Linda "Exemet" Bergquist

Jajamensan! Hajk torsdag till fredag! Det ska ju vara så nyttigt att vara ute i skog och mark sägs det, jag klarade av skogen i ungefär 30 minuter innan jag fick ett utslag som gjorde så ont att jag vart tvungen att ta alvedon. Anledningen? Jag bar en tallgren 50 meter! Alltid får jag exem och skit! Alltid! Det onda gick över på en timme och resen av kvällen var... Fan, jag måste erkänna... faktiskt riktigt rolig! 110 arkitekter i en skog, tre lägereldar och enorma mängder öl. Jojo! Vaknade dock dagen efter på mitt liggunderlag, upptryckt mot luftmadrassen brevid mig (ansåg att karln brevid mig var bättre att sova mot än en stubbe), totalt ledbruten, av att utslaget bytt skepnad till ilskna röda, kliande blåsor. Nu, ett dygn senare kliar det fortfarande, och de här röda blåsorna har tagit klåda till helt nya höjder av obehag! Jag hade ingen aning om att någonting i världen kunde klia såhär illa! Fantastiskt! Hela området är svullet! Det ser seriöst oaptitligt ut! Woho!

Nåja, vi har gjort annat skoj den här veckan som inte involverat en gudsförgäten skog... Söndagens skärgårdutflykt vart rolig, vi åkte ut till en ö med lokaltrafiken, alla var bakis, haha! Vi grillade, badade, chillade och hade femkamp! Mitt lag vann!

I måndags var det faddersittning med temat: Dom sju dödssynderna. Vår faddergrupp är vällust, vi klädde oss alla i rött och svart och försökte se lite utmanande ut. Jag och en annan tjej försökte sprida lite av vår vällust genom att hoppa på Nollk bakifrån och ge dom varsit illrött puss-märke på kinderna, haha! Hade verkligen riktigt, riktigt roligt! Dagen efter var jag döende, trodde jag. Bra idé att lägga inskrivningen, det enda obligatoriska under de två första veckorna, dagen efter en sitting! HOHO!

I tisdags kurerade jag mig, satt hela kvällen och gjorde min modell till tältprojektet i skala 1:20, tog det riktigt seriöst! I onsdags hade vi pub med Bamse, kvinnlig häfv-förening. Fick allvarligt en lång jäkla privatlektion i häfv av en i Bamse-styrelsen, men jag klarade det ändå inte, hahah!

Igår var det nollekalaset, Festu-fest! Förfesten var roligast, med V, alltså Väg och vatten och AE (ingen vet vad AE står för, se bara glad ut!). Live-band och 10kr-öl. Ikväll är det hemmakväll, jag dissar A-bion. Lars är tillbaka från Sundsvall, han börjar skolan på måndag, så vi ska mysa. Äta lite räkor och dricka vin, tror jag... Dags att dra på systemet då!

Ajaj...

Sådär! Precis hemkommen från första sittning! Hade tyvärr glömt nolle-brickan och fick ha en lånebricka i form av en jävla dunk runt halsen! Tärt! Hela kvällen var rolig, lite kort, men rolig! Vi käkade och sjöng i vanlig ordning. Helt okej mat och trevligt sällskap. Bäst var när 5 karlar från data kom in halvnakna och gycklade, de förde en klunk öl mellan varandras munnar och sprang runt i salen. HAHA! Hemresan var väl det krångligaste, eftersom att det tydligen var midnattssloppet här i Göteborg, och 6:an som jag efter många om och men (och minst 20 min) klev på tydligen bytte till en 11:a på järntorget?! Fick tråckla mig hem bäst jag kunde. Tärt.

Jag skäms dock eftersom att jag äntligen hade några minuter över och träffade Anton i Noll-k, 87:a från Sundsvall, och äntligen fick chans att fråga ut honom om han känner igen mig från vår gemensamma hemstad (Hallå! Vi är lika gammla och Sundsvall är litet!):

"Hej Anton! Känner du igen mig?!" tänkte inte på att det var maskerad och att jag hade full superhjälte-mundering och tyckte att svaret och blicken han gav mig var superkonstig: "Ja, vart du orolig eller?" skrattade lite och svarade "Nej, jag bara funderade... Så du har sett mig förr?" han svarade snabbt "ja, några gånger..." och jag sa "Så du vet att jag är från Sundsvall?", "jaja" svarade han och  "jaha, kul!"  svarade jag, sa inget mer, jag har ju aldrig sett karln förr men när han verkade ha stenkoll vågade jag inte erkänna det! I min värld hade vi en diskution om vår gemensamma härkommst, trodde att han sett mig några gånger hemma i gamla Sundsvall... I hans värld... ja... Han pratade antagligen om att han kände igen mig trots min underbarar superhjälte-outfit, sett mig några gånger under nollningen och hört från min presentation att jag var från hans stad. HAHA! Smidigt. Under kvällen fick jag en och två konstiga blickar från hans håll. Vilka turns denna nollning tar.

Nu ska jag sova, imorgon klockan 11.50 ska jag vara i Saltholmen för en skärgårdstur. Det ska bli sjukt kul. Hoppas att jag kan misstags-ragga lite mer på Anton vad det lider, hahahahah! Godnatt!

Nollning pågår.

Tjoho, vad mycket det är att göra nu. Började skolan i tisdags, men det känns som att man har varit med den nya klassen i en månad! Det har varit en sjukt rolig vecka hittills:

Tisdagen var introduktion, fick göra Nollebrickorna och träffa Noll-k och våra faddrar. På onsdagen började lektionerna, vi fick vår första uppgift i Projekt: Rum och människa; alla ska göra en skiss, samt bygga en modell i skala 1:20 av ett tält, man har 20 st 2m och 4 st 3m bambupinnar och tre presenningar, två 3x5m och en 5x7m. Vi kommer sen bli indelade i grupper om åtta, välja det bästa tältet och nästa torsdag åker vi ut i skogen och bygger detta tält, samt sover i det! Skoj! Har dock ingen jättebra tältidé än, men det kommer!

På kvällen var det grillning, grymt god mat! Och lekar! Vi fick också våra Nolleuppdrag. Min grupp fick "Cheerleading", vi ska helt enkelt cheerleada allt som händer under nollningen; Nollpouquarlen, Nollhävfen, Nollrocken och Nollkampen. Phu, vi fick bland det jobbigaste uppdraget, men minst pinsamma! Vi slipper till exempel "bergsklättra" upp för eller åka kundvagn längst avenyn ;D

Igår hade vi studieresa hela dagen, vi var med Väg och Vatten och kollade på två byggen; Partihallsbron och Porslinsfabriken, som bostadsrättföreningen här vid Hjalmar Brantingplatsen kallas. Mycket intressant! På kvällen var det Pub med provhäfv. Jag är förfärlig på att hävfa, och all öl kom ut igen i samma fart som den kom in. Som för ungefär 75% av alla andra ;) Men puben var grymt rolig! Komplett med quiz och avslutande på gasquen. Klev som sig bör även på fel spårvagan påväg hem, men vafan.

Var lagom seg imorse när jag skulle kliva upp. Klockan ringde 06.15 och jag trodde allvarligt att jag skulle självdö. Drog till matteföreläsningen som började åtta, men gick hem och sov lite innan stadsvarndringen med faddrarna. TUR! Den tog på krafterna! Vi hade 7 olika stationer runt om i staden, där vi gjorde massa små tävlingar, fiska bokstäver ur en fontän och göra ett ord, äta en av jättebullarna i Haga på tid och så vidare. Samtidigt skulle vi införskaffa röda eller röda och blå saker, en poäng för varje grej, hade man med sig en arkitekt vid inlämnandet av sakerna, fick man 100 extrapoäng. Vi hade med oss två arkitekter, haha! Jag tror att vi vann faktiskt, mutade sönder dommarna med vin, glass och en varsin paddan-tur :P

Ikväll är det ledig kväll, jag har aldrig varit så glad över att vara hemma en fredag förr! Var på Lindex och köpte tant push-in strumpbyxor nyss, det minsta jag kunde göra för min kära klass! Jag ska nämligen trippa runt i en röd liten body imorgon på superhjälte-sittningen. Outfitten kommer bli så jävla coolt!

Nu ska jag göra en hallon-blåbär-smoothie, SÅ GÖTT MED HEMMEKVÄLL! Ska spela Sim City till det, haha, så inspirerad vart jag av att se brobygget ;)

Sista dagen på lovet.

Imorgon börjar det stora allvaret. 8.30 på Götaplatsen ska alla nollor på Chalmers träffas, efter det blir det nollebricksgöra och på kvällen har vi fadderkväll. Gött att komma igång, första veckan går vi bara halvdagar också! Riktiga schemat startar inte förrän nästa vecka.

Så skönt att komma tillbaka till Göteborg och lite att göra, vart en heldag med Lotta igår. Vi gick runt på stan tittade och fikade i några timmar. Jag unnade mig själv en svindyr räkmacka och åt runt mitten för att spara alla räkor och majonäs till sist, när jag bara hade det goaste, goaste kvar, så BAJSAR en fågel på min assiett med räkmackan. VA?! VA?! Den BAJSADE!!! Jag blev så chockad att Lotta inte kunde sluta kratta på en kvart! Jävla fjäderfän.

På kvällen käkade vi god mat, åt ost och kex, drack några glas vitt och kollade på The Boat that Rocked innan Anna kom över och snackade lite. Idag fikade vi igen med en hel radda folk och hela eftermiddagen spenderade vi på Droppen i Nordstan. Jag försökte ge blod så gott jag kunde, men vart utdömd! Tydligen dög inte blodådrorna i vänster arm, trots att jag hade en(!) finfin i höger. Så jag ska träna vänster i ett år och sen återkomma. Jävla skit, jag var verkligen peppad!

Nu ska jag fortsätta packa upp mina resväskor från "semestern"! Det är så kul.....

Hemma!

Äntligen! Åh, så skönt det är att sitta vid sin egen dator igen! Och att sova i sin egen säng sen då?! Oj, oj, vad underbart!

Sitter just nu i min morgonrock och käkar "frukost" vid datorn, alla stolar i lägenheten är nämligen hemma hos Camilla. Igår firade vi hennes 25-årsdag med kk-fest, alltså k-kräft-fest, alla närvarande var tvungen att klä ut sig till något på K och äta kräftor. Jag var kines så gott jag kunde, annars hade vi en kronprisessa, kadett, kapten, Karlsson på taket, katt, kung, kortlek, kölappshållare, kickboxare, Kill Bill... Och vidare på samma tema ;) Jättetrevligt var det, och min första kräftpremiär i princip, det var faktiskt riktigt gott!

Tyvärr stannade jag inte direkt till sist utan drog mig hem rätt tidigt, var helt slut efter nattåget hem i fredags! Han överst hade lampan tänd hela natten, antar att han inte kunde sova och därför ville hålla alla vakna? Han över mig tappade galge, kalsong, strumpa, mobiltelefon på mig, i den ordningen och med jämna mellanrum... TREVLIGT!

Nu är jag dock back on track efter 12 timmar sömn inatt och ska snart träffa Lotta på Backaplan, vi ska fika och hon önskade gå på ÖB, vem är jag att ta ifrån henne den lyckan?

SJ, SJ, SJ... Pust.

Vad jävla förbannad jag vart på SJ när jag fick ett färdiginspelat telefonsamtal igår om att jag kommer måsta åka buss en bit istället för tåg när jag åker hem på lördag. Inget mer sa dom! Inget ord yttrades om hur det blir med anslutningen i Stockholm på grund av förseningen! Dom sa bara att "banverket arbetar på ett signalfel". Ringde dock imorse och fick prata med en jättetrevlig kille, vart först förfärad när jag fick veta att jag skulle bli tvungen att vänta en timme och 40 minuter i Stockholm, sedan glatt överraskad när jag fick en ny biljett till nattåget på fredag. Så nu åker jag på fredag 23.25 isället för lördag 8.11, grymt att slippa bytet med 30kg packining!

Har hämtat ut biljetterna och insett att: Fan, jag åker snart! Herregud, ska jag inte längre få somna till Köpmangatans brus? Vakna och skåda morgonrusningen? Det värker i mitt Sundsvallshjärta. Har verkligen trivts här i lägenheten, helst när vi bott själva hela tiden. Det har varit ett bra sommarlov.

Dagen har varit riktigt trevlig, min sista lediga dag i stan. Gjorde några aboluta fynd på Erikshjälpens "Återkommande mode"-affär, den är verkligen grym! Två toppar för 50 kr styck och en kavaj för 75. Riktigt snygga grejer. Drog också upp till "riktiga" Erikshjälpen i Bosvedjan, men det var rätt värdelöst faktiskt. Och otroligt fullknökat med folk!

Och justja! Jag har fått mina nya glasögon och varit och fått dom justerade, känns skitkul med nya brillor!! Ska fixa nya styrkor på de gamla också, två par fräscha googles är aldrig fel :D

Nu ska jag och Lars dra iväg på Waynes och försöka köra en kvällsfika, har de fortfarande kvällsöppet tro? Förr i tiden hade de alltid öppet till 22, vi håller tummarna!

Inleder sista veckan i Sundsvall

Jajamensan, vecka 33 imorgon, sista i gamla Sundsvall... Ska bli grymt skönt att komma hem, men det har varit jättekul att vara här! Känner mig väldigt kluven!

Har återigen gått en vecka sen jag skrev sist, antagligen för att jag mest jobbat den här veckan, måndag morgon, 6.00 till fredag morgon, 6.00.

Så i fredags när jag kom hem från jobbet var det bara att pallra sig in i sovrummet och sjunga för födelsedagsbarnet: LARS! 23 år blev min lilla prins. Åhåh, hans födelsedagspresent blev väldigt fin! Jag valde att göra en fotobok om resan vi gjorde i början av -08, den tog typ en vecka effiktiv tid, lite småsvårt att göra när vi bor tillsammans... Så nästan hela veckan i Göteborg i juli gick åt till att göra boken. Sen beställde jag hem den till Lars familj, vi har inge postlåda här! Har varit lite småsvårt att hållt presenten från Lars vakande blick, men såhär i efterhand har han såklart inte märkt ett dugg av allt vårt tissel och tassel! Lätt rekommenderad födelsedagspresent!

Den stora dagen spenderades i Matfors med lite av hans släkt, och igår vart det utgång. Förfest här med massa folk och sen ner på drak(båts?)festivlen, lite öl i ett öltält, lite folk man känner, livemusik och fulla 50+are. Kul!

Skitfint väder hela helgen, så fredag, lördag, söndag har vi varit i Allsta och badat i poolen eller åkt till Östtjärn och badat i den. Väldigt lyckad sista helg i stan! Är nästan precis hemkommen från kvällsmaten, vi satt i ett hörn på en pizzeria med öppen dörr, käkade, snackade, kollade ut på och lyssnade till spöregnet, mysigt! Nu; sova, imorgon; Packa (själv), fika (med Jenny och Malin) och äta middag (med farmor och farfar Åslin).

Till sist: GRATTIS LARS SOM FYLLDE 23 ÅR I FREDAGS!!!

I Nortan

... med hela tjocka släkten, typ: Mamma, pappa (ja, jo, dom bor ju här), jag, Lars och Camilla med karl.

Jag kom i onsdag, i torsdag var mamma och jag och shoppade i Stockholm och fixade nya glasögon till mig, snygga titanbågar i silver i lite "pilot"-stuk. Min syn har försämrats med 0,50 dioptri, till -2,0 på vänster och -1,5 på höger. Vilket betyder att jag på vänsterögat ser tydligt i ca 0,5 meter! Herregud, jag kommer bli blind i den här hastigheten.

Torsdagskväll kom Lars. Vi har mest egentligen slappat för torsdag, fredag hade vi haft finväder! På kvällen kom Camilla och Rasmus, så idag regnade det såklart. Vi fyra "barn" åkte in till Norrtälje och shoppade lite på dagen, jag hittade en fin weekend-väska, men Lars och Rasmus, dom hittade något bättre; MATCHANDE REGNKLÄDER, hehehehe...

Ikväll har vi firat Camilla som fyller 25 på måndag, druckit skumpa och käkat smörgåstårta! Nu är alla utom jag som sitter här, och Lars och mamma som tittar på en norsk dokumentär om en vassbåt (?) ute och går med Terance, men när dom kommer tillbaka ska vi äta tårta. Ett recept som jag fick av Christina för några hundra år sedan: Maräng-crisp-tårta med smörkräm, grädde och färska blåbär, plockade i fredags! M-ums! Kommer bli grymt... Dags att koka kaffe?

Till sist: GRATTIS CAMILLA SOM FYLLER 25 ÅR PÅ MÅNDAG!!!

RSS 2.0