Köpenhamn och familj

Phu, tiden går fort. För en vecka sedan, förra tisdagen var vi på studiebesök i Köpenhamn med kursen Byggnad och struktur. Det vart en lååång dag, men vi fick se fantastisk arkitektur! Alla byggnader vart favoriter på sitt eget sätt.

Första stoppet var improviserat, men det var helt fantastiskt att få se kallbadhuset vid Amager strandpark. En cirkel som spirar uppåt, allt gjort i obehandlat trä som fått gråna och leva vidare. Morgonstudents fantastiska väder gjorde upplevelse magisk, och avsaknaden av förväntningar gjorde nog detta enkla bygge till min favorit på hela dagen.


Vidare ut till Ørestad och arkitekturfirman BIGs kreationer WM-husen, Bjerge toch 8-tallet. WM-huset var en galen tingest med balkonger likt spikar på en spikmatta, fantastiskt galet. Bjerget var riktigt cool med ett färglatt garage integrerat med själa bostäderna med blakonger i obehandlat trä i olika terasser. Den oväntade kombinationen gjorde byggnaden till en extra upplevelse. 8-tallet var inte färdigbyggt än och jag var inte överförtjust i byggnationen som såg ut som en åtta uppifrån, man kunde gå runt åttan uppe på översta våningen där det var som ett promenadstråk förbi allas ytterdörrar och allas golv-till-tak-fönster. Som Pontus kommenterade "Det här är en arkitekts dröm, men vem vill egentligen bo i ett rymdskepp?".

Hela området kändes lite halvläskigt och obebyggt, det kändes som att man byggt och byggt massa lägenheter, men folket hade inte riktigt hittat hit. Här fanns ju inget annat än bostäder! Så det var rätt skönt att åka vidare mot Köpenhamns hjärta och Skuespilhuset; Köpenhamns kungliga teater av Lundgaars & Tranberg Arkitekter. Väldigt vacker skapelse i svart fantastiskt tegel med en brygga utifrån "och in". Själva stora teatersalongen var heeeelt underbar.


Sist men antagligen störst besökte vi Danmarks Radio; DR Byen av Jean Nouvel. Helt sjukt maffigt, Nouvel hade ett koncept "meteorit i isblock" och bara körde på! Själva utsida, den blåa kuben föreställer isblocket, det kan användas som bildskärm att visa film på, på insidan ska själva rummet som inrymmer scenen försteälla insidan av meteoriten och allt annat i huset är byggt upp ikring denna. Någonstans kan man nsätan känna att han tog konceptet till ett ställe och sen ett steg för långt, haha!Det var en riktigt trevlig dag, det är alltid roligt att göra små resor med klassen. Man lär alltid känna varandra liiite bättre för varje gång! Nåja, nog om Köpenhamn.

När vi kommit hem från Danmark var det bara att försöka piffa till lägenheten lite för att mamma och pappa skulle se den från sin bästa sida. Dom var här i fredags, vi åt Thaimat från det nya stället och drack Baileys och kollade på Idol. I lördags var vi på IKEA och shoppade loss, var ute i Gråbo och promenderade samt käkade lyxig middag allihopa. Supertrevligt!

Och... jag har köpt kängor och slingat håret lite mörkare. NU ÄR DET HÖST!!

Kommentarer
Postat av: karin

kul med ett inlägg, har du någon bild kanske?

På dig och håret alltså.Ha det bra./ Kram

2010-10-05 @ 22:00:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0