Ny design!

Hoho! Vädret ute är strålande! Sol och varmt, snön är spårlöst borda och våren är verkligen här! Mina ben spritter efter en promenad i vårvädret, helst när jag ser en bit av Ramberget och alla joggare från mitt fönster. Men... jag är verkligen inte fit för en promenad, så jag kannaliserade all energi till att göra en sjukt vårig design till bloggen. Den bara kom, jag tänkte inte så mycket på vad jag egentligen gjorde, men jag gillar den! Körde lite safe med samma stil som förut, men vad gör det? Behövde verkligen en ny, den gamla var mer än ett år gammal!

Färgen vi köpt till väggen, och Orly's sockersöta vårkollektion speglas också i designen, hehe, saker jag uppenbarligen tänkte på medans händerna gjorde bilden. Nagellacket är Cotton Candy från nämna nagellackskollektion, och Essies Cantalouope.

Bilderna är lite tråkiga, men nya kommer nog om ett tag. Tog dom jag hade framför näsan! Bilderna som jag inte tagit med min egen kamera är från fotoakuten.se. I framtiden ska jag byta ut mot så många egna bilder så mycket som möjligt, såklart! Hoppas ni gillar nya designen lika mycket om jag!

Lov! Och sjuk...

Fyfan. Rejält förkyld. Har varit soffliggande sen i fredags kväll, feber, har nog inte varit såhär sjuk på en evighet. Idag lessnade jag, så vi var och köpte stege, penslar, roller och... färg!! Det vart S2020-G70Y, som jag tänkt, alltså den mittimellan färgerna på bilden! Den ser helt underbar ut i hinken! Tänkte börja måla på torsdag, skulle behövas två lager, så på fredag visar jag före- och efterbilder! :D

Har nämligen fått nykameran också, den är så liiiiten! Och så ingick en gorillapod. Ska bli skitkul att testa ta lite bilder sen när jag laddat den. Tänkte vänta med att leka loss tills Lars åker imorgon, ni förstår ju vilka extrema mängder kvalitetstid vi fått tillsammans, jag har legat i soffan och Lars har servat mig med näsdukar, te och omtanke. Vi som skulle gå och se And there was light i lördags! Buhu.

Nu ska jag sluta skriva, spillde ett glas mjölk i mitt tangentbord igår, så knapparna fastnar med jämna mellanrum. Mums! Vi har iallafall nästan nyss ätit lyxmiddag och ska krypa ner framför TV:n med en fruktsallad, om jag orkar göre den det vill säga... den här dagen var kanske inte så bra för min förkylning. Men vafan!

Vilken dag!


Som ni ser, inget att tillägga. Idag har vi haft runt 10-15 grader. Fantastiskt! Vad man svettades i sin vinterjacka! Jag firade vädret och lönetorsdagen med att promenera på stan några timmar och shoppade lite.

Vart ett par skor som jag var i dödligt behov av, och nu har jag nyss köpt en annan sak jag var i dödligt behov av - EN KAMERA! Åååh! Det känns grymt, justnu använder jag nämligen pappas gamla 4-megapixelkamera, som var en riktig supergrej på sin tid... tidigt 00-tal. Batteritiden är ungefär en kvart. NI HÖR JU? Förra kameran tog dom jävlarna (€£!%) i Backa-inbrottet. Tillsammans med 700 bilder från Asien som jag aldrig får tillbaka.

Varför kände jag mig helt plötligt redo att unna mig detta? JO! Min ATK från sommarjobbet på SCA trillade in. Hoho! Vart en kamera precis, lagom till påsk och Italien! Det blidde en Canon IXUS 100 IS, tyckte att Canon kändes som ett skapligt säkert kort, och jag var väldigt noga med att köpa en riktigt liten kamera. Den här är ungefär som ett 18mm tjockt kreditkort! Grymt!

Nu är det dags att laga lite ärtsoppa och pannkaka. Jag tänkte egentligen att det skulle vara våfflor på deras stora dag, men... vi har fasiken inget våffeljärn! Så jag är lite crazy och kör på rivalen pannkakor ;)

2 dagar kvar...

i skolan! Men ärligt talat känns det lite som att lovet började idag, hade nämligen ett geometriprov idag, som jag pluggat inför, förra veckan hade vi ju fullt upp, så idag kan jag slappna av för första gången på en månad. PHEW!

Lovet spenderas hemma... ensam. Jag trodde att någon skulle vara i Göteborg över påsk, men så åker alla hem, utom Camilla som åker till Thailand!!! Jag ska ju som sagt måla om väggen och ha lite välförtänt egentid, men börjar dock så smått ångra att jag inte bokade en biljett till Sundsvall, det brukar vara avslappnande att komma ifrån litegrann! Och det skulle vara trevligt faktiskt umgås med karln lite då vi båda är lediga, nuförtiden träffas vi inte, vi bo bara ihop ;)

Helgen efter påsk åker dock jag och Lars på en miniweekend till Köpenhamn, bo centralt på hotell, äta pölsa, smörrebröd och promenera längst Strøget. Hoho! Så mysigt! Det är inte tokigt att bo i Göteborg, 3 timmar med tåg från "Europa"!

Och för er som undrar: Tentan i matteanalysen gick bra, HAHAHAHAHAHAHA!!! Jag slipper omtentan i augusti. 23 poäng, 20 var godkänt, så jävla gött. Vi fick resultatet i fredags, lärarn i ämnet rättade alla tentor på 5 dagar. Ni förstår hur seriös denna människa är? Inte helt chockande att vi har så mycket att göra nu för tiden! Kan inte blogga mer än en gång i veckan, vad ska jag skirva? Jag går ju bara i skolan.

En liten utgång hanns dock med i lördags, vi var på Gretas och dansade och shottade Fernet (?). Det gick precis som det låter som att det ska gå när man gör något dylikt! SUPERBRA!!

Dags för kvällsfika och lite efterlängtad sömn. Phew!

Vadå liv?

Varje dag den här veckan går jag mellan 8-17. På det har vi en inlämningsuppgift i Rum och Geometri som ska in, en på onsdag och en på fredag, vi ska skriva motiveringar och bevis om hur man konstruerar geometriska figurer med hjälp av passare och linjal. Det är faktiskt rätt sjukt, vad mycket vi har att göra alltså! Man är rätt degig i huvudet på måndag eftermiddag kvart i fem när man sitter och har Mekanik, buh! Nästa vecka går vi också till fem de flesta dagar, och på det har vi ett Geometriprov på onsdagen. SNART PÅSKLOV!

Igår förmiddag var vi och kände in rummet vid Skanstorget, och skissade lite... Och hela dagen idag har vi jobbat med att avgränsa rum på torget med hjälp av träd, murar och andra volymer.


Skanstorget ligger alldeles nedanför 1600-tals borgen Skansen Kronan, och hela den stora platsen har man gjort parkeringsplatser av. Hemska tanke! Vilket underbart torg det skulle kunna bli! Vår nästa uppgift i arkitekturdelen av utbildningen är att projektera ett underjordiskt parkeringshus under Skanstorget och göra något ovanpå för att få igång rörelsen av folk där igen, som det ska vara på ett torg. Projektet ska vara klart till sommaren och verkar sjukt roligt, enligt tvåorna väldigt krävande dock, alla av dom fick komplettering.

Just nu dammsuger Lars för fullt. Han är så duktig! Jag är fortfarande helt slut efter tentaveckan och har varit förkyld i en månad men blir aldrig bra... Ska dock försöka laga någon slags mat nu! Vi får se vad det blir för något... lättlagat ;)

Efterlängtade söndag!

Vi har precis satt upp nya anslagstavlor här i datarummet, en var! Det var så bra, sjukt smidigt att hänga upp små påminnelselappar när man sitter och pluggar. Vår arbetsplatssymetri ökade också ett snäpp, haha, två exakt likadana databord, samma lampor, mus, tangenbord och skärm på samma ställe, och nu: likadana anslagstavlor på samma ställe. Så sött!

Annars har vi som utlovat slappat, slöat framför datorn, kollat på TV, läst skvallertidning (jag) och ätit kakor (jag). Vi har tagit en promenad ockå, vilket undebart väder vi haft idag. Det börjar bli vår!

Häromdagen var jag och hämtade färgprover, tänkte måla om våran sjukt röda vägg på påsklovet och har jättesvårt att bestämma mig. Vill verkligen ha en varm grön färg, men är rädd att den blir för gul. Just nu lutar det åt NCS-färgen S 2020-G80Y; 20% svarthet, 20% kulörthet av typen: gul med 80% grön i. Men ni hör ju hur gul den färgen är, är rädd att när den kommer upp på en 3x5 m yta blir den ännu gulare! Dock så är färgen på övriga väggar rätt gulbeige, golvet är ju riktigt trägult, så jag gissar att väggar och golv "drar ur" gulheten, men är inte säker.

Alternativet som är mindre gul är S 2020-G60Y, vilket blir väldigt grönt helt plötsligt. De färger jag pratar om är tredje färgen räknat uppifrån. Ni kan nog ana vilken som är vilken! Bakgrunden här är färgen på de andra väggarna. Men färgerna kommer inte till sin rätt med mobilkamera som ger lite konstig färgåtergivning.

Nåja, tror jag ska gå dit och fråga efter S 2020-G70Y, borde väl finnas?! Burr! Decisions, desicions.

Märk väl att jag undviker att skriva något om mattetentan, som gick katastrofdåligt. Första gången jag suttit på en tenta som ett jävla frågetecken, kunde inte ens bevisen: Men de är svåra att lära sig när man inte fattat till 100%! Så tentan är glömd. Städat undan minsta spår av den från bordet!

Nu ska jag försöka laga köttfärslimpa i min lergryta. Det lär bli grymt. Perfekt söndagsmiddag! :)

Vi ser ljuset!

Jajamensan, flitens lamap lyser! Sista tentorna imorgon, jag på förmiddagen och Lars på eftermiddagen. Vi stter här och pluggar. Av någon anledning är vi båda extremt bra på Mikrovågsugnar, Faradays induktionslag, Christian Walz, världsfred och allt annat Wikipedia har att bjuda på... utom just Matematisk analys i fler variabler och Matematisk statestik. Konstigt.

Den typiska tenta-dukningen har även uppstått, jag myser ner mig i skit överallt, temuggar, böcker, pennor, tandpetare... Suddskräp som fastnar i strumporna, hamnar i sängen, gör att Lars överväger att göra sig av med mig för gott!

Ikväll ska vi käka Indiskt, slippa laga mat och diska. Karin sponsrar, haha! På söndag ska vi koncentrera oss på en sak: SLAPPA!!! På måndag börjar en ny läsperiod!

Håll tummarna för oss imorgon!

Justja!

En rolig sak som hänt den här veckan är att Lars klippt sig och skaffat glasögon. Han blev så himla fin så, jag känner knappt igen honom! Glajjorna är dock bara läsisar, så det är väl kanske inget ni lär se honom i, haha!

Såhär glad vart han när jag tog fram kameran. Lars egen kommentar om bilden: "Fan, jag ser sådär... kriminell ut... nästan..."

Sen har det varit grymt väder i ett tag nu också. Nästan vår. Det tackar man ju för!

Äntligen...


Äntligen, äntligen, i fredags fick jag se Tim Burtons Alice i Underlandet! Som jag har väntat sen den där lyckoadansen i lunchrummet på basåret när Metro deklarerade att filmen inom ett och ett halv år skulle komma. Självklart i 3D, sjävklart med Lars. Sjävklart efter ett restaurangbesök med en öl. Grym kväll!

Filmen var bra, sjukt snygg. Johnny Depp är underbar som hattmakare. Sånnahär roller gör han fan bäst! Jag har inget att klaga på förutom feel-good slutet. För sockersött. För Disney, hade inte dom haft ett finger med i spelet hade filmen definitivt blivit annorlunda!

Annars finns det inte mycket att skriva, vi pluggar, vi kämpar. Jag har nästan gett upp, vet inte varför, men jag har insett att jag hellre ger upp, än försöker och sen misslyckas. Vad är det för tråkigt karraktärsdrag? Nåja, tror inte att ett misslyckande vore så tokigt, avdramatisera omtentorna lite!

Nejnu! Hela nästa vecka spenderas med näsan i boken, sen är 3/4 av det här året klart. Bara den roligaste läsperioden kvar: Den med påsklov och Milano och Turin! Känns sjukt skööönt!!

RSS 2.0