Lördagskväll

Kvällens citat: "Vin och flervariabelsanalys, det blir inte bättre än så!" - Lars.

Lyxig lördagskväll?! Är (trots att jag försummat matten å det grövsta på senaste tiden och måste ta igen det på de mest otippade tillfällena) faktiskt jävligt nöjd med tillvaron. Lyssnar på Lasse Lindh och är sjukligt glad att jag inte är 18 och tror att allt är på liv och jävla död längre.

Datorn är nyformaterad, fixat Windows 7 på den, sponsrat av Chalmers. Man tackar! Känns som att ha borstat tänderna för första gången på en vecka! Underbart!

Nu, åter till Adams härliga tegelsten och dess partiella derivator.

Mer bloggar...

För några månader sen, gick jag och Lars och la oss i vanlig ordning, han somnade först, som vanligt. När jag legat vaken ett tag, och var lagom tung i kroppen ropade Lars: "Hora!", jag rycktes ur min dvala och frågade "VA?! Vad sa du?!" varpå Lars mumlade något och vände sig om.

I en ode till detta ögonblick måste jag bara, i detta rus av bloggarparalleller tipsa er om den roligaste bloggen någonsin; Sleep Talkin' Man. Jag skrattar tills jag gråter. Eller hur skulle du reagera om din bätttre hälft sa såhär i sömnen?:

"Don't leave the duck there. It's totally irresponsible! Put it on the swing, it'll have much more fun!"

Par i bloggare.

Jag har en ovanlig förmåga, som har gett sig tillkänna på sista tiden... jag vet inte riktigt hur, men jag har nämligen på en vecka sett två storbloggare i min hood. Och jag känner igen dom! Så ofta läser jag inte bloggar, eller? Den första var Spiderchick och den andra Andreas Wijk. Det roliga med dessa två är att de verkade vara varandras motsatser. Spiderchick/Moa som har lite distas till sig själv och inte är rädd för att lägga ut en skämtsam bild på bloggen såg strålande ut trots minusgrader, vacker och som en riktigt skön morsa. Andreas, som har en modeblogg där han mest stoltserar med plut-bilder på sig själv såg ut som vemsomhelst, han var ju inte alls särskillt snygg. Vet inte om dessa tankar färgas av mina åsikter om bloggarna i sig, men dagens lärdom blir: Lägg ut fula bilder på dig själv på bloggen. Var som HanaPee. Då verkar du sjukt snygg på stan.

Visst är jag cool? Bah namedropade tre bloggar sådär. Woaw.

Nåja, bloggare till trots så är jag helt ärligt bara glad att ha överlevt dagen hittills. Utan brutet bäcken. Göteborg är en isbelagd sjö och jag? Blott en Bambi i olagligt slitna vinterskor.

Bra, bra!

Varför bra? Jo!
  1. Jag klarade arkitekturhistorian, och inte bara det... det gick fucking strålande! 35 var godkänt och jag fick 58... av 70! HAHAHA! Trodde att jag hade fått fel tenta först, men tydligen inte. Den var min! Läraren som delade ut tentan påpekade flera gånger hur bra det gått för mig, det var nytt. Otroligt!

  2. Jag har fått mina nagellack från England. Det tog ca 7 arbetsdagar. Alla var underbara, till helgen blir det manikyr! Fick en present i paketet, ett brunt läppstift som såg hemskt ut. Tack Eyeko!

  3. Håret vart jättebra, ser asnaturligt ut, guldigt och varmt, inte för blont. Hejdå utväxt! Frisyren vart den gamla vanliga, skönt att slippa det slitna.

  4. Semlorna ser inte bara bra ut, dom är sjukt goda också!

  5. Idag, mellan 9-16, var det en sånhär dag i skolan: leka med ljus och skära papper på A-gården med en tekopp och kreativa klasskamrater. Härligt!
Det gäller att glädjas över det lilla! ;) Nu ska jag försöka lägga mig och sova i tid, imorgon ska vi lära oss mer om NSC, Natrual Color System. Sjukt kul!

Semelbaket...

... gick över förväntan! Nu hoppas vi bara att dom "små" rackarna är goda också! Anledningen till detta bakryck är att jag firar att det är 24 dagar kvar till fettisdagen, haha! Vet ni förresten när denna underbara semeldag infaller? Jo, 47 dagar innan påsk enligt kyrko- kalendern. 16 februari i år, men 3 mars nästa år! Åh, så sent.

Nu ska jag smita iväg och kolla på film! Och vänta på att bli sugen på efterrätt; jajamensan, semlor.


Färg.

Oj! Hade själv knappt insett hur inspirerande den här färgkursen är, förrän Lars kollade på mig med "stackars knäppgök"-blicken när jag organiserade mina nagellack efter nyans. Vadå, gör inte alla det?! Observera raden för blått/grönt som är reserverad för mina Eyeko-nagellack, när de nu kommer, här gäller det att tänka sig för, hahah!

Justja, färgkursen: Det är en hel värld därute! Jag som alltid sagt att jag inte gillar vår röda fondvägg här, eftersom att den känns så aggresiv och som att den kommer emot mig, och nu VET jag att den kommer emot mig! Så funkar röd färg, den står ut, medans blå drar sig tillbaka. Grön, färgen jag velat måla väggen i är lugn och odamatisk. Efter att man målat om en bro i USA med högt antal självmordshoppare grön, sjönk antalet som hoppade med 80%. Imponerande!

I torsdags var det som sagt pubrunda, vi hade himla roligt! Och trots att halva klassen såg ut att närsomhelst trilla av pinn, var fredag också en sjysst dag. Vi målade med akrylfärg, övningen gick ut på att måla av sin bild med så rätt färger som möjligt och jag, som fasiken aldrig hållt i en pensel förut var skitnervös! Men det var så himla roligt! Resultatet vart inte så tokigt som det kunnat bli. Målade av den flygande geten i Marc Chagalls "Blommor och höna", lite långnäst kanske? Haha!

Idag var det träning som gällde, spinning! Och nu ska jag baka semlor. Finns det något godare? Ikväll blir det rödvin, god mat och TV. Imorgon ska vi städa ur gamla lägenheten, snart är flytten helt färdig! Pust!

Skolan har börjat!

Jajamensan, flummet är tillbaka, på hög nivå... Vi har nu två och en halv veckor av måla akryl med stora svinborstpenslar, blanda färger och skära ut former ur wellpapp. Temat på dessa veckor är "Färg och form", de övriga veckorna under denna kurs är CAD-labbar. Första dagen i skolan kollade vi på spelfilmen Nightwatching. Att bli arkitekt är ett jävla jobb?

Nåja vi går ju AT och inte A, så parallellt med detta är det Matematisk Analys i flera variabler. Matten kommer bli svår, mördande. Men jag är riktigt peppad på att börja skolan igen, så kul att jag nästan börjar över att vi har en vecka minder jullov och en vecka mindre påsklov en resten av Chalmers. Nästan.

Det goa är att vi slutar efter lunch två dagar i veckan i 7 veckor framöver. Fan vad gött med lite fritid! Ska börja träna igen, tre gånger i veckan hoppas jag, som på basåret. Var på gymmet idag, kännt mig go i kroppen hela dagen, men nu har man nyss tryckt i sig en semla, haha! Årets andra, vi tjuvstartar tidigt.

På torsdag är det pubrunda! Ska bli kul. Vad är det? Den 6:e? Sen blir det lite frisering på måndag, det var fanimej på tiden! Vad ska jag göra? Blir brunett? Rakpermanenta?! ;) Man måste älska datorer!

Nu ska jag återgå till att måla "swatches" av mina nagellack lite innan sängen kallar, har man inget att göra, fixar man något att göra ;) Natt!

Vykort!


Björnrike

Vilken fantastisk dag! Vi har haft runt -15 grader och strålande sol, vi har inte stått i en enda liftkö alls och på förmiddagen var jag och Lars uppe på högsta toppen och då var vi nästan ensamma där. Underbart! Skidåkandet var lite rangligt i början, men jag kom igång ganska fort. Lars snowboardåkning var klockren! Trots att det var ungefär fem år sen vi åkte, båda två. Vi har skitkul!!

Åkt hela dagen, käkade grillad korv till lunch i våran lilla grillstuga på tomten till stugan. Så gulligt litet hus, jättemysigt. På eftermiddagen drog vi på en lugn afterski, innan vi bastade och käkade gott och kikade på Let's dance. Men nu är det tokdags att sova! Lite bilder från dagen sålänge:

(Klick!) Go'natt!

Till fjälls!

Japp! Sitter här i baksätet och trängs med Lars och hund. Äntligen påväg till fjällen! Har det bra med bärbis och mobild bredband. Färden går lugnt och fint.

Jag har aldrig i mitt liv varit så glad över att ha skrivit klart en tenta, har aldrig haft sån ångest över en tenta. 5000 år på 7,5 poäng. Tror att det kan behövas ett målfoto på den där faktiskt. 70 frågor,  fem alternativ på varje, började med att fylla i alla jag kände att jag kunde (betyder på inget sätt att dom är rätt) och då hade jag kryssat i 30. 35 är godkänt. Men jag har statisitken på min sida. Får jag rätt på de 30 jag "kunde" och chansade på 40, borde jag få 38 poäng! ;)

Unnade mig själv, för att jag överlevt den här veckan med enbart smärre sammanbrott, att beställa hem nagellack från engelska, supergulliga Eyeko. 6 snygga färger i söta flaskor för £10,80. 10% rabatt fram till fredag! Gratis frakt. Supertrevligt. Nu börjar det bli ohållbart att skirva, Terecne har snott min kudde och somnat med huvudet på halva tangentbordet, varmt och skönt! Framme vid nio ikväll, Björnrike, here we come!

Skjut mig!

Dramatiskt, jag vet, men det är eventuellt det enda sättet att komma ur det här, jag är dock inte säker... Jag har gjort en enda sak sen vi kom hem från Sundsvall i onsdags - suttit i den här stolen och pluggat. Med undantag för äta, toa, Let's dance hos Bergquist/Aronssons i fredags och en föreläsning i måndags. Det fantastiska är att det är sant! "Men, vadå äta, laga mat då?" tänker ni. Lars vet att jag är stressad, så han gör allt här hemma, städar, diskar, handlar, lagar mat, matar mej... eller inte matar mig, men det är fan på gränsen. Med andra ord: Jag sitter verkligen här jämt; mer än 12 timmar om dygnet. Säkert 15! Och jag kommer ändå inte hinna klart inför tentan! Jag håller på att bli tokig, men det ingår i utbildningen tror jag. Stackars Lars.

Okej, jag erkänner, i början var det lyxigt att ha det lite bedrövligt och bli lite ompysslad av karln, men nu är det fan misär. Jag hade gjort mycket för att få diska, bara jag slapp den här jävla arkitekturhistoriaboken! Tur att man har disciplin... med det skrivet måste jag nästan sluta skriva och fortsätta läsa om 1800-talets arkitektur. Jag vill att ni ska dela glädjen med mig och får därför en bild på Trinity Church i New York av Richard Upjohn som jag precis ska läsa om.

Last day...

in Sundsvall. NÅGON ANNAN SOM KÄNNER SIG SOM JAG?! EN JÄKLA ISGLASS!! Här är det mer snö än vad jag sett på år och runt minus 20 grader, det ska det tydligen bli i Göteborg på torsdag med. Åh, visst är det härligt med vinter?!

Sista dagarna i häruppe har varit bra, träffat Lars släkt, och hann med en tjejutgång i lördags. Förfest ute på Alnö och vin på Oscar. Som vanligt, hahah!

Men det vi framförallt gjort är dock att slappa till förbannelse, slappat tills vi fått liggsår, slappat så till den milda grad att det faktiskt ska bli skönt att återgå till det normala livet med lite fart och fläkt. Då är det illa! ;)

Göteborg! Ett skepp kommer lastat, med Lars och Linda: I första klass, hoho!

Gott nytt år!

Ja, skål allihopa, skål med guldiga naglar och tigerringfinger till och med. Den stora stunden, tolvslaget, firades hemma i soffan med min käraste till Jan Malmsjös version av Nyårklockan, efter trerätters på stadshuset. Perfekt avslutning.

Så gott nytt år! Gott nytt decenium! Herregud, det känns svindlande att tänka på vad jag gjort under 00-talet. Vad har jag inte gjort? Men inget sentimentalt inlägg, inga listor där jag chekar av, inget "Lindas modeår i bilder", inte ett dugg, för nu är det över. Done.

Välkommen 2010, nu jävlar! Nu ska vi visa dom.


RSS 2.0