Er måndagmorgon är min fredagkväll.

Sitter frivilligt och lyssnar på Westlifes Us Against the World. Vaknade bara "imorse" (en halvtimme sen) efter en arbets-natt-helg och tänkte "åh, tänk om man kunde få höra den låten"... Se vad du gjort mot mig, Lars. Jag är en svag människa.

Parfymen förresten, Between the Sheets, vad gott den luktar nu! Synd att jag inte gillar drinken! Ut med apelsinsurt brännvin och in med exotisk och lockande. Det krävdes några dagars sniffande på min handled för att inse det. En god parfym är en ganska bra flykt från blåa arbetarbyxor med revärer, blå-vit-randiga flanellskjorta, verktygsbälte och fickor med minst 17 prylar, extremstora stålhettskorn och hörselkåpor. En liten känsla av flärd där i 35-gradiga värmen och bullret från maskinerna! ;)

Har varit en sjysst helg på jobbet, på något sätt börjar jag känna en liten sammanhållning, vilket kanske inte är så konstigt när man är jobbar så tätt tillsammans, alltid samma sju personer. Men jag är liksom det svarta fåret, den enda under 40, en av två tjejer... allt dem säger, säger jag emot och allt jag säger, säger dem emot. Ja, tänk om man någon gång lärt sig att hålla käften. Men nu bättrar det på sig, kanske?

Nej, nu blir det duschen, sen blir det någonting i Matfors med Lars släkt och födelsedagar och sånt. Antagligen mat också. Det är bra.

Between the Sheets

Yes, grejerna från eleven kom idag! En helt sinnessjuk chock fick jag dock när jag luktade på doften Between the Sheets från Library of Fragrance som jag beställt, jag luktade på den i Stockholm och en del av mig dog när den var out of stock. Jag älskade den! Måstade ha den. Och nu fick jag den. Då luktar den helt plötsligt ogräsmedel. Seriöst! Ut med exotiskt och lockande och in med apelsinsurt hembränt. Blä!

En trevlig överraskning var dock det lilla doftprovet av Pink Sugar från Aquolina, den ska tydligen vara det störta i Staterna just nu. Creds för att den luktar varmt, ocreds för att den för tankarna till något man fick med Perfume Barbie när man var 5. Sjukt sötsliskig, kul att testa!

Nu har dom äntligen slutat klippa gräset (det lyckas dom alltid sätta igång med när jag vill sova och ska jobba natt) så jag ska ut och lapa lite sol i kylan, innan jag drar till jobbet och alla andra ger sig ut och festar.

Tärd dag!

Vaknade imorse och var sjukt bakis och undrade vad jag gjort dagen innan, vilket bara kan betyda en sak: Det var fest. Mycket riktigt, tomma vinglas från sex pers på TV-bordet och jag gick sedvanligt igenom mobilen för att se hur stor skada jag gjort när jag hittade ett sms i "Utkast" med orden "Kärnvapenkrig din jävel, det är negerjakt din dubbelfitta.", fear not, det har inte brunnit och jag har inte gått över till nazisterna... Det är bara 3 spännande ord som vi alla undrar varför man kan skriva med T9! ;)

Det var en vild kväll för mig annars, det var liksom bäddat för disaster när jag bara ätit ett äpple till frukost, en halv baugett till lunch och ett paket snabbnudlar till middag. Och sen satte i mig en vinare och några mjölkdrinkar. Håhåjaja. Då föredrar jag tisdagens salongsberusning på Oscar med någon drink och ett glas vin.

Nu är det dock jobb som gäller hela helgen, så det blir lungt och fint! Köpstopp har jag också, så det blir vatten och bröd och sitrra in i väggen som gäller de närmsta veckorna. Imorgon får jag nog hem parfymerna från eleven.se, sista delen i min spending spree! Jag ska även städa och skura köksgolvet som vart grav för Elins tre cider och fortfarande är kladdigt, samt skura resten av lägenheten eftersom att Elin i sin desperata jakt på ny sprit promenderade igenom hela lägenheten med stört cideriga fötter. Mycket fina tassavtryck, bra där, Elin! ;)

My Morgan-Monday

Jaha, jag gick ju verkligen upp och joggade imorse. Nej, vaknade försent och skyndade ner på stan på en fika på Coffe House och dekadensshopping med Malin som var lika opepp på att shoppa som hon var pepp på allt annat förra veckan. Med andra ord, jag shoppade och Malin släppte ut eller ja eller nej ibland, om hon orkade.

My MorganJag gjorde dock ett enormt fynd idag. Hittade äntligen parfymen My Morgan som jag letat efter i en månad. På Cubus av alla ställen. Tokigt. Sugen på att köpa Morgans Love De Toi också, är det trist? Men båda luktar ju precis som jag vill lukta om sommaren, som en blomma. Och jag älskar att ha en ny parfym, gå runt och lukta gott och känna sig lyxig.

Har precis tittat på första avsnittet av Sex and the City, ska titta på andra nu! Imorgon blir det nämligen filmen och efter det en tema-enlig Cosmopolitan (eller Hunk Martini) på Oscar. Yeay!

Midsommarhelg

Lyckad helg! Det gick jättebra att jobba fredag och sen gå ut. När jag somnade på lördagmorgon hade jag varit vaken i 23 timmar. Yeay. Vart midsommarfest med grillning hos Lundmans ute på Alnö, väldigt trevligt! Påtryckningar på Ida att vi vill se bilderna från den stora dagen mottages tacksamt. Min sill vart för övrigt jättegod! Och just sill är jag rätt less på. Har ätit midsommarmat till middag hela helgen! I lördags dissade jag nämligen Viskanparken med tillhörande Stödebor och Elin till förmån för mat hos svärmor och co, vilket nog var klokt eftersom att jag kände mig bakis när jag gick och la mig igår, ungefär. Tar igen förlorad tid med Stöde genom att gå ut med Elin på onsdag istället.

Över till drinkböckerna som ligger mig sjukt varmt om hjärtat. Den bästa, har jag kommit fram till, måste varit den här brevid, Största Cocktailboken av Arne Häggqvist: Riktigt bra faktabok med allt man kan tänka sig! Allt! Sen fick jag också hem Den Kompletta Drinkhandboken av David Biggs, som var en jättebra kuriosa-bok med roliga små citat och anekdoter. Cocktailguidens bok och Groggar och andra Långa Drinkar av Johnny Pålsson fick jag också. Till detta införskaffades även en Bols Kiwi, som bara smakar sour apple. Ingen kiwi så långt ögat kan nå. Bottennapp! Akta!

Förresten så har Spore kommit ut med en liten teazer, nämligen Spore Creature Creator, ett litet "spel" där man kan klick-och-dra bygga varelser. Spore har jag väntat på sen första notisen om det kom för säkert två år sen. Det är ett spel baserat på evolutionen; man börjar som en encellig organism och utvecklas sen steg för steg; vattendjur, landdjur, nomad, bofast... tills man i sista fasen kommer kunna flyga omkring i ett rymdskepp och starta krig mot andra spelares kreationer. Så efter några timmar i Creture Creator är jag bara ännu mer sugen på att få spela Will Wrights nyaste. Kan det gå fel? Svarade ni "ja" på denna fråga, så youtuba Spore. Fint, huh?

Nu ska jag sova, upp i tid imorgon och jogga lite innan en fika med Malin och sen tvätta. Till veckan ska jag bara njuta av att vara ledig! Det ska bli sjukt skönt...


Okej, Ulrika...

...jag ÄR en tant. Jag har våtservetter i väskan som jag tog upp så fort vi åt apelsin. Och idag la jag in sill. Till midsommar. Det blir inte billigare än köpt sill, bara bättre, fast mest av allt var det kul. Ja, jag sa ju det, jag är klart övermogen. Men trevlig ändå.

För att jämna ut kan jag berätta att jag fick hem 4 drinkböcker med posten, äntligen något att läsa på jobbet! Kan nog sluta köpa böcker om just drinkar nu, eftersom att jag är uppe i 8 stycken. Men det är roligt att läsa trots att jag kan allt som sägs! Nu; över till att försöka byta bort de sista arbetspassen i augusti så jag kan flytta ifred den 15:e, sen; sova. Sjukt trött och missar fotbollen. Så kan det gå.

En dag i hårets tecken.

Så, idag har jag klippt mig och gjort lite slingor, vart inga jätteförändringar eftersom att jag är en megafegis vad gäller hår, mitt är så sprött och ömtåligt. Lite "sol"blekt bara :P Ni får kanske se en bild efter midsommar, där lär det väl tas bilder...

Påtal om bilderna jag hittade igår, vad jäkla långt hår jag en gång hade, massor! På den där bilden har jag luggen bakåt ändå, annars såg jag ännu mer ut som kusin Det. Jag är inget jättefan av aslångt, finare lockar när det blir lite kortare... Trots det håller jag på att spara ut det nu som en antireaktion på att jag klippte det så kort innan backpackingen.

Jag hoppas att jag får de saker jag beställt snart, bara CDON som meddelat att det skickat paketet. Jag är så sugen på att beställa hem parfym, men jag vill vänta tills jag får hem de andra tre paketen (kläder och böcker gånger två) innan jag beställer fler. Nu är ju frågan bara vilka parfymer som ska beställas hem, några tips? Just nu är jag jätteförtjust i Library of Fragrance som har allt från doften av drinken Sex on the Beach och Jordgubbsglass till lukten av regn, tomat och smuts. Så det verkar bli ett lass hem från eleven.se snart!

Jobb imorgon, tre dagar, ända fram till fredag! Har jobbat 5 veckor när jag börjar imorgon, det är coolt. Nu måste jag fan sova. Fort! Fast... Kanske lite Kambodja-tillbaka-blickar med baguette och Den Skrattande Kon först... Kanske...

Två år sen?!

Sådär, har suttit i några timmar nu och fixat över alla bilder från min gamla dator, hittade en hel del knäppa bilder och mycket smått och gott. Bland annat lite gamla studentbilder! Det är svårt att fatta att det är två år sen, men så säger ju alla... Tur att jag slipper ha ångest nu över allt jag inte hunnit med, jag hade nämligen knappt några planer när jag klev ut med resten av TEVD3 från Västermalms skola för sista gången. Och backpackingen har jag ju ändå klarat av. Jag tror förövrigt helt ärligt att vi var de sista stolta teknikarna, vi hade alla blåa mössor, i år var det fyra pers i tre klasser som lyckades med den bedriften. Jisses!

Jaja, har varit uppe sen åtta imorse, kunde inte somna om när Lars klev upp. Nu ska jag ge mig ut och ta en promenad/joggintur i finvädret. Efter det blir det falukorv och stuvade makaroner (lycka i matform) som belöning och senare; fika på stan med Ullis.

Helgen redan slut?

Precis hemkommen från söndagsmiddag hos Åslins. Mycket trevligt och gott. Drar mig som fan för att städa efter igår, igen. Förfest här både fredag och lördag, så det blir andra dagen jag måste ta tag i gamla pizzor, intorkade drinkrester och bananflugor som försökar sig som råttor. Sitter för tillfället och lyssnar på Lars och companys egna fylle-inspelning av "Vi har slutat nian" (som gjordes iförrgår, inget annat), lite storbands-indie, mycket tramsigt, men faktiskt sjukt charmig på sitt sätt ;D

Vart en trevlig helg iallafall, lugnfest med Malin i fredags, träffade lite teknikare på Irish och käkade på MAX, fotbollsförfest med pizza och tjejgänget i lördags, innan vi drog vidare till Janssons inflyttningsfest och sen stan, irish, MAX och hem. Vi tröttnar tydligen aldrig på att tokhoppa och göra sjuka oljud i metallbron som är byggd efter tunneln under E4, mogna har vi alltid varit, vi teknikare. Och justja, lillfingret for upp framför en karl i helgen igen, med orden "pojksnopp!"... Inga kommentarer.

Imorgon ska jag ta hand om det här med nyckeln till nya lägenheten i Göteborg. Och tokdiska flaskorna jag köpte på fyndlagret till mina likörer som jag har planerat att göra i sommar när frukten och bär mognar. Har även beställt hem fyra nya drinkböcker, jag vart så sugen! Och massa kläder från H&M lagom till midsommar, kunde inte motstå, så nu får lönen gärna trilla in! Now I'll stop stalling, ska iväg och ta hand om mitt kära, sårade och skitiga kök. Eller titta på WoW arena tournament 3on3, lite, lite.

Långhelg

Äntligen har man slutat jobba för den här gången, sen blir det tre dagar med start onsdag, så att till och med jag hinner med lite fest på midsommar. Sen har jag min lediga vecka efter det, var femte är ledig, det ska bli kung. Ikväll blir det kanske en liten utgång med Malin och imorgon verkar det bli fest. Fint det.

Just nu sitter jag och fuskar med det lilla raka håret jag har där nere i nacken, det känns ju väldigt lyxigt med hempermanent, luktar fan, men sjutton gubbar vad Benjaminfikus nummer3bra det blir på mig, riktigt krull! Jag har väl rätta hårtypen? ;D På tisdag ska jag till frisören, det blir bra det, då får jag klippa bort topparna som blir lite risiga av min hårda behandling, kanske hittar på någonting annat också. Resultatet ses då!

Bilden är för övrigt anledningen till att jag och Lars antagligen inte ska ha varken barn, husdjur eller någonting som behöver ömhet de närmsta åren! Vår tredje fikus som drar vidare till sällare jaktmarker.

Gå upp, gå till jobbet, jobba, jobba...

Trött på gränsen till medvetslös, bara sovit sju timmar idag. Vaknade tidigt igår och hann till Pers student, det var trevligt, väckte många fina minnen till liv! Imorse runt fem satt jag i en kontrorsstol med svullna ögon som rann och önskade att jag fick dö hellre än jobba en timme till. Självklart vart andra sommarjobbaren (med samma kön och ålder som genomsnittet) hemskickad klockan halv sex, som vanligt, medans jag blev kvarhållen så länge som möjligt som vanligt. Så går det när man har en arbetskamrat som är så fast i sin 1800-tals åsikt att vita män över fyrtio är de enda som kan, vet och bör ha något.

Höjdpunkten igår var när jag behövde tvätta, och jag har ju som sagt bara ett par byxor nu för tiden. Så jag gick helt enkelt in i det fyra kvadratmeter stora rummet där klädautomaten står. Den är ganska smart, lägg i ett klädesplagg och få ut ett nytt rent. Jag visste inte vad jag skulle göra och var säker på att ingen skulle komma förbi klockan fyra på natten, så jag tog av mig byxorna och slängde in dom i inkastet. Så mitt natten, mitt i en sjuk mansdominerad miljö, mitt i en fabrik, står en 20-årig tjej i bara strumpor, trosor och trandig skjorta och vinglar. Precis då kom en karl förbi, han såg rätt skärrad ut. Det tyckte mina arbetskamrater var sjukt kul.

Jag köpte förövrigt en sjukt bra grej på IKEA för ynka 9 riksdaler! Den ska jag så använda när jag ska blanda dinkar i helgen.

Yeay och nay.

Bra helg. Dålig dag. Vi börjar med det som är färskast i minnet. Jag kom nämligen till jobbet i alldeles lagom tid imorse. När jag skulle byta om var nyckel till omklädningsrummet borta, helt borta! Tog ur allt ur väskan och vände den upp och ner, och på den nyckeln satt den till skåpet med. Så jag gick skuldfylld och berättade att jag tappat nycklarna. Två timmar senare hade jag fått reservnyckeln till omklädningsrummet och efter många om och men knipsat mitt lås och fått en nytt. Så jag byter om och går och jobbar. Klockan nio var det fika och för få mina arbetskamrater att se mig som mindre besvärlig spillde jag ut hela min kopp 95-gradig choklad över hela mig, stolen och golvet. BYGGHJÄLM!Bara att byta om, gissa vad som hände då? Maskinen som ger nya kläder är trasig och äter bara upp mina kläder utan att ge mig nya. Så nu har jag bara en uppsättning kläder. Jag kommer lukta hallon på torsdag när jag slutar jobba. Där får man för att man har varit så uppåt senaste tiden.

Tur att det iallafall var stopp på maskinen, så det var en rätt lugn dag. Jag har gått runt med en orange hjälm hela dagen och städat allt möjligt. Jag har varit smörj-oljig, sotig, skitig, pappers-dammig, vanligt dammig, (chokladig såklart) och svettig som fan idag. Ett tag funderade jag faktiskt på om inte mekaniker var mitt true call egentligen. Sjukt roligt att montera ner, gnugga rent, smörja och sätta tillbaka rullmaskinsdelarna, varför har ingen berättat det?!

Och justja. Jag hittade såklart min nyckel. Den låg innanför fodret på botten av väskan, värsta hålet som jag upptäckte när bilnycklarna försvann och jag tyckte det var lite för mycket på en och samma dag. Jag är så pinsamt klantig.
OBH Nordica Frutti
Nåja, helgen. Grym! Mammsen och pappsen och massor med solning och slappning på en solstol, Vätö är så fint på sommaren, så härligt med en stor tomt och öliv... Hjälpte pappa att måla lite på nya carporten. Så vart det badpremiär i öppet vatten. Och grillning och smörgåstårta också, bara godmat! Shoppade en födelsedagspresent med mamma, vart en snyggingmixer till mina drinkar, äntligen.

Sen har jag även pillrat ihop början till min första egna likör, det vart en Limoncello, eller citronlikör kanske det kallas om man inte använder 95%-ig sprit... Den är så fin redan, bara ett dygn gammal! Nåja, jag återkommer med bilder om nån vecka när den dragit till sig ännumer. Snart: Sova. Avundsjuk? Nä, tänkte väl det.

Bra planering.

Okej, bara så ni vet, att jobba dag betyder att ha två timmar fritid och ena timmen används åt att laga mat och fixa matlådor. Att jobba natt betyder att ha... ja, kanske till och med tre till fyra timmar fritid! Med samma tid att laga mat och fixa på såklart. Innan jag började var jag så jävla säker på att jobba natt skulle vara bäst! Jag är liksom nattugglan personifierad. Men att jobba natt betyder att jag inte träffar Lars alls och jag har ingen tid mysa framför TV:n på, jobba dag å andra sidan betyder att kliva upp svintidigt. Alltså driver jag ändå bara Lars till vansinne när jag väl träffar honom, eftersom att jag är ett sånt charmtroll när jag är trött... Tough call.

Nåväl, jobbat två dagar, och inatt blir det andra natten, det blir fyra dagar utan liv. När jag vaknar imorgon ska jag rusa till tåget och åka ner till mamma och pappa, sen är jag där till söndag och kommer hem åtta. Då måste jag lägga mig eftersom att jag börjar jobba klockan sex dagen efter. Sen jobbar jag fyra dagar till, och den halvlediga dag jag har där ska jag försöka hinna till Pers student på. Så Linda-egen-hemmatid kommer jag inte ha fått på två veckor när jag väl slutar jobba! Bra planering, ja.

Helst när deklarationspengarna har trillat in på kontot! Så grymt med extrapengar. Ska försöka unna mig någonting trots min sparmani! Och vad jag har förstått så är det väl snart hellagligt att beställa hem sprit från nätet? Enough said ;D

RSS 2.0