Tji fick jag.

Ska man någonsin säga att moskébygget varit tyst? Nej.

Både igårkväll och idag har någon uppenbarligen försökt bryta sig in på området fyra-fem gånger (?), för ett larm toktjuter nämligen länge och sporadiskt. Eftersom att det är helg verkar ingen vilja komma hit och stänga av det på mindre än, låt säga en halvtimme, heller. Mycket mysigt ackompanjemang till pluggandet!

Wiiiwowiiiwowiiiwowiiiwowiiiwo.......


Oh no, she didn't!

Douglas Adams fru har beordrat Eoin Colfer (han med Artemis Fowl) att skriva en sjätte del till "triologin" Liftarens Gude till Galaxen. Kan gå så fel! Kan bli så rätt - Alla ni som känner mig väl vet att jag blev otroligt exalterad när jag läste om det. Boken är i min brevlåda inom de närmsta dagarna!

Så jag håller tummarna för flera saker just nu:
•  Att boken kommer innan Milano.
•  Att Milano ens blir av. Får vi flyga? Jävla vulkan. Jävla Eyjafjallajökull.
•  Att vi får fint väder i Italien. Jag nämligen bara handbagage för en resa på 8 dagar och tänker satsa allt på "Det blir 20-grader-varmt-hela-veckan"-kortet. Bara små kläder. Haha!

Göteborg bjuder iallafall på sitt bästa väder idag. Sol och många plusgrader. Jag ska dock plugga meknik hela dagen... snart... ska bara... öh... du vet... ja... prokrastinera mera.

Veckan i kort: Jag har försökt kommit igång med träningen igen efter några månaders förkylning, Moské-bygget är oväntat tyst, jag och Isa har kommit igång med Skanstorg-projektet, känns bra! Mamma och pappa är hemma igen, jag har hittat och insett det fantastiska med Tradera, fotoväggen tar sig! Mekniken haltar.

Nåja, bjuder på en fin bild på mig och andra halvan. Nawh!

Swosh!

Tiden går så jäkla fort! Herregud, jag vet inte vart veckorna tar vägen... Veckodagarna swishar förbi i skolan och helgerna... dom ska vi inte tala om.

Torsdags var dugga-dag. Mekanik. Så det var hårdplugg alla dagar i veckan som gällde. Pust, tur att mekanik är roligt, eller iallafall intressant. Annars växer frustrationen i skolan. Efter ett möte om stress och arbetsmiljö hoppade en av våra lärare av (!), så nu är diskutionen igång på allvar. Från olika håll har jag fått höra att AT är överrepreenterade hos studenthälsan och att det på första året av mastern idag går ca 5 personer. Jag är förvånad över att en öppen dialog om stress inte hållits under hela utbildningens livslängd, men bättre sent än aldrig. Alla utbildningar har väl barnsjukdomar?

I fredags firade vi iallafall in våren med en afterwork på Talang, det har varit superväder hela veckan! Mycket trevligt. Efter det gick vi hem till Jenny på mellanfest som vart efterfest. Sjukt trevligt och lite sorligt, Jenny har nämligen hoppat av. Hon flyttar snart till Oslo den jäkeln!

Idag var jag och Syster på Ullared. Sjuk smidigt jämfört med sist, ingen kö och mycket mindre folk! Jag handlade massa prylar, mest nyttogrejer... bland annat tavelramar till en fotovägg i vardagsrummet.  Köpte lite blandade ramar, i svart och silver, ska köpa fler, mycket olika modeller. Tänker mig organiserat kaos! Som på min mini-inspirationsbild här brevid. Så är det någon som har lite fina bilder som ni tycker skulle passa i vårt hem är det bara att skicka över dom! Gamla eller nya, sommar eller vinter, party eller vardag... Jag hittar nämligen så väldigt lite bilder. Väldigt tråkigt. Just nu är det bara bilder på mig och Lars att sätta upp, haha!

Sist sänder jag en tanke till mor och far som sitter fast i Thailand på grund av askan! Som tur är har tydligen vissa flygplatser i norra Sverige öppnat ikväll, så vi hoppas att dom får komma hem snart!

Ännu en superhelg!

Lars och jag har haft en perfekt helg! Köpenhamn vart mycket lyckat! Vi åkte dit tidigt på fredagsmorgonen och var framme vid elva, vi gick längst Strøget och Strædet (och Gud vet vad alla gator hette) hela förmiddagen, käkade på en liten pub och myste. När vi väl fick checka in på vårt rum duschade vi och fräschade till oss, lagom till solen kom fram promenerade vi ner till Nyhavn och satt oss på en restaurang. Sjukt mysigt! Vi avslutade kvällen med en Irish Coffe under infravärmen och en filt på en av alla uteserveringar där.


Dagen efter käkade vi hotellfrukost och checkade ut, promenerade ner till vattnet och tog bussbåten till ändhållplatsen där vi kikade på Kastellet, alla underbara nyutslagna krokusar, St Alban's Kyrka och... Den lille Havsfrun var utlånad till Kina, haha! Säkert på världsutställningen, men jag vet inte. Vi promenerade tillbaka till stan, kollade lite på vackra Frediks Kirke, och käkade lunch från en av alla dessa Pølse-vagnar.


Sen var det tåget hem som gällde!

När vi vaknade i söndags trodde vi att det var en helt vanlig dag. Tills vi vart stormade? Helt plötsligt från klarblå himel kom en mob på 400 pers gående. Ett anti-rasist-tåg ämnade att möta/slå ner demonstrationen mot Mosken som ska byggas här granne med oss. Vart ett jäkla liv, 5 polisbussar, ridande poliser... You name it. Genom köksfönstret ut mot vår innergård fick vi se folk ge sig på polisen och bli pepparsprejade. Jag mådde så dåligt av att senare se killen som fick pepparsprej i ansiktet sitta utanför våran port, han mådde så jävla dåligt! Han hade ett sånt ångestfullt uttryck i ansiktet som var rött och uppsvällt och han skakade i hela kroppen. Usch.



Jag visste faktiskt inte att det skulle bli ett sånthär jäkla liv av mosken. Såg bara fram emot 14 månader utan sömn. Byggarbetsplatser har en förmåga att låta en del, och det blir inte direkt någon liten byggnad!

Nåja, hela dagen var det underbart väder, så efter storhandling (köpte bland annat en resväska inför Sundsvall i sommar, har fått besked från Ortviken, börjar den 14:e juni!), drog vi fram grillen och hade en liten barbeque hemma hos Camilla och Rasmus, sjukt trevligt! Så underbart med grillat. Vi slog på stort: rosé, fläskfile, potatisgratäng, majskolvar och banan med choklad till efterrätt! Woho!



Nu är det dags att käka lite lunch och dra mig till skolan, strålande sol ute och jag börjar inte förrän 13.15. Det kallar jag en bra måndag. Sällsynt!

Ps. Jag älskar min nya kamera! Märks det? Ds.

Mysig helg!



Ja, riktigt trevlig helg har det varit! Och innan det en trevlig vecka. Var såpass sjuk att jag bara kunde ligga hemma fram till tisdag, på onsdag fikade jag med Emil som åker till Shanghai idag! Han ska vara borta i några månader. Terence kom i onsdags också, hade honom i några dagar när Camilla och Rasmus var i Thailand, han var superduktig och det gick jättebra. Tillochmed när jag målade om som sagt, ingen grön vovve alltså. PHEW!

I fredags lagade jag lite påskmat med Camilla och co, innan jag åkte hem till Isa på lite spelkväll. Mycket trevligt!! Och lördagen spenderades som sig bör: målandes ägg och ätandes olagliga mängder påskmat! Vi fick med allt: tillochmed strålande väder och sippande av vin på en gassig balkong!

Idag vart det en promenad i Slottsskogen med Terence/DLM som levde upp till sitt smeknamn, haha! Borde även kanske lagt till ett L: DLLM, Det Lilla Leriga Monstret ;D Nu har jag precis duschat och ska försöka njuta av min näst sista dag som ledig: Måla naglarna, titta på TV och äta upp resterna av påskgodiset!

Nymålat!

JAJAMEN! I torsdags gällde det, trots att jag hade DLM här kunde jag inte låta bli att måla om som planerat. Det tog mig en hel arbetsdag effektiv tid tror jag, allt som allt. Men exalterad som jag var, så glömde jag såklart att fotografera hur det såg ut innan, men jag hittade en gammal bild som jag tog när vi flyttade in. Lite orättvis, för den är tagen med blixt. Rätt värdelös också, men den får bli före-bilden. Båda är klickbara!

Och nu till resultatet, är rätt nöjd själv, mest med "hantverket", jag var verkligen asnoga och det ser faktiskt proffsigt ut. Färgen vart också snygg, kunde nästan ha tänkt mig den lite mörkare, så den står ut mer! Men jag antar att det vart bäst såhär, skulle ju ha en neutral färg enligt Posiedon. Rummet ser sjukt myckte större ut nu och jag tycker att färgen passar bättre in i stilen med gammalt trägolv, spegeldörrar och listerna.


Tada!

RSS 2.0