Greklandsresumé.

Hemma igen, i Göteborg... Men Grekland! Vi har haft det så fantastiskt underbart! Vilklet land! Vilket väder! Sol och 30 grader vareviga dag. Och maten! Fantastiska grekiska sallader, tsatsiki, sovlaki... och fetaost!!

Antiparos var perfekt. En liten, liten ö med en liten, liten stad. En huvudgata rakt igenom kantad av tavernor, glassbarer, klädbutiker och mataffärer. Precis lagom lång för en vecka. Den var underbart vacker; som alla vykort från Grekland man sett sammanpackade i en gata. Ön hade i allmänhet väldigt lite turister, och de flesta av de som faktiskt var där var greker. Vi kändes oss snabbt hemma, ganska trevligt att se servitören från igår ligga brevid en på stranden idag.


Hotellet var spartanskt, rummet var som ett tvåstjärnigt brukar och dessutom saltvatten till kranvatten (mitt hår begick seppuku) men vilket läge! Rakt vid vattnet, solterass på taket, mysiga soffor att läsa i och frukostverandan..! Frukostverandan! Den var faktastiskt, utsikt över staden och hamnen.


Dagarna spenderades mest på stranden Psarilinki 2, alias Fanari. Väldigt trevlig strand kantad av buskar som gav skugga och ett tiotal parasoll med solstolar. På morgonen när vi kom vid 11 var stranden nästan tom för att fyllas och fyllas på med folk vartefter dagen gick. Första dagarna käkade vi lunch på strandens enda taverna, men den var såklart sådär, varför anstränga sig när man är enda resturangen i närheten? Så resterande dagarna gick vi in till stan och käkade på någon av lunchrestaurangerna vid hamnen. Papparazzi-Linda tog dessutom bild när Lars bytte om på beachen, hihihihihi!

Två dagar utnyttjade vi lokalbussen, ena dagen besökte vi en kalkstensgrotta mitt på ön, uppe på "berget". Utsikten var fantastiskt där ifrån. Grottan var otroligt stor och trapporna neråt tog aldrig slut! Mycket droppstenar, men tyvärr också väldigt förstörd. Längst ner hittade vi ett stort svart klotter, två initialer och ett efternamn, signerat 1888. Autentiskt? Kanske, kanske inte!


En annan dag tog vi bussen till Soros, en av de bästa stränderna på ön. Det är den man ser i bakgrunden på bilden från grottbesöket. Självklart glömde jag kameran på hotellrummet! Stranden var jättefin, sanden var underbar och vi låg i skuggan av ett buskage för att inte brännas till döds. Man skulle helt klart haft snorkel med, för vattnet runt ön var kristallklart. Väldigt vackert.


Sist av allt: Transfern! Kantad av väntan och... spyor. På vägen till Antiparos var vinden hård och folk på båten blev rejält sjösjuka. Vi mådde dåligt men klarade oss åtminstone från att kasta upp flygplansmaten. Hemresan gick bra, men totalt tror jag vi hade varit på resande fot i 14-15 timmar när vi öppnade dörren här hemma i Göteborg. Båt, buss, en annan båt, buss igen: på vägar som slingrade sig fram och nästan stupade rakt ner i havet, väntan i några timmar, checka-in, förseningar... Jag tycker dock att det definitivt var värt det! Alla borde åka till Antparos! Avslutar med en bild på soluppgången genom ett saltat båtfönster, tagen igår morse. Det är vackert att åka båt!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Oj vad ni verkar haft det bra!

jag blir avundsjuk (som är en dödssynd).

Jättekul med alla bilder. kram på er båda och lycka till med skolstarten! Karin

2010-08-29 @ 23:01:11
Postat av: mamma

oj vilka fina bilde. Vi hade inte riktigt denna idyll på Rhodos.På vårat hotell fanns det 780 rum

och i restauranten fick man känslan av skolmatsal.

kram

2010-09-02 @ 08:55:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0