Hemma, igen!

Jajamensan, hemma efter en underbar helg Brighton. Det känns som att hann med en hel del, trots att vi bara hade två och en halv dag! Hotellet var för det första jättemysigt. Vi hade ett rum på översta våningen, typiskt engelskt; murriga färger, tunga gardiner, en kran för kallt och en för varmt... Men det bästa: badkar! Första gången jag tog ett bad på... fler år! Sen är det alltid underbart med hotellfrukost. Inget känns så lyxigt som det... När vi väl checkat in gick vi iallafall och kikade på Camillas lägenhet och åt vi hemmalagad pizza. Mycket gott!

På fredagen hade vi underbart väder, började dagen klockan 9.00 med att gå till Primark och var där till 12! Tittade runt och shoppade lite, vart lite kläder, men mest smågrejer till förbannelse. Typ 25 par strumpor! Efter lunchen låg vi på stranden och solade i några timmar, och jag brände sönder mig. Var ungefär lila och är fortfarande röd?! Skillat.

Kvällen spenderades på bästa sätt, nämligen med en middag på en härlig restaurang och sedan ute. På och mellan pubar, alltid med dryck i hand. Härligt med dygnet-runt-kiosker som säljer öl och cider billigt?

Lördagen bjöd också på strålande sol. Vi hoppade på en buss till Eastbourn, käkade och kollade runt lite där, innan vi tog bussen tillbaka som går längst kusten hela vägen.

Kusten där vi stannade består av kalkstensklippor och kallas för Seven Sisters, de vita klipporna påstås nämligen se ut som nunnor från havet. Väldigt vackert! Ser ut som att någon tagit ett spadtag rakt ner och huggt av marken. Engelska landskapet i sig är underbart. Vida vyer, boskap överallt och väldigt grönt. Vi stannade iallafall vid Beachy Head, den högsta punkten, och gick några kilometer ner till Birling Gap, en av de lästa punkterna. Det är sjukt högt! Jag fick svindel och dödsångest och köp fram till kanten när jag skulle ta bilderna... Phew! På kvällen käkade vi ute innan vi ramlade i säng tidigt.

Söndagen var som vanligt solig. Vi shoppade lite till, och gick en snabbis till strandpromenande innan vi vart tvungen att dra oss till Heathrow igen. Hemresan tog en evighet! Men det var skönt att komma hem till sin egen säng. Verklighete kom dock över mig som att snabbt dra av ett plåster imorse. 0,75 bonuspoäng på duggan av tre möjliga... Läraren är inte helt hundra. Jag lovar.

Från det ena till det andra: Om någon vill beställa kläder från forever21 med mig är det bara att säga till, beställer man innan 6:e maj är frakten $35 oavsätt vad man beställer. Sjysst va!? Nä, dags att störa Lars som har ockuperat TV:n för hockey. Hehehehe...

I Stockholm - mot Brighton.

Ajajajaj, har kört spinning två dagar den här veckan, måndag, onsdag, och så kommer jag till centralstationen i Stockholm och ska surfa lite, och vad fan har dom för stolar?! En "sadel" som sticker ut ur väggen som man sitter gränsle över?! Mina stackars ömmande sittben :'(

Klev upp klockan fem imorse. Satt på tåget sex, fick biljetten kollad och somnade till tio över. Sen sov jag i princip hela resan, mycket behagligt. Kom fram vid nio, käkade frukost på ett café...
 
Sen gick jag och kikade på Matthew Williamson-spektaklet på H&M. Vart annars om inte i mode-fascisternas högborg, Stockholm? Kläderna släpptes nämligen idag, kön var flera meter lång, säkert hundra pers, i dörren stod fyra säkerhetsvakter. När den öppnades exakt på slaget tio, rusade alla in på en gång, pressa, pressa! och drog och slet kläderna ur varandras händer. Fullt krig. Fem minuter senare kom första casualtyn, en tjej satt och grät över att hon fått ett skärp snärtat i ansiktet. Jag stod på tryggt avstånd och skrattade för mig själv, tycker nämligen att kläderna är rätt gräsliga och att folk beter sig som galningar! People, det är kläder?! Var in en snabbis vid elva, då var mycket det mest exklusiva utsålt...

Själv har jag spenderat några timmar på lite shopping på annat håll. Smög in på American Apparel och kikade lite, enda affären jag varit sugen på länge som vi inte har i Göteborg. Jäkligt fina kläder! Annars fastnade jag på Panduro, köpte två små smyckesfiskar, och planerade lite pyssel jag ska sysselsätta mig med när jag kommer hem!

Moralen är hög som ni förstår. Jag har redan glömt bort gårdagens dugga from hell och att jag krossat skärmen på min mobil - igen. Snart är det dags att bege sig till Arlanda, ska träffa mamma där vid ett och bussen tar ca 45 minuter. Vi är medvetet i god tid, ska sätta oss på en lounge och dricka vin och äta lite. Free of charge. Mycket trevligt, tack SAS för the royal treatment... Nä, nu är dags!

Brigton, here we come!

VÅR!

Nu är jag back on track! Hämtat mig från chocken jag fick över domen. Observera att Piratpartiet IDAG gått om hälften av alla vedertagna politiska förbund vad det gäller medlemsantal, och är snart uppe i 20000 medlemmar. Ung Pirat har gått om Moderata Ungdomsförbundet och är nu det ungdomsförbund med flest medlemmar, i hela Sverige. Upp till kamp?

Nåja, över till mig. Tentan i måndags gick sådär, gjorde ungefär samma slarvfel som på förra tentan, missade en asymptot. Igen. Hett. Men det går inte att deppa över det, för fan vad fint väder vi har haft de senaste dagarna! Och allting bara blommar! Kolla på bilden jag tog här i kvarteret igår! Jag och Lars har promenerat runt på Ramberget i solskenet nästan varje dag, ätit glass på en bänk och kikat ut över staden. Pysslat lite här hemma också, och tränat. Skön vecka. Imorgon ska vi spela frisbeegolf och grilla hemma hos Lotta i Studiegången. Perfekt! På söndag blir det plugga inför duggan och tvätta inför Brighton.

För er som undrar, har jag (och förhoppningsvis alla andra som vill plugga till hösten) sökt skola. Det gick såhär:
  1. Arkitektur och Teknik, AT.
  2. Teknisk Design, TD.
  3. Väg- och Vattenbyggnad, V.
Jag hade jättesvårt att bestämma vilket som skulle bli tredje alternativet, för det finns egentligen inget annat än AT eller TD jag vill gå, jag vill gärna lulla på med lite mjuk, mysig design. MEN: Det vart väg och vatten, av den enkla anledningen att man som byggnadsingenjör inom den sektorn lättast får volontärjobb utomlands. Broar, brunnar och vägar måste alltid byggas, helst i u-länder. Och anledningen till att jag inte tog något fjärde alternativ var att väg och vatten har en betygskvot på 16,8 och runt 20 garantiplatser från basåret, där kommer jag garanterat in.

Så, håll tummarna och släpp dom inte förrän i augusti! Hårdare! Tack.

Vart är världen påväg?

Ipred, FRA... Ett års fängelse?! För The Pirate Bays grundare?!? Herregud, pedofiler som våldtar bebisar får knappt ett år! Och det enda The Pirate Bay gör är att tillhandahålla en tjänst, liksom google. Dom har för fan inte ens gjort något olagligt, och det finns ingen bevisning? Vet dom som dömmer ens någonting om datorer, har dom ens suttit vid en? Jag blir förbannad. När ska folk vakna och inse att skrämsel är fel sätt att få folk att sluta använda internet som den fantastiska informationsspridare det är? If you can't fight it, work with it! Sålänge internet finns, kommer folk fortsätta ladda upp och ner saker.

Man är född i fel tid. Elektroniskt 1984 nästa... eller redan här?

Hemma, mitt i sommarn?

Jahaja,  sitter här igen, hemma vid mitt fönster och tittar ut mot vår innergård. Fortfarande ingen space-tangent... Skönt att vara hemma, men Sundsvall var trevligt som vanligt. När vi klev av tåget i lördagskväll trodde vi att vi hamnat i ett annat land! Sol och varmt, folk sprang runt barbent med en öl i handen. Här i Göteborg är det nämligen till skillnad från i Sundsvall, vår, nära sommar tamesjutton! Idag är det mulet, men 18 grader!

Ska snart iväg och skriva omtenta, har inte pluggat nära nog och eftermiddagstenta är en bitch. Har dock insett att om man bortser från plugg till duggan nästa onsdag och lite träning inför matte-och-fysik-provet i maj så är jag i princip ledig i en vecka efter det här! Ska äntligen ta tag i tom-vägg-frågan i vårt hem! Lättare sagt än gjort, högt till tak och all åverkan på tapet måste åtgärdas innan vi flyttar. Men, dom har fått in tre tavlor till IKEA som jag hittade när jag var där med Karin... Skulle dom inte passa gudomligt vid vår matplats, på den beiga mönstrade tapeten, matchade med purpur-gardinerna? Det tror jag! Saken ska undersökas!

Håll tenta-tummarna för mig, här avgörs min framtid. Igen.

Bakis i repris.

Sitter här med dåligt samvete för att jag inte pluggar till omtentan, hade en mardröm inatt om att jag satt kvällen innan tentan och fortfarande inte pluggat något... Kommer antagligen inte hända, men det hela känns mest bara hopplöst, jag kunde allting dagen innan tentan sist, derivator, summor, asymptoter och bevis satt som en fläksläpp! Det sket sig uppenbarligen, varför skulle det gå bättre nu?

Hör ni hur less jag är? Dopaminunderskottet som talar. Jag är för gammal för att vakna bakis för andra dagen i rad! Men fan vad kul det var i onsdags! Inte varje dag man festar med vilddjuren Elin och Emma ;D Ojoj, inte varje torsdag man vaknar så sällsynt bakis...... Gårdagen var också skoj! Förfest med tjejgänget, synd bara att jag var sådär sugen på att gå ut, fortfarande bakis när jag började dricka igen?! Och lämnade flickorna vid tolv för sköna sängen hemma. Ikväll hör jag att det ryktas om påskfest hos Jansson. Vi får se hur det hela utvecklas... Tredagars? Sitta på tåg hela lördagen bakis? Peppigt.

Idag är det i alla fall grymt väder ute. Strålande sol! PLUSGRADER I SUNDSVALL! Jag ska ge min mattebok lite mer kärlek innan jag ger upp.

Äntligen!

Jag har väntat i nästan 22 år! 22 år av ångest, tandgnisslan, klister som nästan givit ansiktsförlamningar och dålig fejk. Men äntligen, äntligen kom räddningen för oss som föddes med fyra ögonfransar med en sammantagen längd på två millimeter. Oss som lessnat på lösögonfransar för att ens ge illusionen av fylliga, läckra lashes:
 
BAMPADAM! FIBERWIG! Funkar seriöst sjukt bra! Och dom håller vad som utlovas, för det är fan lösögonfransar som man målar på. Man liksom ser hur små fibrer hakar i riktigra fransarna och bygger ut på längden. Sjukt kul! Värt pengarna alla gånger!

Och precis som med parfymen My Morgan som jag en gång i tiden letade ihjäl mig efter hittade jag den på Cubus av alla ställen? Coolt. 2 - 0 till Cubus.

Annars är vi i Sundsvall. Två meter snö typ, fast det har smält undan rätt bra på den dryga vecka vi varit här. Har inte hunnit med jättemycket, men det blir såklart rätt stressigt nu sista dagarna, dåligt timing att åka hem på lördag när alla kommer, men så kan det gå när man är beroende av SJ!

Imorgon är det en gammal hederlig onsdagsutgång med onsdagsutgångsgänget som gäller! Ska bli sjukt kul! TAGGAD är bara förnamnet. På torsdag ska jag och Karin ta en sväng på IKEA, kanske middag hos Åslins och jag håller tummarna för en liten drink med tjejerna. Eller så kanske någon kan dra ihop en hemvändarutgång på kvällen? 

På fredag är det påskfirande med Åkerdahl/Åslins. Jag och Lars firar tydligen även två och ett halvår tillsammans på långfredagen? Spännande?! Och på lördag åker vi ju som bekant hem på förmiddagen. Skittid, då kostade ändå biljetten 500kr var? Nåja. Nu vankas det nog lite kvällsfika ovanpå den här supermiddagen vi tidigare intagit hos äldsta genarationen Åslin. Trevligt!

Väderstatus.

Okej, här är vi just i skrivande stund. Fiffigt SJ! Internethastigheten lämnar lite att önska. Just nu har vi fortfarande strålande sol och det ser skönt ut ute, MEN, mer snö än vi haft på hela vintern sammanlagt i Göteborg. Enligt utsago är det dock finväder även i Sundsvall, bra!

Ska bli sjukt skönt att komma fram! Bara två timmar kvar. Ska tvinga Per att köra oss till MAX innan vi ger oss ut i obyggden Allsta... Nu tror jag att Lars vill ha datorn, han har trots allt betalat 109kr (?!) för internet i fyra timmar. Billigt och bra SJ. Billigt och bra.

Sol och fan

Åh, det är 12 grader i skuggen i Göteborg idag. Ja, i Skuggan, vilket betyder att det alltså är sol också. STRÅLANDE. JA! Låt oss åka till Sundsvall! Underbar idé. Snö och kallt är ju perfekt i april.....

Bitter? Jag..? Pfft. Och jag som är vårfin i håret nyklippt och slingat, fint! Men lite blondare än jag önskat. BLONDIN alltså, JAG?! Komunikationen mellan mig och frisören lämnade lite att önska...

Fuckade tentan, 40 av 50, gränsen var 42. Tur att vi inte bokade den svindyra biljetten hem i onödan iallafall. Lessnade för att jag frågat en okänd lärare en sak under tentan, utan att få svar. Lärarn ifråga gick mitt i en av mina meningar, och viftade med armarna med ryggen mot mig "DETFÅRJAGINTESVARAPÅ!!!" trots att det i efterhand visat sig att det var en berättigad fråga som han visst fått svara på. Så vår matteläraren fick sig i mitt vredesmod en känga för att han inte varit där. Han flinade, svarade "Jaha, gick det inte så bra som du ville?" Och med ett elakt grin la han till "Men då ses vi på omtentan!". Och gick.

Har fortfarande inte fått veta fysiken, så den skiter jag i att släpa 100mil. Nu jävlar lossnade min space-tangent? Kanske ett tecken på att jag borde laga mackor inför resan istället för att blogga med en liten, liten space-gummi-knopp istället för tangent? Så det gör jag. MACKOR!

RSS 2.0