Vecka 5

Oj, vilken jävla vecka det varit, helt ofattbar. Börjar med att jag natten till tisdag inte sover en blund eftersom att jag frossar och hallucinerar i, vad jag förstår senare, är min första feber. Tvingar mig själv till en föreläsning, svag som ett löv. Gissa vad som händer när jag kommer hem? Nuvarande ägaren till vår nya lägenhet ringer och säger att hon ändrat sig angående att vi får flytta in på lördag?! Trots att det var okej för någon vecka sen! Hon vill inte att vi ska hämta ut nyklarna alls förrän på måndag, eftersom att lägenheten är hennes ansvar. Vi har ju dock planerat allt runt att vi flyttar den här helgen, så jag försöker hitta någon slags kompromiss, säger till henne att jag fixar ett kontrakt till dagen efter som ger Lars och mig ansvaret om något händer.

Dagen efter vaknar jag tidigt, enbart för att jag tänkt tvinga mig själv till dagens enda föreläsning. Under natten har jag kommit på en kompromiss som inte involverar att jag åker runt med 38 grader feber och försöker få påskrifter till ett kontrakt: Vi hämtar ut nycklarna på fredag men flyttar inte in förrän lägenheten är officiellt vår: på söndag. Asbra tycker jag. Ringer till nuvarande hyresgäst och säger rakt ut att jag är riktigt sjuk och inte orkar fixa kontrakt men berättar min idé. Hon går inte med på det, kan inte lita på oss och tror att vi kommer flytta in på lördagen ändå, vi har ju trots allt nycklarna. Hon vill ha ett kontrakt, ett skrivtligt avtal på att vi inte flyttar in förrän den 1:a. Jag säger att jag har föreläsning som börjar om en halvtimme men vi bestämmer att vi kan ses och fixa ihop något hemma hos henne eftersom att det är påväg till skolan för mig.

När jag är en hållplats från lägenheten ringer hon och säger att hon ångrat sig och är på kvarterskontoret istället, säger att jag ska komma dit och skriva kontrakt. Min föreläsning skulle då börja inom tio minuter. Jag stressar av bussen, åker spårvagn, hittar efter många om och men kontoret. När jag kliver in är nuvarande hyresgästen fortfarande kvar där, men så fort jag sätter mig reser sig hon upp och börjar gå. Jag säger "jaha, vad bra att det ordnade sig då?" och får en mörk blick till svar. Hon går och jag blir kvar med karln som arbetar på kontoret. Han i sin tur tror att jag är där för att hämta ut nycklarna bara?! Men berättar iallafall att vi får flytta in på söndag. Så fem minuter efter att jag kommit till kvarterskontoret går jag därifrån utan att ha uträttat ett skit, smårförvirrad, funderandes på varför den där människan släpat mig med buss och spårvagn i tjugo minuter runt halva Hisingen utan anledning... Sjukt bra sätt att missa en halvtimme av en föreläsning man offrade en sjukdag för att slippa missa.

Herregud vilken jävla långa historia, universums längsta blogginlägg, men jag är bara så sjukt chockad över detta mycket udda och nästan... elaka beteende. Förut var det ju helt lungt att vi flyttade in tidigare. Men sen som ett blixtnedslag var allting omöjligt och "nej, jag kan inte hjälpa att ni bokat släpvagn och hyrt ut er lägenhet tidigare". Varför!? Hon lämnade in nycklarna i onsdags, lägenheten står toktom nu, men vi får inte ta ett steg in i den förrän på söndag. Varför sa hon inte att hon ville ha ett kontrakt för två veckor sen? Jag blir så trött...

Nu ordnade det sig dock, har bokat om släpvagnen, Camilla och Daniel ska hjälpa oss att flytta ändå. En jävla tur! Lars hämtar ut nycklarna imorgon medans jag kurerar mig. Ingen feber längre, men snuva, hosta och hes som en kråka. Misärvecka. Gud hatar mig, har jag nämnt det förr?

...men borta bäst.

Den här filmen spelades på lokalnyheterna idag. 00.37-00.40 är den en stor bild på vårt bostadshus. Det vita mitt i bild, fem sekunder innan ser man också en glimt av det i ena hörnet, med skylten "Välkommen till Backa!". Ja, välkommen till Backa, här dör du när ambulansen väntar på poliseskort, här snor någon din TV när polisen väntar på förstärkning.

Och ingen förstår mig när jag berättar att jag har en känsla av att två datorer och en TV var att komma billigt undan...

En bra nyhet är att han som fått lägenheten efter oss (vem hade trott att dom skulle hitta en ny ägare? den förra spekulanten hoppade av någonstans efter "inbrott") sms:ade idag och bad att få flytta in tidigare, tjugo sms senare och det stod fast: den 9:e februari äger vi officielt inte den här lägenheten längre. Bless his heart.

Flyttkaos och lergrytor

Blä! Min kamera är som bekant stulen, den misshandlade, halvfungerande lilla tingesten kunde dom jävlarna inte unna mig. Och som obekant är min telefon på lagning, efter en liten olycka. Så jag har ingenting att ta bilder med. Det är är inte alls så kul. Försökte ta någon bild på röran här med min lånade telefon, men med föga resultat. Ni får ge er till tåls, det ser iallafall förjävligt ut. Vi har lådor överallt; lådor vi packar, lådor vi packat, kläder, väskor, bäcker, prylar... Om en vecka sitter vi i nylägenheten och myser. Allt är värt det.

Första skolveckan har varit chockande för min vilande hjärna, läskigt att börja plugga igen. Allt känns tungt med fyran i bagaget... Har även hunnit runt på alla second hand-butiker jag hittat i Göteborg och letat efter en lergyta. Jag är ute efter en Römertopf eller liknande, och de kostar 500-600kr ny, går inte att hitta på second hand. Så jag börjar inse att det kanske blir IKEAs variant, någon som vet hurvuda den är helt värdelös eller ej?

Nåja, i torsdags; pubrunda som vanligt, vart faktiskt riktigt lyckad. Mina nya glasögon prydde mig kvällen till ära. Förförfestade med Camilla och hennes polare innan jag drog till släkten Högerbergs egna förfest. Anna och Aron är syskon och går basår med moi, utöver detta deras respektive och en syster till. Skoj! Även om det vart en en-pub runda, för vi var runt; i den puben vi faktiskt tog oss till! Gasquen.

Missade min sista buss, men fear not! Jag fick sova hemma hos Anna och Per i deras supermysiga lägenhet i Majorna. Och eftersom att fredagar från och med nu är lika med helgdag så gjorde det inget att vi var hemma tre och sov halva fredagen. Och idag, söndagen på min första tre-dagars helg, är jag totalt utvilad. Det här kan jag lätt göra till en vana! Ikväll ska vi ut till Mölndal, hem till Camillas bättre hälft, där blir det söndagsmiddag i form av smörgåstårta. Mycket trevligt!

Måndag

Jaha! Såhär rolig blir bloggdesignen om man gör den djupt nere i sin egen självömkan, lyssnandes på Kent. Varför i hela fridens namn vi nu över huvud taget satt och lyssnade på Kent? Well, den duger på sitt murriga sätt.

Idag fick vi klartecken från hon som bor i vår nya lägenhet för tillfället att vi kan flytta in redan helgen vecka 5! Vi skulle få nyckeln runt den 28:e, det är snart?! Om en och en halv vecka!? Herregud, vad tiden går fort! Jag har bara packat en låda, och den med glas... Shit, jag måste gå och packe en till :/

Fick mina grejer från H&M idag, efter typ... tre veckor? Det hjälpte inte direkt till i röran här. Fick förövrigt femma på kemin och brev från Ortviken att de gärna vill ha mig igen till sommarn. Mer sånt, mer bra saker Gud, du ligger på minus hos mig här nu, helst efter den där el-räkningen på tusen spänn. Seså!

Pitt!

Ojojoj, vad bra filmen var igår, Benjamin Buttons otroliga liv! Inte för att jag har haft tid att titta på så mycket film nu för tiden, men det måste vara det bästa jag sett sen... typ Pans Labyrint eller Sweeney Todd eller något! Fy fan vad bra Brad Pitt var. Extremt värd att se på bio... sjysst biosalong också, med enorm duk, 18x8 meter! Och sjukt ljud! Krigsscenen vart lite obehaglig, ett tag fick jag nästan för mig att vi själva satt där i korselden, nära det bittra slutet.

Nåja, gå och se den.

Här brevid har ni annars nya planlösningen, lite skum som jag kanske nämnt. Enda nackdelen med lägenheten är just att den kan bli svårmöblerad, samt att köket saknar köksfläkt? Lustigt, så är det kanske i alla gamla lägenheter? Brämaregården som området heter, är nämligen uppbyggt runt 1900-talets början, just vårt hus är från 1930 tror jag, fast hårt renoverat. Alla hus i området är landshövdingehus, en stenvåning, två trä på det. Kvilletorget, några hundra meter från vårt hus, var ett stort handelscentrum för hela Hisingen på den tiden. Aningens anrikare än Backa, lite vackrare än miljonprogrammet.

Tror ni att vi börjat packa än förresten? Knappast! Det borde vi ha gjort direkt när vi kom hem, men alla lådor är platta, vi har ingen tejp, och inte Netto heller. Bra bortförklaring, ja. Vi ska försöka komma igång imorgon. Ikväll blir det utgång för att fira att Lotta klarade sin matteomtena och god mat innan det. Dags att göra om bloggdesignen igen och snart början skolan också? Herregud, orka!

Tur vs. Otur

Just nu känns det som att jag kan sortera in nästan allt som händer i en tur-list och en otur-lista. Mer eller mindre tur, mer eller mindre otur.

Till exempel har vi haft inbrott, det är extrem otur. Men idag när vi skrev kontraktet på lägenheten spreds sig bara en sån skön känsla i kroppen, Poseidon är rätt bostadsbolag att få in en fot i. Verkligen. Jag insåg vilken extrem jävla tur vi haft som fått lägenheten, det var en annan ungefär likadan lägenhet i samma trapphus uppe på boplats.se häromdagen, och antalet personer i kö till den var 150+, jag hade stått i kön i 9,5 månader och fick lägenheten. Det borde var en omöjlighet i en stad som Göteborg att få en 45kvm tvåa renoverad -07, fem minuter från stan för 4300kr i månaden på under ett år! Men här står vi nu, med några futtiga veckor kvar i Backa.

Ett annat exempel på otur är att jag fick 39 poäng på mattetentan när 40 var en femma. Ett slarvfel mindre och jag hade sluppit tenta om vecka sju. Men å andra sidan så var inbrottstjuvarna så snälla när de inbrottade oss, att de lämna vår bärbara hårddisk. Det som grämde mig mest över att datorn var borta var nämligen alla bilder! Och igår när vi pluggade in den lilla skönheten låg alla bilder där prydligt i en mapp. Så snart ska jag få fingrarna ur och göra det där backpacking-kollaget jag alltid tänkt göra. Innan något mer oturligt händer.

Ikväll firar jag och Lars kontraktskrivningen till vår - på papper - första lägenhet tillsammans, med fläskfile, gorgonzolasås och potatisgratäng. Och ett glas rött. Imorgon lägger vi in en seriös växel och fixar allting ikring inbrottet och inför flytten. Börja packa så smått... Sen slår vi på stort och käkar ute, indiskt? och går på bio, vi har inte varit på bio sen... vi träffades? Vi ska på "premiären" av Benjamin Buttons otroliga liv med Pitten...

 Att jag har Lars; det är högst upp på tur-listan.

Precis som väntat...

var det inte alltför kul att komma hem. Nej, nej, bara skit egentligen som jag inte alls har lust att prata om, helst inte då alla jag faktiskt berättar för reagerar med nervösa sammanbrott och hysteriska utrop. Men eftersom att just det här blir svårt att undanhålla så får jag la ta och berätta: Vi har haft inbrott. Dom tog hälften (all elektronik) och rev ner resten (alla kläder). Inte ens mitt kära spritförråd lämnade dom orört. Bröt upp ytterdörrn med en kofot. Våran lägenhet och säkert 10-20 till i huset/området. Yes, jag sitter på min gamdator som var omodern redan -99 och stod gömd i förrådet, med en skärm från Lars lillebror... Tacka fan för att vi ska flytta!

Skriver kontraktet på nylägenheten torsdageftermiddag, ska försöka få flytta in redan helgen vecka fem. Så fort som möjligt. För inte fan köper man ny TV nu, bara för att släpa den när vi flyttar om någon vecka!? Nej, det får vänta, men helst så lite som möjligt! Det ska jag pedagogisk försöka förklara på torsdag, och funkar inte det får jag väl ta till tårarna.

Annars är nog det största i livet just nu att jag håller på att skaffat nya glasögon! Och även provat ut linser på riktigt. Tänk om jag kunde fått en bild som gör bågarna rättvisa! Var och testade hos mamma innan jag åkte hem i måndags, det vart ett par som jag verkligen diggar; de ser precis ut som att jag just rusat in på Myrorna och köpt första bästa second hand-brillor. 80-tal, tänk mammas och pappas bröllopsfoto. Woho, undrar om jag lessar efter en vecka? :P Hoppas inte, jag vet inte hur sugen mamma är på att fixa ett par nya igen!

Idag var jag hemms hos Lotta hela eftermiddagen, hon, från Karlstad har alltid pratat om Supersci. Jag har alltid trott att det var ett litet underground-band, hur skulle annars jag kunnat undgå det faktum som hon alltid tjatat om, att de härstammar från min nobla hemstad? Idag spelade hon deras låtar, och jag har hört säkert tre av dom på radion (Can I get a 'Super', can I get a 'Scii-i'?). Vet alla andra om det här? Att Sundsvall har ett känt "rapband"?! Trodde jag var uppdaterad efter mina ungdomsår på Pipeline. Jag är en skam för min stad!

Nä, nu verkar det nog vara dags att sussa va? Jag är trött och bloggar som under pistolhot... och vem fan vet, det kanske jag gör också? På tal om det, så kanske sömnen funkar bättre inatt, när jag har lite sällskap i vår drabbade lägenhet. Igår gick min fantasi lös rejält, och jag hörde allt möjligt spännande; kofötter och inbrottstjyvar, knivar och mördare...

Norrtälje

Sundsvall visade sig verkligen från sin bästa sida idag, min sista. Minus åtta grader och ihärdigt snöfall. Lovely. Hann med att köpa en åtråvärd taco-kyckling-baugett (finns bara i Sundsvall) från Coffe House innan jag hoppade på tåget och åt den till ljudet av en bäbis som spydde och en mamma som hejade på, "abubu, ska vi kräkas? Kräkas, kräkas, kräkas? Ojoj, nu måste jag torka bort lite kräks...".

Överlevde iallafall dagens prövningar. Inklusive snöoväder, skrikande, spyende barn, åka tåg, tunnelbana och Norrtäljebuss med två väskor på 8 kg var. Och nu är jag här. Långt ute på landet, tills på måndag. Det känns jättebra! Stress-detox. Mamma och jag ska promenera, slappa och laga god mat. Trist att lämna Sundsvall bara, det var de trevligaste veckorna i Allsta, någinsin. Man har tur som har en svärfamilj som tar så god hand om en! Nu ska jag läsa lite Håkan Nesser, lånad av familjen Åkderdahl. Jag är på sidan 375! ;)

Redan måndag?

Jaha, jag tror att jag väntar på hockeyn. Jag är inte riktigt säker, men alla andra gör ju det. Så vafan. Har haft en trevlig dag och inser att hemfärden närmar sig med ilfart. Vad hände med två veckor i Sundsvall? Jag trodde att det skulle bli länge! Det har bara swooshat. Snart börjar skolan!

Idag gjorde jag och Karin afternoon tea á la England, med scones och marmelad från Harrods, morotskaka och såklart te ur tekanna. Trevligt och gott! En tradition som man lätt borde anamma, helst nu när jag fått världens finaste tekopp och kanna själv. Det är som en såndär finurlig på bilden, fast te-koppigt rosa-blommig. Efter tefesten åkte vi raka vägen till Matfors och käkade middag med far Åslin på det. Senaste veckorna har varit väldigt matiga, alla lagar så jäkla god mat, och framför allt mat som räcker till kompanin. Har snott med mig recept på porterstek hem, moahahahah!

Lars och jag tog en promenad också, bäst att passa på när man är ute i skogen. Så sjukt mycket snö det är här! Vad konstigt det blir att komma hem till Göteborg och barmark. Och värme! Här tror jag det varit minus tjugo när det var som värst. Jag och Lars försökte ta en promenad i minus femton, långkalsonger och lager på lager, men gick i tio minuter innan vi vände, halvvägs till frostskador.

Ajdå, nu missar jag ju försnacket, järnspikar!

Äntligen

Phu, vad skönt det är med lite lov. Nu är både jul och nyår avklarat, så det är bara att slappa loss. Och just slappa loss är jag expert på. Jag läser, kollar på film, surfar, irriterar mig på katten, dricker pro-viva, spelar dåliga flash-spel, shoppar... Och vet ni vad som mer kan göras!? Vända på dygnet! Det är jag också expert på. Det är tyvärr inte lika tillfredställande nu, att sova halva dagen som det var när jag var ung. Nu får jag dåligt samvete och ont i ryggen.


Sen jag kom tillbaka till Sundsvall har jag, trots felanda dygnsrytm, hunnit med att träffa de flesta gamla profilerna. Juldag och nyår hemma hos Jansson med hela teknikcrewet, samt fika och middag (tidigare idag faktiskt) med tjejerna. Lite mer ska man nog kunna lirka ur den här stan innan jag åker på torsdag.

Har så smått börjat planera vår nya lägenhet i huvudet, funderar på att införskaffa en ny soffa, eftersom att vi utökar vårt utrymme med 11 kvadartmeter. Hade inte varit helt fel att ha en riktig bäddsoffa, där våra gäster slipper sova på trästommen. Funderar på Månstad från IKEA. Lite dyr? Äh, kommer med tanke på att jag just klickade hem kläder för några tusen från H&Ms hemsida antagligen inte ha råd med billigaste soffan i vilket fall som helst. Det är fan för lätt att shoppa på internet. Jag är en simpel addict... Men det där var ett sidospår. Vad tros om soffan?

Annars är det ett jäkla anti-klimax att "ha" katt. Hon är riktigt omysig och river på/ner saker till höger och vänster, och gör hon inte det så sover hon. Tur för Elsa att hon är så söt... Personligen börjar jag nästan luta åt hund. Nej, nu är det dags att natta mitt eget lilla husdjur, Lars!


Allt har ett slut

även 2008 som verkade oändligt oändligt. Oändligt oändligt, oändligt innehållsrikt. Jag fyllde året med mer än jag kunnat begära. Kanske det bästa året i mitt liv? Ja, på min ålder höst är det så jag kommer minnas 2008, att vara tjugo, snygg, smal och fräsch. Min twentysomething-hitta-dig-själv-resa i sydostasien, mitt jobb där jag tjänade pengar som gräs, att flytta till Sveriges framsida tillsammans med min käraste, börja plugga och göra det bra. Gå vidare. Fly tryggheten och våga göra saker med livet. På min ålders höst kommer jag vara stolt över 2008. Året där jag satsade, vågade och uppfyllde drömmar.

Nu håller vi tummarna för 2009, det känns riktigt bra med ett nytt år, en nystart. En ny chan. Det här året kommer bli ännu bättre än det förra! Gott nytt år allihopa!

RSS 2.0