Titta!

Titta-titta! Vad fint det vart med nya hyllorna i vårt lilla, lilla kök! Tack Camilla och framförallt: TACK RASMUS!


Rasmus hjälpte nämligen till en hel del med att sätta upp hyllorna ni ser... Eller hjälpte till? Vem lurar jag, han gjorde allt ;) Allt det vackra som vi har pratat om sen vi flyttade in för ganska exakt ett år sen. Tänk att det tog ett år att få upp några hyllor! Men fler järn är i elden, på gång är också min bildvägg i vardagsrummet. Nu blir det ordning på torpet!

Avslutar med ännu ett tack till familjen Bergquist/Aronsson, för maten som vi fick efter hylluppsättningen och för allmän bortskämning! ;)

Rotade...

... i min bärbis nu när jag har massa fritid i mina händer. Hittade två bilder tagna i datarummet på Köpmangatan på exakt samma ställe, och i exakt samma linne men vid två helt olika tillfällen! Sjukt coolt. Ena är tagen precis innan en förfest och den andra en slapp dag hemma. Kul va!?Tänk att man kan se så olika ut!

Lugnet innan stormen.

Ingen regelrätt tentavecka här inte! Eftersom att läsperioden enbart bjuder arkitektkurser kan jag inte annat än att fira slutet av LP1 med en sådan. Några dagar ägnas nämligen åt Material- och rumslaborationer. Idag såg jag en dokumentär om Andy Goldsworthy och gick efter det runt i skogen på Ramberget och kände in naturen. Uppgiften med Peter egna ord är att "med tvättade ögon betrakta, förundras och skriva om luft, ljud, ljus och vatten". Vi ska skriva Haikus, men jag fick ingen inspiration idag utan har istället läst dikter från internet, bjuder på en favorit som jag hittade hos Poeter.se.

Den lockar min syn
med fladdrande skådespel
Aspen i höstskrud


Tog med mig kameran och försökte fånga lite av det vackra, det kom nämligen ett våldsamt hagel imorse och lagom till min promenad blev det strålande sol. Väldigt fin dag, men kall! Nu kan man inte längre tvivla på att hösten är här!

Annars knallar livet sin gilla gång, vi har mest haft samma, samma de senaste veckorna, men förra veckan var dock jättestressig. Vi hade mittkritik på våra projekt i måndags, samt en uppgift i ArchiCAD och ett modellbygge som skulle in i fredags. Helgen var dock supertrevlig! Jenny var på besök från Oslo, vi fikade bort en hel dag och var hemma på partaj i Ingrids kollektiv. Vi dansade hela natten. Amandas vän, Ivan från Tyskland, var där och "lärde mig" dansa bachata, det var så jävla kul!

Lars stackarn har sin värsta tentaperiod hittills tror jag. Han har fullt upp jämt och stressar runt som en galning. Jag lagar mat, diskar, handlar och städar. Känner mig väldigt hjälpsam i en tentaperiod för en gång skull, annars brukar jag vara på gränsen till nervösa sammanbrott ;)

Nästa vecka börjar hållfasthetsläran; ja, den omtalade Hållf:en. Jag återkommer med hurvida den är lika farlig som den låter.

Köpenhamn och familj

Phu, tiden går fort. För en vecka sedan, förra tisdagen var vi på studiebesök i Köpenhamn med kursen Byggnad och struktur. Det vart en lååång dag, men vi fick se fantastisk arkitektur! Alla byggnader vart favoriter på sitt eget sätt.

Första stoppet var improviserat, men det var helt fantastiskt att få se kallbadhuset vid Amager strandpark. En cirkel som spirar uppåt, allt gjort i obehandlat trä som fått gråna och leva vidare. Morgonstudents fantastiska väder gjorde upplevelse magisk, och avsaknaden av förväntningar gjorde nog detta enkla bygge till min favorit på hela dagen.


Vidare ut till Ørestad och arkitekturfirman BIGs kreationer WM-husen, Bjerge toch 8-tallet. WM-huset var en galen tingest med balkonger likt spikar på en spikmatta, fantastiskt galet. Bjerget var riktigt cool med ett färglatt garage integrerat med själa bostäderna med blakonger i obehandlat trä i olika terasser. Den oväntade kombinationen gjorde byggnaden till en extra upplevelse. 8-tallet var inte färdigbyggt än och jag var inte överförtjust i byggnationen som såg ut som en åtta uppifrån, man kunde gå runt åttan uppe på översta våningen där det var som ett promenadstråk förbi allas ytterdörrar och allas golv-till-tak-fönster. Som Pontus kommenterade "Det här är en arkitekts dröm, men vem vill egentligen bo i ett rymdskepp?".

Hela området kändes lite halvläskigt och obebyggt, det kändes som att man byggt och byggt massa lägenheter, men folket hade inte riktigt hittat hit. Här fanns ju inget annat än bostäder! Så det var rätt skönt att åka vidare mot Köpenhamns hjärta och Skuespilhuset; Köpenhamns kungliga teater av Lundgaars & Tranberg Arkitekter. Väldigt vacker skapelse i svart fantastiskt tegel med en brygga utifrån "och in". Själva stora teatersalongen var heeeelt underbar.


Sist men antagligen störst besökte vi Danmarks Radio; DR Byen av Jean Nouvel. Helt sjukt maffigt, Nouvel hade ett koncept "meteorit i isblock" och bara körde på! Själva utsida, den blåa kuben föreställer isblocket, det kan användas som bildskärm att visa film på, på insidan ska själva rummet som inrymmer scenen försteälla insidan av meteoriten och allt annat i huset är byggt upp ikring denna. Någonstans kan man nsätan känna att han tog konceptet till ett ställe och sen ett steg för långt, haha!Det var en riktigt trevlig dag, det är alltid roligt att göra små resor med klassen. Man lär alltid känna varandra liiite bättre för varje gång! Nåja, nog om Köpenhamn.

När vi kommit hem från Danmark var det bara att försöka piffa till lägenheten lite för att mamma och pappa skulle se den från sin bästa sida. Dom var här i fredags, vi åt Thaimat från det nya stället och drack Baileys och kollade på Idol. I lördags var vi på IKEA och shoppade loss, var ute i Gråbo och promenderade samt käkade lyxig middag allihopa. Supertrevligt!

Och... jag har köpt kängor och slingat håret lite mörkare. NU ÄR DET HÖST!!

RSS 2.0