Sunday, busy sunday.

JAJAMENSAN! Idag är en stor dag, jag firar två veckor med förkylning/influensa/svinpest/vad-det-nu-än-är-när-man-är-sjuk-nu-för-tiden. Och..! Den håller på att gå över! Efter en vecka med knaglig sömn sover jag bättre och bättre, SNART lär det väl bli en helt natt!! Woho!

Helgen vart rätt busy. I fredags fick vi inte en lägenhet som vi tittat på som var på gränsen till underbar. Fan. Drack ändå en flaska rött och myste till Idol. I lördags vart det en heldag med syster och co, vi var ute och handlade, allt möjligt faktiskt... Och jag gjorde det dyraste impulsköpet någonsin: En mobiltelefon för 3000 spänn! Egentligen inget impulsköp faktiskt, har tittat på den länge och tänkt beställa hem den, men på Net-on-Net's lagershop (som låg oväntat nära tillhands?) hittade jag den för 2945 spänn och slog till! Nokia 5800! Hittills väldigt nöjd. Grymt ljud i den! Grymt med pekskärm! Har dock inte hunnit använda den så mycket än, men jag återkommer med recension!

Tänkte beställa hem kläder från Forever21 igen, gillar deras enorma utbud och dollarn har gått nernerner på senaste tiden. Men sånna kalas brukar ju gå loss på 1000 spänn minst och efter telefonen vet jag inte om jag vågar spender mer, haha! Trots att jag fått sista lönen från SCA den här månaden... Är det någon som är sugen på att sambeställa: Get in touch.

Iallafall, på lördag kväll vart vi bjudna på en lysande trerätters middag at the Bergquist/Aronsson residence. Vi avslutade vår galna shopping-dag med En Shoppaholics Bekännelser. Sjukt passande. Idag har jag gjort klart projektet som jag skrev om häromdagen (läs: gjort allt), tog seriöst 6-7 timmar. TESTAT SKÄRA BYGGNADER I SKALA 1:100 I FRIGOLIT!? Det vart dock rätt bra faktiskt! Nu gäller det bara att sälja in min "förmodan, fullbordan och upplösning"-idé på ett snyggt sätt. Har också städat och bakat på kvällskvisten för imorgon kommer mina vänner över och juntar med mig. Sist av allt: Nu ska bondkakorna in i ugnen! Sen; NATT!

Host! Höst?

Åh, dessa nätter... jag har inte sovit någonting, men det känns tröstande att veta att det är fler som legat vakna: Vi bor som tidigare påpekat på andra våningen, över oss bor tjejen med tam elefant, hon brukar ha sin pojkvän där (eller pojkvän och pojkvän, han kan vara en fransk giggolo såvitt jag vet, allt jag hör är en mansröst) och under oss bor han-där-nere-med-högtalare. Vi är alltså fem pers, varav tre har hosta: Pojkvännen/giggolon, han-där-nere och jag. Lägg till husets lyhörda natur, och natten har spenderats tum-rullandes i denna kakofoni av hostningar. Host! Host! Uppifrån, nereifrån. Host! Jag. Host! Uppifrån. Host-host-host! Jag... Och så vidare... Underbart.

Igår hade vi syjunta igen, som på den gamla goda tiden på basåret. Vi satt på Hagabion och myste (inte bara en bio, utan ett av Göteborgs svårslagnaste caféer), jag försökte virka med värdelöst resultat. Men trevligt vare! Idag har vi vandrat runt Göteborg på jakt efter torg, i arkitetkurhistorian har vi ett grupparbete om det nämligen. Hela morgonen spöregnade det, lagom till vi vart klara var det strålande sol. Jag ska försöka samla lite information om Gustaf Adolfs torg till nästa vecka. Heter det inte så i Sundsvall med!? Jo? Ikväll ska jag hem till Lotta på lite tårta kakor. Hon fyller nämligen 24! GRATTIS!

Det är skönt att vardagen börjar dra igång igen, nu ska jag bara bli frisk! Och komma igång med träningen! Äntligen! Rätt peppad på hösten, som kommit... kallt som attan imorse! Ska bara införskaffa ett par gummistövlar för pengarna jag får imorgon. Jävligt trött på att vara konstant blöt om fossingarna.

Nä, den där matten räknar inte sig själv.

NEJNU!

... ger vi upp! Droppen som fått bägaren att rinna över och så vidare. Jag trivs jävligt bra i det här området och gillar lägenheten, MEN DEN ÄR SÅ JÄVLA LYHÖRD!!! OCH VÅRA GRANNAR HAR TYDLIGEN INTE FATTAT DET! Det går inte ett dygn som man inte störs av grannarna. Han därnere har årtiondets värsta ljudanläggning och vårt matbord skakar när han drar igång en film, jag och Lars måste skrika till varandra när han spelar musik, för att överrrösta den. Detta fortsätter, trots att jag varit och berättat hur det står till två gånger. Hon däruppe måste ha en tam elefant på grönbete i lägenheten. Och sämst musiksmak på den här sidan ekvatorn. Man hör när någon nyser. Man kan skrika "PROSIT!" och få ett "TACK!" tillbaka... OLAGLIGT LYHÖRT!!!

Vad jag försöker säga är: Vi är härmed lägenhetssökande. Vi orkar inte vänta till februari och Poseidons omflyttningskö. Vi överväger tillochmed att söka en SGS-lägenhet igen för att komma ifrån detta hem, som ska vara vår oas men blivit fårt fängelse.

För tillfället håller vi tummarna för att vinden blåser åt vårt håll och vi får någon ny, kanske en i närheten? Kanske en från Poseidon? Kanske en hörnlägenhet? Eller kanske på översta våningen? Kanske... kanske inte.

Annars är jag efter en och en halv vecka fortfarande dyngförkyld. Sov knappt inatt för min ständigt ökande hosta (okej, det hade stundvis lite och göra med att det var fest i lägenheten snett ovanför också) har köpt två sorter receptfri hostmedicin, men det hjälper ju aldrig. Dags att bli frisk!

Idag är mitt projekt: Posivita och negativa rum. Det är ungefär HAJK möter MacGyver! Jag har fått två papperslappar, två frigolitbitar och en trälist. Sen ska jag bygga fyra rum... Två "positiva", vilket betyder att jag ska "gröpa ur" frigoliten och två "negativa", vilket betyder att dom ska byggas upp genom avskärmning med trälisten. Låter kanske lätt, men för att göra det lite svårare ska två av rummen vara lugna, och två dynamiska. Alla ska även inehålla: 1. Förmodan. 2. Fullbordan. 3. Upplösning. Precis. Klart som korvspad. Jag kör. Ciao!

Nollningen är över!

Och det är rätt skönt, äntligen lite fritid! Har lovat mig själv att jag ska sitta vid TV:n varje kväll den här veckan och inte göra NÅGONTING annat! Punkt slut.

Förutnämnde pubrundan vart lyckad! Hann med tre pubbar men kom aldrig in på vår egen, eftersom att kön bestod av säkert 500 personer och fick veta att 20 till skulle släppas in när jag ställde mig. Vi gick till "Chalmers Central" och festade istället, jag var helt exalterad över att få festa i en spårvagn! Trots att denna står på ett litet, litet spår inne på campus så var det grymt, drack en öl och hängde ut genom fönstret. Kännde mig lite busig, trots att allt jag gjorde var helt enligt relgerna, haha! Dagen efter var det BOB-spexet, riktigt roligt faktiskt. Skådespelarna fick lov göra två omstarter på varje låt, (alla klappade och skrek som tokiga) och varje gång sjöng dom en ny version av låten. Hela tiden massor med ordvitsar och hintar till saker som hänt under året. Alla var verkligen skitduktiga, inga amatörer här inte!

Sista veckan på nollningen var rätt busy. Jag hann med en pensinärssittning, utföra vårt nolleuppdrag; vara cheerleader på Nollkampen, finsittningen och Nollfinalen. Cheerleadingen gick rätt knackligt, från att vara åtta pers till att vara fyra. Men vi kom på en femte plats av fjorton och var grymt nöjda! Det bästa var finsittningen! Jag sydde om en gammal lila sammetsklänning som mamma sytt till mig när jag gick i åttan! Den vart riktigt bra. Det var så roligt att se alla inklusive noll-k i finkläder, samt äta middag på Skansen Kronan, en borg från 1600-talet. God mat och vackra vyer.

Över helgen hade jag annars på uppdrag att rita sex bilder med perspektiv av något påvägen från A-huset där vi är till Chalmers-hållplatsen. Sjukt svårt. I måndags hade vi matte-dugga... och håll i er nu. Idag har jag hela dagen på mig att gå ut och gå. Wiktor, vår lärare sa: "Pappret spelar ingen roll, bara ni har bra skor! (polsk brytning)". Vi ska nämligen hitta ett stadsrum eller en utemiljö som berör oss, och måla av denna. Tekniken är valfri, bara man förmedlar känslan man får av platsen. Sedan ska vi måla detta som en karta uppifrån och sist, ta två eller flera snitt, låtsas att man skär rakt av och måla av i profil, i samma skala som "kartan".

Jag har lite panik över det hela, flum-nivån är way över allt jag någonsing gjort. Jobbigt att det ska vara klart på fredag. Lång tid =› Bra resultat. Det måste bli snyggt! Phu. Ska dra upp på Ramberget och kika runt, där hittar man oftast någonting som berör.

Annars handlade jag för 911 kr igår på In-ex, akvarellfärger, skisspapper, pennor... Jag har ungefär hälften av vad jag behöver till kurserna. Woho!

Nä, nu jävlar ska jag hitta ett rum som berör!

PHU!

Är sjukt trött! Min väska vägde 7 kilo idag, 7!!! Mycket tack vare våra nya matteböcker jag köpt som landade på 1200kr och 4 kilo totalt. Underbart. Skolan har dragit igång på riktigt, i tisdags hade vi en heldag med tema-föreläsningar: "Arkitektur för mig är..." 7 olika kända och mindre kända arkitekter snackade loss. Sjukt inspirerande, äntligen börjar poletterna trilla ner: Vi ska bli arkitekter! Idag hade vi arkitekturhistoria för första gången. Sjukt intressant! Läraren är ett guldkorn tror jag.

På nollnings-sidan börjar jag vekna, haha! Har faktiskt dissat lite aktiviteter på sistone. I måndags hade vi fångarna i A-huset, sjukt kul! Komplett med en "tigerbur" och mynt(kapsyl)samling på slutet. I tisdags hade vi Toga-sittning med Data, why Data?! Personkemi mellan D och A gick oväntat dåligt, och det säger en hel del. Delta var där, sektionens PR-förening, eller dylikt, en sak vet jag dock; dom är drägg. Tror att alla A:are kompenserade D's totala tråkig- /nördighet med att bli dräggfulla hela bunten. Utom jag. Som gick hem tio. Nästan nykter. Som den gammtant jag är. Woho! I onsdags dissade jag ölhäfvet, ganska svinig sysselsättning ändå? :P

Ikväll är det pubrunda, första pubrundan på året brukar bli crowded. Med andra ord, ikväll ska jag dricka 3 öl som jag totalt köat i 3 timmar för ;D Men: Grymt!

RSS 2.0