Hey, remember that time...

... when I went to India? Mitt hår var så kort att jag inte kunde sätta upp det ens med bästa vilja. Det var skönt! Jag funderar på att klippa kort, men ingen verkar tända på idéen med mig i "Betty Boop"-frilla igen. Jag var rätt söt faktiskt, men det kan ju också bero på att jag var 20 år och en tanig liten stackare. Haha!



No 'Poo

Attans, måndag igen! En skön sådan dock, hade två föreläsningar innan lunch, har tränat och haft en hel eftermiddag med min superhärliga arbetsstol och en inlämningsuppgift om betongproportionering i Byggnadsmaterial. Första kursen på ingenjörsida som känns riktigt riktad mot yrket. Kul!

Bajs i rubriken? Japp, jag har just rensat badrummet på alla mina gamla hårprodukter och gjort min Sista Schamponering. Ska testa No 'Poo eller Balsammetoden som det kallas på svenska, vilket betyder att man slutar använda produkter med mineraloljor och silikoner, samt tvättar håret med milt balsam istället för schampo. Silikoner och mineraloljor är nämligen de två ämnena man måste ha schampo för att få bort, och använder man inte dessa behöver man egentligen inte heller schampo. Metoden ska vara superbra för lockiga, väldigt torra hår och känsliga hårbottnar, men jag älskar ju verkligen min Sunsilk Waves and Curls, och den åkte fetut, silikon! Hur ska det gå?

Använder nu alltså gele och lite hårwax (hårpryttlarna från igår) i håret istället för lockcreme, det är nämligen svårt att hitta en lockcreme utan silikoner. Det ska bli spännande att se hur det blir när det torkar sen. Antagligen förjävligt idag, men när håret vänjer sig om några veckor kan det nog bli bra. Hoppas på mindre lite mindre torrt barr, silikoner ska vara extremt uttorkande.

Jag håller tummarna och återkommer med hur det går!

Dåså, dags att ge betongproportioneringen lite kärlek tills Lars kommer hem. Kärln har ett projekt i skolan som tar riktigt mycket tid! Alltid är det någon som har fullt upp :)

Söndag

Woa, igår somnade vi 4, det är inte ofta... Min vän Olle, Göterborgarn med stort G, fyller 25 nästa helg och firade igår med tre av hans vänner. Stor fest i Mother Freak MCs lokaler i Mölndal. Ja, det var alltså ett motorcykelgäng (stora karlar, 50+ i skinnväst) som stod i baren och rökte och serverade öl. Lokalen var en gammal fabrik med slitet tegel och gedigna träbalkar, fantastiskt byggnad! Addera en förfest med klasskompisar och mängder med trevligt folk: Superkväll!

Har ingen bild från gårdagen, tyvärr, men jag känner att jag måste bjuda på en gammal bild av mig och Olle, haha.

Nåja, dagen har varit slapp som sig bör när man går i skolan hela veckorna. Läst lite arkitektur-artiklar till ett litteraturseminarium om två veckor och varit på Backaplan och handlat hårpryttlar, men mer om det någon annan dag! Jag har en kyckling i ugnen!

Branäs

Back to business: Nu har skolan börjat på riktigt igen! Vart dock en riktig uppladdning, helgen i Branäs var jättehärlig!

På torsdagen hade vi jättefint väder! Knallblå himel och -15 grader. Vi passade på att åka längdskidor, vilket faktiskt var jätteroligt! Varken jag eller Camilla har väl åkt sen 12 års ålder och jag tror att vi båda vart sugna på att åka mer slättförs (som Lars (och han i sällskapsresan) brukar säga) i framtiden.

På lördagen åkte vi utförs, snön föll och vädret var inge vidare. Branäs var väl inte bästa skidort jag varit på heller om man ser till backutbud. Bara knappliftar och en gondollift. Hela förmiddagen åkte vi småfisiga backar, alla involverade barn i mängder och flacka bitar med stakning, rätt tråkigt! Helst för Lars på bräda, svårare att staka och att åka knapplift. På eftermiddagen övergick snön till underkylt regn som frös skidglasögonen oanvändbara och oss iskalla på fem minuter, men vi gav inte upp utan hittade faktiskt en bra och rätt lång röd backe vid gondolliften. Väldigt trevligt.

Förstår mig dock inte på gondollift, man måste ju ta av sig skidorna?! Nåja, kameran gick inte direkt varm. Fotade bara finvädret och lite när vi spelade kort och myste på kvällarna. Det är ju nästan eftermiddagarna och kvällarna som är bäst! Lite bastu, lite mat, ett glas vin, lite plump, lite sällskapsspel och umgänge i allmänhet. Sammanfattar helgen som: Mycket trevlig!




NU GÅRE UPPFÖR! Satan; backarna... Camilla, jag och mamma äger längdspåret. Familj Bergquist/Aronsson. Terence lär pappa spela plump. Mamma ville ha bildbevis när pojkarna diskade efter maten, haha!

I bilen!

Jag, Lars, Camilla, Rasmus och Terence. Påväg till Branäs för en helg med skidåkning och umgänge med familjen. Skoj! De två dagarna jag gått i skolan har också varit roliga, har fått veta resultatet på Hållfen, fick en fyra!! Vi har dock jobbat på den där filmen som artar sig väl. Gruppen redigerar den as we speak, och dom lägger ute den på youtube ikväll så jag får se färdiga resultatet!

Examinationsformen i den här kursen är att skriva en kursdagbok med reflektioner och bilder. Vad roligt det är att samla alla bilder!



Kroki utan att titta. Kol och kladdkrita, snabbskiss av en dansare. Per förklarar vår enligt definition stabila modell för KG. Såpbubbelblås för filmen. Ett vinglas fylls med vatten, från en bildserie med 5 bilder i sekunden också för filmen.

Nu håller vi tummarna för en go helg med finvääääder!

Två shoppingdagar.

Åh, Ullared igår var supertrevligt! Inte bara själva shoppandet, utan lunch, eftermiddagsfika och bra sällskap! Alldeles lagom med folk inne i varuhuset, vi var inte ensamma där men vi slapp trängas. Hesheten har inte riktigt gått över, men jag kunde åtminstone prata! Köpte massor med nödvändigheter... och minst lika mycket onödigheter, haha! Köpte lite tvättmedel, rengöringsmedel och sånt, man sparar kanske en tia per pryl... men skönhetsprylar? Där går det att göra fynd!

Tror jag måste göra en topplista, mina top fem typiska Ullared-fynd:

5. Tvålpump - Okej, låter inte mycket för världen, men jag har letat efter en vanlig normal tvålpump i vitt porslin under hundralappen sen vi flyttade in här - och inte hittat någon bra. På Ullared? En perfekt för... 15 pix. Fynd.

4. Nivea Aqua Sensation Eye Care - Ögoncreme som jag vart ute efter, har hört massor med bra saker om denna, länge velat pröva. Kostar hundringen på H&M, på Ullared? 60 spänn.

3. L300 Face Wash - Den ansiktstvätten som jag önskade mig i julklapp (men inte fick) tillsammans med i princip hela övriga L300-sortimentet hittade jag på Ullared. 35 riksdaler. Det är bra pris, synd att dom inte hade Lotionen i samma serie!

2. Nagelfil av glas - Skonsam mot naglarna och "livstids garanti" på slipytan. Priset brukar väl ligga runt 80kr för en fil, nu fick jag TVÅ för det priset. Woho!

1. Satinbäddset - Underbart bäddsett i mjuk satin med jättefint naturmönster som passar perfekt med färgerna i vårt sovrum. 179kr. Inte ens IKEA har någonting i satin under 300 spänn!

Alla mina fynd är nära halva priset. Självklart rycks man med och handlar lite onödiga billiga skitsaker, men på det stora hela tror jag att man tjänar på att åka till Ullared och shoppa, iallafall om man bor i Göteborg (och helst om man får resan dit och hem i julklapp, hehe). Köper däremot inga kläder av något slag, tycker att det mesta jag provat sitter rätt illa och ändå inte är så superbilligt (jämfört med typ H&M).

Nåja, eftersom jag inte fått nog med folkmassor åkte jag till IKEA idag, trots snöstormen som dragit in över Götet... Köpte en väldigt bra, lämplig skärbräda som jag tittat ut, använder den till att baka ut bröd på i vårt minikök! Och påtal om bröd kommer jag osökt att tänka på...



Mitt luftigt dinkelbröd som dagen till ära svalnar på galler, rekommenderas väldigt varmt! Jag har nämligen nallat en skiva och jisses vad gott det var! Att det är så mysigt att baka får man på köpet! ;)

PS. Håll tummarna med mig att Lars kommer hem imorgon över huvud taget! Jag blir så ledsen om han tvingas sitta på ett tåg ett dygn!

Tyst måndag.

Jag är hemma i Göteborg! Bilturen i söndags kom som en välsignelse, helst sen mitt tåg som jag egentligen skulle ha åkt (bokade biljetten innan jag visste att syster skulle fira nyår i de Norrlänska skogarna) vart INSTÄLLT helt och hållet. Tack SJ! Pengarna tillbaka!

Synd bara att jag vart så pass hes i tre dagar nu att bilresan vart en rätt tyst tillställning. Idag när jag varit ensam hemma och skrotat runt har jag försökt att inte säga ett ord. Jag vill nämligen kunna prata igen, snarast. Helst tills på onsdag då jag, Camilla och Rasmus ska åka till Ullared. Min julklapp från dem!

Det stundande Ullaredbesöket har gjort att jag spenderat dagen åt att rensa kök och badrumsskåp och skrivit en inköpslista, och ärligt talat känns det underbart att ha ett välsorterat badrumsskåp! Började dagen med att sova längre än jag gjort sen tonåren och har myst framför TV:n. As we speak har jag dessutom två nybakta medelhavsbröd som svalnar på galler. Tummen upp för nya elvispen!



Nu tror jag faktiskt att det är dags att provsmaka brödet! Precis såhär ska en hemma-mys-dag vara... :)


RSS 2.0