Tisdagshund

Jaha, vi har blivit med tisdagshund verkar det som, men inte klagar vi för det! Har stått i tjugo minuter och kastat samma boll från datorrummet in i köket om och om igen. Terence hämtar med samma entusiasm första till sista bollen. Det måste vara kul att vara hund!

Just nu försöker Lars rädda sitt projekt som gått i krasch (vilket jävla helvete) medans Terence sitter på finaste surikatvis brevid och vill komma upp i knä. Lite livar han upp alltid, det lilla livet!


Phu!

Det lilla monstret har åkt hem. Lugnet faller åter över det Bergquistianska/Åslinska hemmet. Vi har haft Terence över helgen och det har gått bra, kanske inte klockan 03.20 inatt när han började tokskälla över att en granne levde om i trappuppgånen, men annars! Tog en långpromenad igår... kastade lite boll. Det har varit en solig och riktigt fin helg!

I fredags hade vi en riktigt lyxkväll med bio och... MAX! Sen vi flyttade till Göteborg har hamburgare på MAX verkligen blivit något speciellt, det finns nämligen bara finns ett MAX i hela centrala Göteborg! Riktigt snålt.

Var till doktorn i torsdags med ryggen. Inget fel på kotorna utan det som gör ont är troligast muskulärt. Hon konstaterade dock att jag har något sneda höfter och är lite sned i ryggen, vilket gyminstruktören på Fysiken redan påpekat. Hon rekommenderade iallafall att jag fortsätter träna som vanligt, eventuellt köper en ny, lite bättre säng och kontaktar en sjukgymast. Det senare tänkte jag göra imorgon. Nu ska jag bli bra!

Vino Tapas

Jag har aldrig varit ett jättefan av alla hjärtans dag, tycker väl som många andra: Mest trams för att få sälja kort, gelehjärtan och nallar. MEN! Förra året var vi ut och käkade på alla hjärtans dag, och så i år! Det blir en så himla speciell stämning, käka god mat och dricka ett glas vin i en restaurang till brädden fylld med lyckliga par. Kärlek i luften verkligen och igår var inget undantag.

Vi var på Vino tapas i Linnéstan och käkade Kockens val av tapas. Helt fantastisk mat! Filodegsknyten med getost och fikonmarmelad var nog det godaste jag ätit. Någonsin. Alla kategorier. Och som sagt, kärleksfull stämning, mysigt att äta god mat med den man tycker om... kan faktiskt snart börja erkänna att jag gillar alla hjärtans dag, haha!

Igår var annars fyra veckor utan schampo. Har inte märkt någon jätteskillnad, men jag kör på. Mitt hår kan nog eventuellt vara det torraste i världen, jag kör hälften balsam, hälften olivolja som inpackning varje gång jag duschar och struntar i att skölja ur. Håret blir ändå torrt! Hoppas att det ska lugna ner sig om ytterligare några veckor, vi får se!

Göteborg

Igår var ett utmärkt exempel på hur fantastiskt Göteborg är, vissa saker finns bara helt enkelt ingen annanstans!

Mitt spontana utrop blir: Fantastiska pubar! Göteborg måste vara Sveriges pub-tätaste stad. Sjyssta ställen med öl och bra atmosfär. De flesta av dessa pubar har dessutom Afterwork, antingen varje dag eller några dagar i veckan. Och Afterwork är nog Göteborgs grej, för det betyder i 9 fall av 10 att man köper en öl och sen får gratis buffé. Väldigt ofta väldigt trevlig buffé dessutom!

Så igår befann jag mig alltså på Plain Kitchen i Linné tillsamans med klasskamrater och deras kamrater. Vi åt god buffé och drack öl ur halvmeters-glas. För att göra det hela bättre var det Quiz-night (ännu en Göteborgsgrej) vilket ofta involverar svarsformulär, bisarra frågor och onödiga vinster. I detta fall var det ett superseriöst musik-quiz och en amerikanare med gitarr samt en runda i baren för vinnar-laget. Riktigt grymt quiz! Vi vann inte, men shit, vad kul det var!

När ölen var uppdrucken och quizet slut, promenerade vi sedan ner genom Göteborgs vackrare delar via Vasagatan till Valand och spårvagnen hem, nynnandes på Timo Räisänens "Aldrig långt bort".Man måste nog älska Göteborg!

Jäskorg

Har precis invigt min avlånga jäskorg med lite valnötsbröd. Man blir lite extra glad när man tar jäskorgs-bröd ur ugnen, för det ser så fint ut med mönstret från "flätningen"! I en rund jäskorg är det faktiskt ännu vackrare resultat, men lite osmidigare brödformat dock...Det här brödet är väldit gott! Jag använder kruskakli istället för potatisfiber, för vad sjutton är det egentligen?! Väldigt enkelt att baka iallafall. Try it!

I sommar...

... ska jag INTE GÖRA ETT SKIT! Sökte alltså inte Ortviken i år. Har räknat lite på budgeten och insett att jag har råd att unna mig tre månader semester i år. Hehe, eller ja, jag tänkte som sagt läsa en kurs på halvfart, dock inte spanska som jag alltid tänkt, för det fanns inte att söka (men jag kan alltså läsa kursen "Harry Potter och hans världar" eller "Vampyrer, från Dracula till Twilight", däremot i princip inga språk? Jävligt konstigt om ni frågar mig).

Känns riktigt grymt. Blir en sommar med salta stänk, västanvind och västkust-sol: Göteborg! Med någon vecka i Sundsvall, samt Norrtälje tänkte jag. Kanske lite semester på annan ort om man har tur! :) Är till exempel väldigt sugen på att besöka Norge och dess stavkyrkor som jag ska skriva en uppsats om i Arkitektur och teknikhistoria. Nåja, lämnar det öppet, vill inte planera ett dugg utan äntligen ta dagen lite som den kommer!Yeay! Ledig sommar, bra beslut!! ;)

Ganska lugn skolvecka den här veckan, Charm, Chalmers arbetsmarknadsdagar som enda grej på schemat imorgon, gå runt och snacka med företag! Hade gärna tränat lite extra med några lediga eftermiddagar, men jag har fått råd från sjuksköterksa att vara lite still med ryggen, helst inte springa ens. Ska till vårdcentralen nästa torsdag och kolla lite vad som är på tok, har haft ont från och till i ett år snart. Håll tummarna för att det är något som är "botbart", okej?

GIFF!

Festivalvecka! Göteborgs internationella fimlfestival that is! Självklart har jag haft en hektisk skolvecka med inlämningsuppgift, labb, litteraturseminarie och introduktion till vårens projekt (radhus där Synvillan låg i lyxiga Stora Torp)... Hann dock med två filmer i torsdags med Lotta och Olle, Happy Happy eller Sykt Lykkelig, en hjärtvärmande svart komedi om relationer och The Drifter, en helsvart film om en arbetslös arkitekt som spiralar ner i ohämmad olycka. Jag gillade ena filmen mycket och den andra väldigt halvhjärtat. Ni får själv avgöra vilken som var vilken, hehe...

På söndag ska jag och Lars se The Fighter, ett drama baserat på en sann historia om en boxare och hans familj. Ska bli kul, det känns som en rätt avslappnad och bred film... efteråt ska vi dessutom på Maharani och käka indiskt! Lyxsöndag!

Imorgon är även sista dagen att söka Ortviken, jag hoppas på en uppenbarelse innan dess, för jag vet fasiken inte hur jag ska göra i sommar! Behöver semester, men också pengar: Det ser ut att bli Barcelona till våren, London till försommaren och Schweiz till hösten, tre resor i arkitekturens namn. Och sånt är inte gratis.

Just nu känns hänga i Göteborg dock rätt lockande. Leva av sparpengar. Plugga en språkkurs på halvfart... läsa, måla, upptäcka sommar-Göteborg... Pyssla om själen.

Jisses vilken beslutsångest jag har! :/

Primavera!

Ja! Ny design. Lila känns rätt. Och ja, det känns även rätt att ha en bild där det står "vår" trots att det är början av februari. Idag har vi haft över 7 grader varmt. Nu kommer lill-våren. Tro mig! ;)

RSS 2.0