Studentlivts bästa

Sitter här och äter yogurt och flingor ur en kaffekopp eftersom att alla skålar var smutsiga, med ett par trosor så tighta att benen börjar domna bort, sista paret i lådan. Och jag är dessutom bakis. En fredagsmorgon. Och snart har jag jävligt bråttom till på köpet.

Jag är dock påväg till IKEA och inte alls till skolan som man skulle kunna tro när jag stiger upp nio fredagen efter pubrundan, jag ska ta tag i den här gardin-frågan och köpa nya cocktailglas. "Jaha", tänker ni "Vad hände med dom gamla cocktailglsen, Linda? Dom var ju så snygga!", "fråga Lars" svarar jag då, "fråga Lars".

Pubrunda, lyckad! Hann väl inte med mer än fyra pubar, men plussar man ihop de från förra pubrundan är jag uppe i säkert åtta! Och kvällen till ära träffade jag tåg-Fredrik, minns ni tåg-Fredrik? Sjukt otippat! Nej, nu ska jag ge mig ut och njuta av höstkylan denna vackra och definitivt snöfria dag!

Om en månad...

är jag och Lars i London! Woho, känner mig så sjukt sugen, det kliar i res-fingrarna... Och helst nu när vi suttit och tittat på kartan vart vi ska bo någonstans, Medway street i Westminister. Riktigt centralt, det är sjukt lyxigt!

Nåja, tills dess är det pubrunda på torsdag och fethalloween-fest på lördag. Trevligt liten kö när biljetterna släpptes på Johanneberg? Kommer bli en grym fest, den är alltid knökad, biljetterna sålde slut på ett dygn som vanligt! Förfest här innan, med utklädning (tema: död) och avancerade drinkar från mitt åldrande barskåp. Yeah!

Annars har vi nu, läsperiod två, börjat läsa kemi uppe på Johanneberg. Det är kul! Och har gett mig lite insikter angående framtiden, jag känner nämligen mer och mer att det blir en civilingenjörsutbildning till nästa år. Johanneberg är "riktiga Chalmers", Lindholmen där vi basårare och alla högskolare är känns lite utanför! Så plugg fem år framöver, bäst att börja ställa in sig tidigt! ;)

Då var det över...

Matten gick jättebra, fysiken gick så bra det hade kunnat gå med förutsättningarna världens svåraste fysikprov. Vi fick veta svaren direkt efteråt. Jag hade tre rätt av åtta. Det var ca 10p, och 16 var en 3:a, resultatet får jag i slutet på november. Första uppgiften på fysiktentan:

"Kärnkraftsfråga: Det är sommar och körsbären är goda och "roliga". Det roliga är att kunna sprätta iväg de hala kärnorna så långt som möjligt. Hur stor är vinkeln mellan tummen och pekfingret precis när man skjuter iväg körsbärskärnan? Friktionskoefficienten mellan den hala kärnan och fingrarna är 0,09." Sen inget mer. Jag löste den inte. Men, visst är han lustig, den där Per... kärnkraftsfråga. Haha... haha... ha...

Ikväll blir det aftertenta med gravöl på andra långgatan, medans vi blir misshandlade av det hemska vädret och bittert ser skeppet Arkitetktur och teknik segla sin väg. Nejnu, in i duschen!

Tenta.

Imorgon har vi första mattetentan. Det ska bli så sjukt skönt när jag skrivit den! Då vet jag iallafall vilken nivå jag ska ligga på till nästa tenta. Nu kan det lika gärna gå åt helvete som en stark femma.

Mitt liv är rätt tråkigt annars. Vi sitter vid samma bord, varje dag, hela dagen och pluggar. Det roligaste i veckan var Arons helt seriösa kommentar, som kom helt oprovocerat: "Linda, jag tror inte att du är så pessimistisk som du vill verka egentligen, du försöker nog bara leva upp till att du är norrlänning".

Livet f.Ch.

Jag borde sova, men jag kan inte, så har det alltid varit. Men tycka synd om mig kan ni får göra ändå. Imorgon morgon kommer mamma och Camilla hit och fikar, efter det ska jag och Lars hårdplugga, sist av allt blir det middag med 75% av familjen hemma hos Camilla. Det händer ungefär två gånger om året!

Sitter annars och läser min gamla blogg. Fan vad roligt, fick nästan en klump i magen när jag läste om hur jag övergav Lars innan backpackingen: "Aj, vad ont det gjorde i hjärtat att se Lars försvinna. Kommer under hela resan se för min inre syn hur han står på perrongen med enda handen mot min hand på tågfönstret och andra handen på hjärtat. Kunde inte hjälpa att tårarna rann och att jag satt där och snörvlade i tågkupén medans hela vagnens befolkning lyfte ett gemensamt ögonbryn. Han var så vacker och jag var så påväg bort på obestämd tid." - Good bye love.

Så trevligt att läsa om livet före Chalmers, fantastiskt att jag på två månader helt slukats upp av studentlivet. Det finns liksom inget vettigt att skriva nu, jag pluggar ju bara. Om en vecka är det över! Och idag har vi haft sista föreläsningen med Per i mekanik, jag kommer sakna hans sjukt göterborska sätt och humor. Vi har haft två så totalt olika lektorer nu i sju veckor. Per har peppat som fan inför tentorna, in i det sista; "Kom igen, plugga jämnvik, det är viktigast, ni kan ta det här!". På frågan "Vad är viktigt att vi repeterar innan tentan?" svarade matte-Johnny på grövsta skånska: "Äh, plugga? Det här är eran enda lediga vecka, slappna av, ha kul!" Så skönt. Göteborgs mix äger.

Nu ska jag gå och ge min kudde lite kärlek medans Lars ger TV:n lite kärlek. Vi kompletterar varandras möbelvård så bra!

Hälften av oss har ju iallafall en.

Woho, ny fräsh höst-design. Som sagt, vad gör man inte för att slippa plugga..?

Idag i skolan hade vi till exempel en väldigt inlevelserik diskussion om att föda barn. Lotta funderade på varför det brinner för vissa under födseln, och man skriker och ber alla dra åt helvete. Jag svarade "Men för att det gör ont! Vad tror du?! Du ska klämma fram ett barn ur fittan!" och bordet ryckte gemensamt till vid ordet "fitta" och kom helt av sig.

Detta ryck har jag funderat över hela dagen. Är det så pinsamt att vi har något där under kläderna? Alla vet det, men ingen vågar ge ord för det. Jag tycker att fitta är ett bra ord för det kvinnliga könsorganet just för att det är det så vedertaget. Inte accepterat, men vedertaget! Vad ska man annars säga? Finns det några bätte ord? Jag är så trött på det förgulligande "musen", "snäckan" eller varför inte "blomman"? Det är inte så jävla gulligt! Jag är trött på att vara gullig, jag vill kunna rapa, bröla och slåss som den andra halvan av befolkningen, klia mig i skrevet och ändå bli accepterad. Så, fittan är det; lika viktig, grov och minst lika gullig som kuken. Ett sätt att göra kvinnliga befolkningen lite mindre hjälpslös och skamfylld. Nu är det bara att komma på 300 ord till, så är vi halvvägs där?

Nä, kanske inte. Men sant är det, att det finns många bra ord för snoppar, och knappt några över huvud taget för snippor (tack SAOL (eller var det RFSU?) för den). Tänk på det, medan jag går och pluggar fysik utan att hitta på fler bortförklaringar!

IKEA-day

Idag har jag och Lars varit ute på äventyr. I Mölndal. Jag tror att vi åkt buss minst tre timmar, för att ta oss till IKEA! Herregud, Kållered köpstad var inte direkt nästgårds. Men, det vart jättefint här hemma med lite kuddar, filtar och lampor. Tyvärr känns såklart själva lägenheten mindre ju trängre det blir, men myskänsla går före!

Det märks att tentorna smyger sig på. En vecka kvar nu, och övningstentorna i fysik sitter jag fortafarande och gapar dumt åt. I helgen gjorde jag allt utom att plugga. Vart en liten utgång på lördagen med fina-flickor-förfest med vin och ost. Riktigt gott var det, köpte ett vin som skulle passa till grönmögelost och lite Cambozola, tack systembolaget för er dryckesnyckel! ;) På söndagen bakade jag muffins, dom vart sjukt goda. Sen räknade jag två fysiktal. Det var helgens skörd!

Har tyvärr insett allvaret. Helst sen jag fått upp ögonen för Arkitetur och Teknik, vad tror ni om det? Nu är det iallafall på riktigt gott folk, nu är vi på Chalmers, och nu är det femmor i allt som gäller. Håll tummar och tår.

Åh, Jens...

du förstör mig. Jag gick från bussen; full storm, 12 grader och ösregn, stretade hemåt mot en kväll full av fysikböcker. Små, öppna skor, bart huvud, övergiven av Lars som vart tvungen att jobba över i skolan, vart tvungen att dricka en öl, snuvad på en trevlig eftermiddag... Lyssnade på "A postcard to Nina" och... log. Kryssade leende genom vattenpussarna och njöt när vinden pinade mina öron, skrattade hösten, regnet och olyckan rakt i ansiktet och skrek inombords "I won't let anyone stand in my way".

Jens, du förstör mig, du gör mig lycklig och mjuk... Kanske är jag kär i dig.


Vafan i allmänhet!

Kläderna kom idag! Det var bra, allting satt som skräddat. Även på Lars. Han fick en halsduk och en tröja som passar jättebra till hans ögon. Och det där lät lite mer gay än tänkt. Iallafall:

Dom där 300 kr är enligt min bank och H&M borta. H&M har bara dragit de pengar de borde dragit, kappan jag beställde var nämligen slutsåld, och banken sa: "jag skickar ett formulär". Det var allt: "Hej, ni har tagit 300 kronor från mig", "jaha, jag skickar ett formulär"... Ska det vara så? Dom har fuckat och jag får sitta med formulär och fylla i och skicka in!? Underbart, imorgon ska jag försöka få rätsida på det där.

Det här med pengar är inte min grej! Inte oktobers grej. Fick cirkus 8000 för lite i lön. 300 kronor försvinner mystiskt... Råkade beställa lite klädern från forever21 också. De rear 21 olika plagg varje dag, idag lyckades dom välja massor jag kikat ut, så det vart lika billigt som om dollarn skulle ha varit nere i 6kr!

Nu har vi för övrigt haft "sista föreläsningen" i både fysik och matte innan tentorna. Resterande föreläsningar är bara genomgång inför tentan. Så jävla skönt! Inget mer nytt på två veckor! Nu ska jag plugga, för att fira! ;D

Vafan H&M!

Jag fortsätter på mitt mycket imponerande spår, barnarbete till trots:

Beställde kläder från H&M fredag vecka 39, en vecka borde det väl ta att fixa hit kläderna? Nja, en vecka efter beställningen stod det fortfarande "Packning pågår"... igår stod det äntligen istället "Leverans", men paketet hade inte rört sig någonstans enligt postens hemsida, där stod bara "2 oktober, förhandsinformation mottagen". Nu har 300 spänn försvunnit från min beställning utan att några pengar kommit in på mitt konto och paketet har helt enkelt försvunnit från postens hemsida helt och hållet. Det ska bli spännande att se hur kära H&M löser/förvärrar det här.

Det är tydligen inte min vecka... eller snarare inte min månad. Allting jag försöker mig på verkar gå mer eller mindre åt fanders, till och med skolan har varit helt omöjligt att följa, vinkelacceleration α, vinkelhastigheten ω... what? Bonusuppgiften gick åt fanders och jag sover som en kratta på en båt. Framöver ska jag bara sitta på min pinnstol och stirra ut genom fönstret (självklart med gott mod), försöker jag inte göra någonting kan det ju inte gå åt helvete! Ja, så blir oktober.

Dagens ljuspunkt var den lilla, sjukt söta, rosa termosen jag köpte åt Lars "Kaffeautomat-kaffe-smakar-bajs" Åslin. Den passar honom! Äntligen gott kaffe även på Chalmers, huh? ;)


Vafan IKEA!

Fortfarande inga världsliga hemskheter, även om jag säkert kunnat hittat några i ett företag som gör engångsartiklar till möbler.

Nej, nej, idag är jag mest putt för att vi åkte till IKEA Bäckebol, ca 30 minuter och nåt byte med buss, och kom dit för att inse att mer än halva varuhuset är nedstängt för ombyggnation och den andra halvan står i ett regnfyllt partytält ute på parkeringen. Hmpf! Jag som tänkte dekorera vardags-rummet så vackert i turkost. Lite upp-
piggande i höstmörket... Knallturkosa munblåsta lampor i fönstret och lite mysfiltar och kuddar, blir skitbra till den gråa soffan!

Det får bli Kållered till veckan, minst en timme och tre byten med buss! Jag känner för att få ordning här en gång för alla nu när vi sa nej till Lindholmsallén. Ja, vi sa faktiskt nej. Återkom om ett år så ångrar jag säkert skiten ur mig. "Vi sitter ju inte i sjön!" kommenterade jag när Camilla sa att vi borde ta lägenheten, "nej, men i Backa... och det är nästan samma sak!" fick jag tillbaka. Håll tummarna för Kållered, nästa helg får ni se bilder på hur fint vårt vardagsrum i sjön vart!

Vafan USA!

Nu tror ni att jag ska skriv något om hur hemskt det är att vi snart har ännu ett Amerikansk wack job till president, och ett ännu värre som vice, men så djup orkar jag inte vara en sen (ja, sen, det har varit en lång vecka) fredagskväll... Nä.

Varför i helvete är det så att dollarn tok-rusar upp så fort jag kikat in några myströjor/klänningar/toppar att beställa från forever21.com? Plockade ihop en liten basket med massa sköna höstprylar, men tänkte vänta med att beställa tills H&M-grejerna kom. Och nu? Dollarn har gått upp 50 öre helt plötsligt, över 7kr!? Nä, nu får det nog ta och krisa lite därborta. 6kr per dollar är alldeles lagom. Tack.

Annars, när jag inte dansar min "sjunk-dollar-sjunk"-dans, blir det en stört lugn helg. Jag ska roa mig med 2 kapitel i matten och 3 övningshäften i fysik. Ikväll blir det chips och film.

RSS 2.0