< /Helg! >

Men usch, vilken dag. Vart tog den vägen?! Jag skulle plugga, plugga, laga mat, handla, tvätta, städa... Nu är klockan elva och jag har inte hunnit med någonting alls! Inte ens andra saker, inte ens roliga saker? Jag vet inte vad som hände, nyss vaknade jag... Gud...

Men igår hann jag med desto mer, en riktig second-hand-dag. Började med att åka till Saron-kyrkan, hittade jättefina knappar! Där finns knappar till förbannelse vill jag lova. När jag precis satt mig på vagnen påväg hem ringde Lotta och frågade om jag ville hänga med och shoppa lite second-hand?! Så jag åkte hem, käkade lunch och mötte upp med henne och Johannes... vi var runt på säkert fem olika ställen! Finns hur mycket som helst här på Hisingen. Det var kul att se! På alla ställen letade jag efter svärmor Karins remmare, men hittade inte ett! Faktiskt oväntat.

Annars har vi haft fantastiskt väder här i en evighet nu. Känner att våren tar med sig massa ute-tid. Jag börjar lära känna Göteborg bättre och bättre! Var och fikade med Emil häromdagen, han visade mig Göteborgs enda tygaffär. EN ALLTSÅ! I HELA CENTRALA GÖTEBORG! Monolpol är bra har jag hört... För guds skull, Sundsvall har två! Åker förresten dit om tre dagar. På onsdag klockan 13.42 sitter jag på tåget.

Påtal om ÅKER! Ooh, jag är så glad! Jag och mor ska nämligen hälsa på min syster, I BRIGHTON, ENGLAND! Vi åker den 23:e april och är borta hela helgen, wooho! Det ska bli så kul! Där kommer det säkert vara jättevår och jättetrevligt, det ser så fint ut på bilderna jag sett! Härligt va!? Underbart.

Helg!

Jaha, jag har helg, invigde den med en midori-soda. Spillde ut massor när jag skulle blanda den!? Tur att det vart fint. Mitt spritförråd känns värt dessa dagar, blandar ingenting, kanske en rom och cola på sin höjd. Flaskor för tusentals kronor står och trängs. Mmm, någon dag så...

Träningen går fortsatt bra, Sprinning i måndags, Aerobic Puls igår och idag sprang jag och trapp-maskinade i 40 min. Tror att jag ska testa gympa imorgon... får man träna så mycket på en vecka? När övergår det till att vara skadligt? Det känns bra! Jag måste ju passa på, för snart åker vi till Sundsvall, den första april! Och då lär det väl inte bli någon träning av...

Imorgon borde resultaten för matte-tentan som gick dåligt komma. Imorgon bestäms hur jag ska spendera de närmsta veckorna! Sen tror jag det blir någon slags aktivitet. Lotta ville att vi skulle hitta på någonting utomhus, spela minigolf i solen eller dylikt? Ikväll snöade det?! Underbart.... Natt!

Bigmouth

Man kan ju fundera på vad jag har för psykiska problem, av olika anledningr antagligen, men just idag: Det finns en strof som jag verkligen inte kan få ur huvudet, som sporadiskt poppar upp ur intet. Och vi snackar någon gång i veckan under några års tid. Det är en ur en the Smiths-låt:

Sweetness, sweetness, I was only joking when
I said by rights you should be bludgeoned in your bed.


Varför?! Varför just den? Bigmouth Strikes Again? Älskling, jag skämtade bara när jag sa att du borde bli nerklubbad i din säng?! Jösses.

Annars har eftertenta-tristessen slagit i med full kraft. När man försummat allt liv i två veckor och bara pluggat är det svårt att komma tillbaka till vanliga vardagen! Och vad gör jag när jag har tråkigt? Internet-shoppar! Mycket hållbart i längden. Billig sysselsättning. Nu ska jag baka bröd, fick ett sånt infall.

Vår i Göteborg

Jajamensan, då är det vår. Officiellt, inofficielt, på alla plan. Krokusarna blommar i Vasaparken, fåglarna kvittrar i träden och värmen smyger sig in. Idag var det ofattbart varmt, jag svettades till döds i min vinterjacka. Bilden här nere tog jag med min mobilkamera häromeftermiddagen när vi väntade på båten över till Hisingen. Vackert! Jag är så glad att bo i en stad vid vattnet, och tydligen även på Sveriges fjärde största ö? Fint!



Nu måste jag få berätta en spännande utveckling i mitt liv: Jag gillar att träna?! Jag vet inte vart det kom ifrån. Jag menar, KAN man gilla att träna? Förut när jag hörde folk som sa att dom gillade att dra på gymmet eller köra ett svettigt pass kollade jag snett på dom, log mitt "sök-hjälp"-leende och tänkte "intala dig själv det du, stackare..." Är det inte så? Tänker inte alla så om dessa äckliga hurtbullar som kliver upp okristligt tidigt och springer ett varv runt gud-vet-vad?

MEN, nu har jag alltså kört två Step up-pass a'la 70 min. Jag är helt värdelös, HELT värdelös, jag är (den smala) svettiga tjockisen som står längst bak och inte hänger med i kombinationerna och klappar när man ska hoppa och hoppar när man ska stampa. MEN DET ÄR SÅ KUL! Wohohoho! Jag har hela nästa och nästnästa veckas träning inplanerad, går igenom pass-schemat med förstoringsglas och tänker glatt för varje rad "men oj, så skoj det häär lääät!".

Jag inser själv att jag bara tränat i en vecka, kommer det här gå över? För det börjar bli obehagligt. Jag har massa blommor i lägenheten, som lever? Och tränar med nöje?! Diskuterar matlagning med mina vänner och tar hellre än öl på ett mysigt ställe än super skallen av mig och dansar hela natten!?

Måste... bli... ung... igen... Måste.... bli...... yngre.......

Jösses!

Jag har växt 15 cm på längen, hör och häpna, utan att gå upp ett kilo! Sen sist har jag även hunnit blonderade mig och idag gick jag till en proffsfotograf, blev sminkad och fixad, sen fotad i min nya H&M-klänning. Visst vart det bra?! Tänk att jag äntligen la vantarna på min fina, fina klänning som jag suktat efter i en evighet..... Nåja, nu ska vi lugna ner oss, men, klänning-delen är sann! Imorse klockan sju fanns den i min storlek, jag har väntat i två veckor. Sen dagen den kom - och försvann. Nu hoppas vi den sitter!

När jag inte hängt på H&Ms hemsida i veckan har jag hängt med Lars familj, eller mamma och bror. Dom är här, väldigt här just nu, eftersom att dom sover på vår soffa inatt. Åker imorgon, det har varit väldigt trevligt med lite besök. Borrmaskin hade dom med också, persiennen har vi fått upp och den sitter som ett smäck. Inget annat lyckades vi med dock, eftersom att alla andra väggar var gips?! I ett 60 år gammalt hus? Nåja, spegel och hyllor i köket åker upp senare. Blir tokbra.

Sen har vi varit i Saluhallen och i Feskekôrka  idag, första gången för mig! Ska jag skämmas? Mer än ett halvår har man bott här, och nu är det iallafall gjort.

Imorgon är det Chalmersdagen med frukost vid 9, vi ska gå runt och få inspiration inför framtiden. Sen ska jag, som äntligen köpt mitt årskort på fysiken, träna 70 min Basic Step. Jag är peppad till tänderna! Nu är det tydligen dags att sussa här! Godnatt!

Jag är fri!

Äntligen, äntligen är denna tentaångest över! Nu är det 10 veckor tills nästa sväng. Fysiken gick bra faktiskt, över förväntan. Inställningen innan tentorna var: Fixa matten, tenta om fysiken. Så när jag fuckade matten vart jag matt. Planerade för två omtentor till påsk, men tada! Blev nog bara en ändå...

Igår vart det utgång, tog första drinken direkt efter att vi kommit hem till mig efter tentan. Sen vart det oplanerad 90-tals kväll med Spice girls och Backstreet boys innan vi hittade stan och drog på Kellys på andra långgatan. Jag och Lotta vart å det närmsta lynchade när vi drog upp tentan och började argumentera loss om ett tentatal efter nån shot. En klassiker...

Sen har jag legat hela natten, vaknat kanske 5 gånger och bara haft tentan i huvudet. Helt sjukt?! Hur kan man vakna och tänka på samma sak om och om igen? Vid 5 vart jag tvungen att i halvsovande tillstånd ta upp telefonen från nattduksbordet och räkna efter om jag hade gjort rätt på ett tal. 0,075 A x 4,5 V, ja, det blir ju 0,34 W som jag skrev! Lars vaknade av mitt knappande och ville antagligen skicka mig på något slags hem. Jag blir helt fuckad i huvudet av tentaveckorna! Helt...

Nu ska jag gosa ner mig i soffan med ett fyrapack chokladmuffins och festis och ha Project Runway-maraton. Äntligen. Äntligen!!!

Plugga är tråkigt.

Helst idag när vi haft strålande sol hela dagen, och 6-7 grader. Vår, vår, vår! Jag har snart repeterat hela fysikkursen, bara växelström kvar, det blir mitt kvällsgodis. Imorgon drar jag till skolan, sitta hemma och plugga håller inte i längden! Nu sitter jag till exempel här. Och idag har jag tvättat. Förstörde alla underkläder genom att tvätta dom med ett par knallgula och ett par knallröda nya strumpor. Allt vart vackert orange-rosa. Mums.

Förresten, fortsätter på mitt H&M-spår och tänkte passa på att visa dagens skörd. Jag hittade mina chinos, som kanske inte ser mycket ut för världen, men dom sitter fint på! 60 spänn?! Samt blomma-brosch-hårspännet för 10 spänn och röda pilotglasögon för 20. Hela kitet för 88 riksdaler och 50 ören. Om ni nu sitter och funderar på hur mycket frakt jag betalar i slutändan så kan jag berätta att jag såklart inte beställer nytt varje morgon, utan jag har en beställning som ligger och väntar på något plagg som kommer vecka 15, och adderar bara där!

Nu vill jag ha vår. Och helg. Har 3 säsonger av Project Runway som bara väntar på en slappdag i soffan! Nej, nu; mat!

Vi mår bra nu.

...jag och mina personligheter. Kan inte annat än låta bli att piggas upp när jag tröstshoppade lite vårgrejer från H&M, deras hemsida är så suveränt bra gjord nämligen. Jag är inte mycket för att slåss i butik första rea-dagen, MEN, jag trivs ofattbart bra i min datastol. Och det räcker nuförtiden! H&M webshop får ju tillbaka kläder som inte passade, så varje morgon runt 7-8 är det bara att sitta och campa hemsidan, då ploppar dagens fynd upp i sale-shoppen och slutsålda varor fylls på i de virtuella hyllorna. JAG ÄR H&M-CAMP-PORFFS! Det ska ni veta. Jag startar fortfarande varje dag med att kolla om nya fynd trillat in under natten. Har tyvärr inte kunnat lägga vantarna på den underbara klänningen på bilden annat än i leopardmönstrat lila. Men jag jobbar på den, och ett par chinos jag spanat in, som bara finns i storlek 34 och 44.

Annars gick "ta-nya-tag-med-plugget-idag" sådär. Vart tvungen att åka till Nordstan ett tag och kolla runt lite, innan jag drog på Blomsterlandet och köpte 10 liter jord och krukor, och satte mig och planterade om mina blommor. Min garderobsblomma älskar mig. Men det kommer inte framtida-Linda göra när hon får reda på fysik-resultatet. Fan, el är för tråkigt... :/

SJ inte heller helkul. Dom har monopol. Är det därför det är lika billigt att flyga mellan Göteborg och Sundsvall nuförtiden, som att åka tåg? 1000kr för en biljett hem den 13:e april. Herregud! Här försöker man vara miljövänlig och det slutar med att man mest blir ruinerad. Fan att omtentan i matte ska ligga den 14:e... Nej, dom där muffinsarna kanske funkar idag med...

Ibland...

när det går dåligt i skolan spiralar jag ner i en depp. När det skiter sig kommer helt automatiskt rösterna i huvudet som säger "Nu skiter vi i det här, nu ger vi upp och åker hem!", och där hade nog deppen antagligen stannat. Om inte tanken på att jag inte vet vart hem är, hade följt den andra tanken hand-i-hand. Vart skulle jag åka om jag gav upp och inte ville mer? Närmast till hands är kanske Sundsvall, men åka hem till Sundsvall? Och bo vart? Där finns inget hem för mig. Så nästa lott hamnar hos mamma och pappa i Norrtälje. Men åka "hem" till Norrtälje? Det är inte mitt hem. Det är mina föräldrars hem. I Norrtälje har jag aldrig bott. Hallstahammar? Västerås? Indien? Nej. Så då återstår Göteborg, och här är jag redan och är olycklig.

Då inser jag att jag inte har något val. Inte har någonstans att lägga hatten, slappna av och tänka, "det här är mitt hem". Jag har inget hem... Och blir ännu deppigare.

Just nu är jag i en sån depp. Lars håller sig undan som sig bör och spelar låtar i moll på gitarren. Jag har precis varit och handlat ett paket muffins på affären och ska snart inta soffan med mina små chokladiga vänner. Imorgon kommer jag vakna, må bra igen och ta nya tag och plugga inför fysiken. Men tills dess? Ja, det är bara att inse: ibland får man må dåligt.

Söndag!

Helgen är slut, det blir en långkörare inatt, plugga in på småtimmarna. Plugga är det enda jag gör nu, och samma sak en vecka framöver. Fysiktentan ligger härligt till, nästa lördag 14.00, fram till 18.00! Spännande va? Att läsa om hur någon pluggar kan antagligen listas på någon slags lista över saker som slösar bort vädefull tid av ens liv som aldrig kommer komma åter.

Men! Helgens planer på att bara hårdplugga kastades på en kant. Min kusin Johan ringde nämligen i torsdags och frågade om han fick sova på soffan här över helgen och det gick ju alldeles utmärkt! Äntligen lite användning för bäddsoffan! Och som en liten bonus har han jobbat som kock i några år, så Camilla kom över i lördags och vi körde lite släkt-middag. Johan lagade go-mat åt oss och vi delade någon flaska vin. Mycket trevligt!

Mer spontanbesök, tack! (Helst om du lagar god mat ;D)

Nu blir det kanske lite Beck och min gräddfilspanacotta med hallon som jag slängde ihop förut. Mmmm....

Jag är bra.

YES! Jag vet att jag förstör min egen trovärdighet lite här, men jag fick fan en femma på den där jävla tentajäveln jag varit helt säker på att jag fick en fyra på! Helt säker var jag... Men idag fick vi tillbaka skiten, och jag var till och med en poäng över gränsen! En hel poäng! Så nu är jag halvvägs där, och har femmor i allt, moahahahahahah!

För att fira ska jag och min lika bra hälft köpa hämtmat på indiska stället på hörnet nu. Grymt alltså. Lite, lite mer peppad att tentaplugga. Nu jävlar. Let's get dangerous.

Olycksdrabbad.

Jag måste få berätta vad som hände mig tidigare idag. Jag är nämligen rätt oklantig av mig, att ge sig själv blåtira med ena knäet och dylikt, överlämnar jag till typ.... Malin. Men idag! Herregud...

Tärd dag för det första, skola mellan 8-18, och jag hade precis kommit hem när första olyckan inträffade. Jag råkade gå i hög fart rakt in i den jävla 1700-tals nyckeln i sovrumsdörren, pang! Höften fick sig en jävla smäll och den lilla sylvassa saken borrade sig rakt in som ett vapen. AJ!

La mig på sängen, svor och funderade på vad det finns i höftområdet att bryta eller stuka, när Lars kom in och frågade vad som hänt och skulle trösta. Men jag var inte alls på trösthumör utan gjorde att försök att resa mig upp, men det hela slutade med att jag kom halvvägs med ett tjut, smidiga Lars hade nämligen borrat ner armbågen i mitt hår där jag låg. En liten tuss stannade fint kvar på täcket. AJ!

Arg som jag var störtade jag upp och slet nyckeln ur nyckelhålet för att lägga den någonstans säkert, vände mig om och pang! Knak! Sprang rakt in i Lars axel, men näsan först. Tur att man inte blöder näsblod så lätt, för då hade det forsat. AJ!

Hela den här serien av händelse skedde alltså under en 30-sekunders period. Det var som ett jävla Americas Funniest Homevideos-klipp! Och med handen gnuggandes lilltrynet kunde jag och Lars inte annat än att skratta åt alltihopa. Vissa dagar bör man stanna i sängen. Tamejfan.

DATORJÄVEL!

Det här händer med min dator ibland, alltid när jag sitter i Phoroshop eller kollar på bilder i Mozilla. Skumt va?! Hela skärmen blir grönrandig, och allting bara dör. Inget felmeddelande, ingenting att göra utom att starta om.

Lars har kört typ fem tester utan resultat. Och hur ska man kunna få hjälp med det? Att allting blir grönt känns som en rätt vagt förklaring på mina problem. Ja, herregud!

Fick annars jobbet på Ortviken i år igen! Jag jobbar på samma maskin och om jag jobbar med samma skift som förra året, vilket jag antar, börjar jag hårt med tre nätter fredag den 12:e juni. Jobbar midsommar(!), och ledig gatufesten, bättre schema kan man inte ha! Tyvärr slutar jag den 23:e augusti, vilket kan bli ett problem eftersom att jag börjar skolan den 18:e, men jag ska ringa imorrn chefen och höra om det går att fixa. Grymt att tjäna lite kosing, kan antagligen sparar en hel del, så nästa sommar blir det nog helledigt och tågluff i Europa eller något. Fyfan vad gött! Moahaha!

Ny vecka, igen.

Vilken tur att vi hann med en utgång i fredags! Gud vad man inser snabbt, att man inte ser Göteborg tillräckligt mycket. Fan, här bor man i en underbar stad och sätter knappt fossingen utanför dörrn! I fredags vart det någora öl på Kings Head på andra långgatan. Sjukt trevligt! Bert (älskade ängeln... dudidu...) var vår servitör och Magnus åt pengar. Det är sant! Jag lovar!

Idag kom även arkitektprovet ut, det verkar så roligt! Funderar konstant på vad jag ska söka och i vilken ordning. Bara någon månad kvar att bestämma sig!! Just nu känns det som att det antagligen blir 1. Arkitektur och teknik, 2. Teknisk Design, 3. Desingingenjör. Känner jag suget blir det kanske Arkitekt någonstans där också, vilket betyder att jag måste komma in på arkitektprovet, haha. Det kan bli spännande.

Tänkte ju förut fucka Teknisk Design, men har hittat en master som heter Interactiv Design som jag är dösugen på. Och för att gå den ska jag antingen gå data, eller design. Då är valet inte så svårt... Synd att mastern bara är två år av fem. Nä, fyfan.

Jag vill att någon ska säga till mig: "Linda, om du väljer det här blir det bäst, det här är rätt, så här ska du göra.", sen gör jag så och lever happily ever after.

Nä, på hemmaplan går det iallafall framåt. Allting blir så bra! Har införskaffat massor med blommor som växer så det knakar i min ömma vård. Badrummet ser fräscht ut, med lite kakel-klister-lapps-bord, köket är riktigt pimpat nu. Bohem-mys-snyggt. Som tur är får vi snart låna en borr, halva Lars familj kommer nämligen och hälsar på och då ska här borras upp hyllor och speglar och grejjer. Joho! Nu är det bara att komma och hälsa på. Vi har en dubbelbäddsoffa med en nyinförskaffad bäddmadrass till, två reservtäcken och kuddar!

Gört!

RSS 2.0