Västerås

Sitter just nu i mammas och pappas nya villa i Västerås. Woho! Vi kom i fredags, Camilla, Rasmus, Lars och jag. Hela familjen har haft en trevlig helg, umgåtts, käkat gott och varit på loppis. De andra åkte i söndags, vissa har ju jobb att sköta, hehe... själv är jag kvar till på fredag! Det känns väldigt skönt att vara här och hälsa på i en stad man har någon form av anknytning till! Mamma och jag hälsade på mormor i måndags, känns riktigt bra att kunna träffa släkt annat än på julafton.

Igår var vi på stan och shoppade och käkade, framåt kvällen gick vi på en guidad stadsvandring. Vi fick kort-versionen av Västerås historia med dess gamla anor. De firade tydligen 1000 år som stad 1990 (man har hittat benrester från år 990) och är en av Sveriges äldsta städer! Vi fick höra massor med anekdoter om ASEA, gamla Västerås-personligheter, hus och torg. Det roligaste tyckte jag var att få se och höra om stadshuset av Sven Ahlbom och byggt på 50-talet; mycket speciall byggnad. Lyckades dessutom sno en bild med mobilkameran på stället som beskrevs som "Västerås mest fotograferade", tjusigt va? Tornet i bakgrunden är stadshusets!



I eftermiddag ska vi iväg och bada på spa i Sätra brunn, en kurort sen 1700-talet. Förr trodde man att vattnet hade läkande egenskaper och det hela för tankarna lite till Bath. Det ska bli väldigt skönt, pooler fyllda med varmvatten! Som badkar fast bättre ;)

Nu är det dags för lunch!

Kommentarer
Postat av: mamma

Bilden blev väldigt bra.ja vi hann med mycket.

vi ses i oktober kram :)

2011-08-20 @ 10:36:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0