner till Höga kusten-leden igen. Ner var nästan en värre strapats än upp, brant, tung packning, dålig balans och hala stenar. Men vi överlevde och kom snabbt fram till det jag tror nationalparken är mest känd för: Slåttdalsskrevan. Väldigt vackert naturfenomen. Omgiven av ofattbart höga väggar vandrade vi igenom.


När vi kom ut på andra sidan var det bara några hundra meter tills vi kom fram till en utsiktspunkt där man såg ut över två av nationalparkens största tjärnar och Höga kusten. LUNCHDAGS! Kycklingsallad with a view!


Efter lunchen var det bara utför kvar. Vandringen ner till havsnivå, nästan lika brant som nedför Slåttdalsberget! Målet för första dagens vandring var stugan vi tänkte övernatta i. Dit och överallt annats var det lätt att hitta, stigarna var utmarkerade med blå eller oranga pluttar, kartor fanns att få tag på överallt och skyltar vid alla vägskäl. Väldigt lättsamt!


Det finns ett antal övernattningsstugar i nationalparken, de är gratis och inte bokningsbara. Man får bara sova en natt och först till kvarn gäller! Vi var framme vid fyra och fick plats i en fantastisk stuga med sex bäddar, med vacker utsikt upp över Slåttdalsberget och nationalparken. Strand med grillplats låg alldeles utanför. Vi väntade oss att stugan skulle bli full, men döm av vår förvåning när ingen kom! Helt ensamma var vi hela natten! Lyxigt.

Middagen bestod av stekt fläskfilé över öppen eld och foliebakade potatis. Till efterrätt käkade vi banan med choklad. Till anrättningarna hade vi öl och kaffe. Solen sken hela tiden! Grym kväll!


Vi sov så gott man kan i en sovsäck och vaknade till fantastiskt väder. Käkade fukost och drog vidare. Vägen hem var relativt plan och enkel, lika lång sträcka som första dagen men tog bara hälften så lång tid. Vi följde kusten tillbaka och stannade bara lite för att bada vid en av alla stränder längst vägen!


När vi satt oss i bilen bestämde vi oss för att åka och käka lunch i Norrfällsviken, ett gulligt litet fiskeby/semsterort. På vägen tillbaka åkte vi sedan "Turistväg" som det hette och fick ännu mer vacker svensk natur. Tjärnar och fält varvades med bergstoppar så långt ögat kunde nå. Röda stugor på öar och i dungar. Väldigt vacker avslutning på dagarna två.

Idag betalar jag för naturidyllen. Tre myggbett (?) svullna till ca 10 cm i diameter på lår och rygg. Kortison tyckte apoteket men då får jag inte vistas i solen! Så det skjuter jag upp till en regnig dag istället! Nu ska jag och Lars ut i finvädret och plocka av jordgubbarna i landet. Herregud vad jordgubbar!

Ikväll blir det gatufest, liksom imorgon, i övermorgon och dagen efter det... ;D


De norrländska skogarna

Lever och frodas i Sundsvall. Vi hade en väldigt trevlig resa upp hit med Lars mor och hennes karl. Stopp över natten i Orsa, men var såklart redan då förkyld och hela Sundsvallsvisiten började på vanligt manér nerborrad i sängen i sjukdom. Efter det har det mesta vi tagit oss för involverat Lars familj, skogen eller vackra platser runt Sundsvall. Eller alla tre samtidigt.

Sista veckan har det varit underbart väder och jag och Lars har legat en del vid poolen och lapat sol. I onsdags var vi dessutom på Himlabadet. Vilket fantastiskt ställe! Vi badade, åt glass i solen och åkte rutschkana hela dagen innan vi runt fem gick upp i Relaxen och drack öl i en solstol, bastade, badade kalllbad och duscahde äventyrsdusch. Avslutade med att käka en middag i våra morgonrockar. Grym dag!

I torsdags var vi ute i Skatan och firade farmor Åslin på 80-årsdagen med massa trevlig släkt, bland annat en hel drös av Lars kusiner. Vi umgicks, badade årets första i havet, det var kallt men faktiskt skönt! Åt god grillad mat och personligen lekte jag med 4-åriga Elsa halva kvällen. Av någon outgrundlig anledning verkar barn gilla mig?Förra veckans bästa var nog fisket med herrarna Åslin. Vi åkte ut till en tjärn, hade grymt väder och var där hela kvällen. Efter det 300:e kastet på samma ställe vart det helt plötsligt tungt att veva in linan?! Skrek "Fan, nu har jag fastnat i botten!" innan jag insåg att botten... drog emot? Fick upp en fin liten öring som jag sen faktiskt åt smörstekt på midsommar. Vi firade hemma i Allsta med Lars mor och co och hade lika trevligt som alltid.

I veckan som kommer är det vandring och gatufest som gäller. Mer om det någon annan dag, för nu måste jag hoppa i kläderna och börja röra mig mot stan. Jag ska träffa Ullis för första gången på en evighet. Lördags-fika... här kommer jag!

RSS 2.0