Västerås

Sitter just nu i mammas och pappas nya villa i Västerås. Woho! Vi kom i fredags, Camilla, Rasmus, Lars och jag. Hela familjen har haft en trevlig helg, umgåtts, käkat gott och varit på loppis. De andra åkte i söndags, vissa har ju jobb att sköta, hehe... själv är jag kvar till på fredag! Det känns väldigt skönt att vara här och hälsa på i en stad man har någon form av anknytning till! Mamma och jag hälsade på mormor i måndags, känns riktigt bra att kunna träffa släkt annat än på julafton.

Igår var vi på stan och shoppade och käkade, framåt kvällen gick vi på en guidad stadsvandring. Vi fick kort-versionen av Västerås historia med dess gamla anor. De firade tydligen 1000 år som stad 1990 (man har hittat benrester från år 990) och är en av Sveriges äldsta städer! Vi fick höra massor med anekdoter om ASEA, gamla Västerås-personligheter, hus och torg. Det roligaste tyckte jag var att få se och höra om stadshuset av Sven Ahlbom och byggt på 50-talet; mycket speciall byggnad. Lyckades dessutom sno en bild med mobilkameran på stället som beskrevs som "Västerås mest fotograferade", tjusigt va? Tornet i bakgrunden är stadshusets!I eftermiddag ska vi iväg och bada på spa i Sätra brunn, en kurort sen 1700-talet. Förr trodde man att vattnet hade läkande egenskaper och det hela för tankarna lite till Bath. Det ska bli väldigt skönt, pooler fyllda med varmvatten! Som badkar fast bättre ;)

Nu är det dags för lunch!

Smögen

Vilken trevlig helg vi haft! Lars fyllde 25 år i söndags och i lördags hyrde vi en bil och åkte till Smögen där vi bokat rum över natten. Vi började med att kika omkring i den lilla (knökade) staden och käkade lunch på en restaurang (fisksoppa... vad annars?), vädret var halvdant och vi tog vi oss tillbaka till hotellet, bytte om till badkläder och gick på spa. Precis när vi doppat oss i poolen kom solen fram och eftermiddagen spenderades på en solstol i strålande sol med ett glas rosé i handen.


Vid åtta duschade vi och gjorde oss klara och gick till restaurangen, käkade grillbuffé och drack gott. Efter ungefär tre timmar började himlen färgas rosa. Vi insåg det fantastiska med Västkusten och skyndade ner till klipporna för att kika på när solen sakta gick ner över vattnet.Jag har nog aldrig i hela mitt liv sett en vackrare solnedgång! Det kändes dessutom som att den varade förevigt!

Själva födelsedagen startade fantastiskt med en riktig härlig frukostbuffé, det spöregnade ute men det gjorde det nästan bara msyigare att sitta inne och kolla ut över klipporna och havet. Vi checkade sen ut och hoppade in i bilen. På väg hem åkte vi via Orust och Tjörn.

Vid lunch tog vi en omväg ner till vackra Skärhamn och käkade. Det blåste så att man knappt kunde gå upprätt, vi intog vår lunch på en restaurang på en pråm, satt och skvalpade lätt lunchen igenom med utsikt över alla nästan liggande segelbåtar som trotsat vädret. Mycket mysigt.Väl hemma däckade vi i soffan med en pizza och lite serier. Man kan inte vara sofistikerad hela tiden! :)

Min sysselsättning när vi inte varit på resande fot har till mesta del bestått av min vän Hannahs bröllopsplanering. Jag och Isa ska nämligen göra festprogrammet till bröllopet och vi har suttit några dagar och försökt knåpa ihop det. Känns ärofyllt och superskoj! Det kommer bli grymt. 3:e september ute på Öckerö!

Lite sol

... vart det Lars sista semestervecka! Ganska mycket faktiskt! En riktigt semester-i-Göteborg-vecka! Den finaste dagen åkte vi ner på stan och myste på Trådgårdsföreningen, åkte Paddan (äntligen!) och käkade go-middag på Avenyn. Dagen efter skulle vi testa något nytt, så vi åkte till Delsjön (jag insåg att jag och Camilla varit där två gånger) sen hann vi även ta en knööökad färja ut till Styrsö för ett dopp.Dessutom tittade pappa Åke Åslin med sin Lillemor förbi över helgen. Vi fick en superfin kväll på en uteservering på lördagen och åkte ut till Saltholmen och pressade på en klippa på söndagen! Såklart vart det regn efter en timme ungefär, haha, typiskt Göteborg.

I måndags började Lars jobba. Det går bra, han är typ ensam på jobbet eftersom alla har semester men trivs bra hittills. Jag har ensam-semester, slappar ihjäl mig. Har pysslat lite och idag rensade jag på vinden, det var ca 40 grader där uppe. Skönt.

Till helgen fyller Lars 25. Fy sjutton vad vi slår på stort då! Mmm... Västkusten... :)

RSS 2.0