Stackars Lasse

Känner att min aktie som flickvän dalar rätt fort. Inom loppet av ett dygn har jag lyckats dansa intimt med min pojkväns större bror och råkat visat tuttarna för den yngre i skaran. Lång historia kort: riktig guld-utgång igår och Allsta sool-och-pool idag. Jaja, livet kunde väl ha varit värre! ;)


Onsdagsutgång

Jajamensan, mamma är här, vi skrev på lägenheten imorse. Nu är den såldsåldsåld! Jag hade faktiskt inte tänkt att gå ut ikväll, eftersom att min mor åkt 40 mil hit och vi träffas typ två gånger om året, men sen smög hon fram att hon planerat att gå ut ikväll. Då var det klappat och klart. Fira att lägenheten är såld på Patsys födelsedagsfest... Och vem vet, jag kanske hinner med att fira henne lite också? ;)

Shoppade lite med fru Bergquist på rean idag också. Ett par skor, en kofta. Jag köpte också, med skräckblandad förtjusning, ett par short för 75 spänn. Dom har nämligen hög midja, men inte "Åh, det är så inne med hög midja, så vi gör ett par shorts med sån för att hänga med lite" utan "Åh, vår målgrupp är kvinnor 50+ och vi gör höga midjor på allt så att våra kunder kan dölja att de fött 4 barn".  Dom tänkte jag ha på mig ikväll, för att se hur det känns.

Sjukt fint väder annars. Och Lars mamma har skaffat katt lagom till jag flyttar till Göteborg. Sjysst värre. Nu ska jag duscha och fixa!


Sista lediga helgen...

i Norrland i alla fall. Och den har varit helt underbar. Solat och badat i poolen ute i Allsta hela helgen, blivit brun, grillat massa gott, druckit rosévin och rom och cola (highly recommended). Återupplevt 90-talet med kedjespelning av Yatzy och Master Mind. Sjukt trevligt, riktigt avslappnande. Och i lördags hann jag till och med med en liten utgång! Guldhelg.

Jag fortsätter helgtraditionen även idag med mer solande och badande, trots att resten vart tvugna att ta sig till jobbet. Kunde jag haft mer tur med min lediga vecka än den med 30 grader och sol? Solstolen, here I come!

Luktsinne

Åh, den lilla stund solen visade sig imorse satt jag på balkongen med näsan full i solskyddsfaktor och luktade mig tillbaka till Indien -07. Alltid solskyddsfaktor för att inte bränna nosen och alltid flashbacks. Just idag vart det en strand som vi åkte ut till på Diwali, Butterfly Beach utanför Palolem. Vi sju var helt ensamma på en lagom stor strand. Jag klättrade på klipporna med George och tog massa bilder som den här. Det var så vi lärade känna varandra! Priceless.


När jag inte sniffat solskydd idag så har jag fått brev från Chalmers. Känns perfekt att ta ett basår nu, fräscha upp matten känns sjukt behövligt och tydligen får vi lite nollning vi också. Det kommer bli så bra.

Det är konstigt hur livet knallar på, eller hur?

Den där känslan

Det har varit så mycket senaste tiden att jag inte ens kan sitta ner utan att göra någonting nu, jag blir tokig och känner mig lat. Rastlös som en galning, det kliar mentalt. Känner enorm stress inför flytten också, när den blev så påtaglig. Alltid något att oroa sig för! 

Äsch, jag måste bara lära mig varva ner efter en intensiv period, jag måste vara en av de sämsta på det!
 
Lugn och fin ledigdag annars. Stan och fika med Malin och sen födelsedagsmiddag för Lars lillebror Per. Jag hade med mig bikinin och tänkte försöka ta mig ett litet dopp i poolen, men det fick jag äta upp när vi satt ute och åt och regnet höll på att riva stället. Skitväder. Imorgon hoppas jag på sol så att jag kan få lite färg innan Göteborg och plugg i ett år. Pust.

Phew

Veckan från helvetet är över, och vi överlevede båda två! Äntligen lite ledigt! Igår kom jag i säng kvart över sex, somnade sju, klockan ringde halv elva. Då hoppade jag upp, eller snarare rullade ur sängen och kröp iväg och förbannade livet i allmänhet innan jag åkte till Plantagen med misson att köpa en blomma att liva upp lägenheten med inför visningarna. När jag kom hem, satt ner blomman och tittade på den, insåg jag att jag kanske inte skulle köpt den där blomman som jag vart kär i vid första ögonkastet. Det vart nämligen en svart blomma. Och en svart kruka. Den livade upp grymt mycket! Verkligen.
 
Städningen gjorde susen, jag var själv chockad över hur snyggt vi hade det här hemma. Och visningarna gick jättebra, alla spekulanter har varit så trevliga så! Lägenheten är inte såld, vi har någon visningar kvar, men vi har fått bud iallafall. Vilken lättnad! Det firades med middag och födelsedagskalas i Matfors och efter det fest i Granloholm med en hel drös folk och lite krogen. Mycket trevligt att träffa alla dessa människor man inte stöter på så ofta!

Annars missade jag tyvärr att det var drinktema på festen. Så det vart en flarra av vinet, helt okej, inte lika gott som jag önskat att det vore och absolut inte lika gott som all-time-high-favoriten Beringer, men det slank ner.

Nu blir det lite shopping på ICA, sen en gomiddag, taccos? Och lite film och snacks. En lugn kväll är sjukt behövlig efter all stress. Nästa helg blir det lönehelgsfest, hoppas jag iallafall. Fetlönen är värd att fira! ;)

Week from hell

... som Lars uttryckte det. Mycket passande! Jobbat måndag-tisdag dag och jobbar onsdag, torsdag natt. På fredag slutar jag jobba klockan sex på morgonen, klockan två kommer första personen och tittar på lägenheten, sen folk hela dagen, sista går kanske halv sex, då är det inte mer än dags att åka och fira pappa Åslin som fyller år. Det bör påpekas att varenda lediga minut just nu går till att städa, skura och plocka. Det är för allas bästa jag säger att någon måste köpa den här lägenheten nu. För jag börjar bli lite less på att inte ha någon fritid!

Sprit idag. Insåg när jag packat upp (och när jag bar skiten upp för trappan) att 24 flaskor är en del. Jisses. Mitt stackars skafferi. Nu kan ni knappast nämna en drink jag inte kan blanda. Helst inte efter införskaffandet av lite mer cheap disposable IKEA-prylar. Det fattas bara lite smaksättare, typ: Monin, från barkonsult.com. Sen är jag nöjd.

MÄTT

Trerätters på Tandoori House inklusive ett glas rosé för 170 spänn! Sjukt bra! Tomatsoppa med naan, tandoorikyckling sizlar och friterad banan med glass. Jag håller på att dö nu, minst. Bara två dagar och två nätter kvar att jobba också innan lite ledig helg, på fredag är det redan 6 pers som kommer hit och tittar på lägenheten, det lär bli fler. Jobba med skift tre gick sjukt bra och var riktigt kul. Nu ska jag varva ner med lite House. Perfekt.

Det rör på sig!

Pappa har lagt ut annonsen på blocket! Jag skulle nog ha skrivit lite annorlunda, men vafan. Lite folk har redan ringt och det blir någon visning till veckan! Sen har antagningen till skolan kommit och vi kom in! Vi börjar den 19:e båda två. Det känns grymt! Flytten är någorlunda planerad också, jag pustar ut. Snart kan Camilla hämta ut nyckeln åt oss... :P

Vinstället hann jag med att måla och bygga ihop igår, det vart snyggt, man kan knappt gissa att det är ett cheap, disposable 29-kronors ställ från IKEA. Blir för övrigt lika stolt varje gång jag klarar att montera någonting från IKEA, jag är väl inte den bästa personen med verktyg! Annars hann jag också inse att jag inte har plats för det någonstans, det är för sjutton en halvmeter högt! Snyggt jobbat. Spriten är på G ändå, om 3-7 dagar är jag 19 liter/24 flaskor rikare.

Nu måste jag äta något. Börjar jobba om 3 timmar...

Tänk om...

det hade varit lika enkelt i verkligheten som på taaz.com att testa olika hårfärger och frisyrer och slippa det bångstyriga krull man fötts med.

Blondin
Rödblondin
 Brunett 
 Svarthårig 
Hittills får jag nöja mig med det ni ser till vänster. Seriöst, ni får inte missa att testa själva. Underbart lätthanterad editor, slår att sitta och pilla dit nya frippor i Photoshop! 

Vad tycker ni då? Jag är sjukt ful i lugg för det första. Annars måste jag säga att jag tycker att jag passade bäst i den bruna färgen, men frisyren på det rödblonda håret uppe till höger är grym. Som sagt, tänk om man kunde styla det sådär... och få det att hålla!

Nåja, när jag inte suttit inne på taaz.com idag, har jag sorterat lite i den låda av panik flytten är. Fixat el till nya lägenheten, skickat bilder så att vi kan lägga ut annons på lägenheten. Planerat lite flytt i allmänhet, minst 25 kartonger med prylar lär det bli, plus möbler och mammas och pappas grejer. Yey. 15:e augusti bär det av, så våga inte missa "hejdå-Sundsvall-och-lägenhet"-festen här den 13:e! ;D

Resten av dagen (min enda helt lediga denna vecka), spenderades med att rota runt på Birsta, shoppade vinställ till all sprit/vin jag snart kommer få och lite burkar till mina likörer jag tänkte göra i sommar. Limoncellon är snart drickklar faktiskt! Tänkte fortsätta med att göra körsbärs-, krusbär- och vildhallonlikör. När frukterna väl behagar att komma.

Dagen avslutades iallafall fint med lite solning vid poolen i Allsta, lite hämtmat och trevligt sällskap. Imorgon blir det jobba natt extra med skift 3. Nu ska jag leka lite mer på taaz! ;)

Kanske lite filosfi

På två veckor jobbar jag nu 120 timmar. Jag har även hunnit med Gatufesten mitt i skiten. Det var hårt och jag sov sammanlagt 6 timmar den där helgen. Men jag har ändå precis lyckats läsa ut Sofies Värld av Josteein Gaardner, boken avslutades med en skön "åh-världen-är-underbar"-känsla, visst är det fantastiskt att vi finns till? Jag menar, tänk på det! Här vandrar vi omkring, kolbaserade livsformer, mitt i utvecklingen. Men visst fan är väl våra liv för korta? Jorden har funnits i några miljoner år och vi finns i 100, om vi har tur. Tänk vad länge vi kommer vara döda! Tänk vad lite vi hinner med! Ut, ut och gör något kul, det är sommar! Låt ingen stå i din väg!

Tankegångar som denna i loopar, fick mig för övrigt osökt in på moralkakor.

Vartifrån kommer dessa människor?  Som tror att någon vill ha en klapp på axeln och en "ta det lungt med spriten nu, lilla vän" när man tar ett glas vin. För jag tror inte att någon uppskattar att höra att man kanske borde se över sina dryckesvanor när man väl festar eller att man kanske skulle försöka komma ut mer när man väl sitter hemma, att man ska akta sig för att inte bli kallad hora, att man verkligen är desperat som aldrig kan vara singel, att man ska ta det lungt med semlorna för att inte bli fet och ta det lungt med motionen för att inte få anorexia.

Jag har personligen nämligen hört allt det här och jag ser mig själv som en trygg människa och har mig veterligen inga psykiska eller fysiska defekter. Och även om jag vore lite sådär halvinstabil, så jag kan omöjligen vara både alkoholist och en tråkig person som alltid är hemma på samma gång, eller anorektiker och fet, eller hora och i ett stadigt förhållande. Det mesta av det där kommer jag antagligen aldrig ens stöta på. Tänk om jag lyssnat på när alla moraliserade sig över backpackingen? Tänk om jag hade lyssnat på de som sa att det var en fara för mitt liv att åka och att de själva "minsan aaaaldrig skulle gjort något liknande". Då hade jag missat de bästa fyra månaderna i mitt liv! Tänk om jag lyssnat på allt som sägs, då hade jag missat livet!

"So I send you this postcard just to say;
don't let anyone stand in your way,
yours truly, Linda Bergquist"


Ibland kan man inte låta bli...

Jag borde verkligen inte sitta här och vara sentimental, jag har jobbat livet ur mig idag och går samma öde till mötes imorgon, men jag kan inte låta bli, inte en kväll som denna, när allt verkar falla på plats.

Håkan Hellström. Det sista jag såg av Gatufesten 2008. Han kunde inte ha valt ett bättre tillfälle att åter kliva in i mitt liv, än den dagen då jag vände speglarna hemma. När jag var nere och sårbar, trött och ful stod han där och sjöng historien om mitt liv, varje låt en ny berättelse, ett nytt minne, en annan dag som gått.

Och det finns ingen som hellre hade fått värmt mig ikväll än Lars, som står ut med mig och den totala stolle jag mer ofta än sällan är. Tack vare honom kommer det i framtiden alltid finnas bra minnen att ta fram från dessa dagar. Så till en gammal kärlek och en jämförelsevis ny; ni finns i mitt hjärta.

Äntligen min!

Sådärja, isn't she lovely? Då har jag äntligen lyckats lägga rabarber på det enda Zinfandel-rosévin på hela systembolaget inklusive beställningssortiment. Fördelen är att det är syster till det underbara vinet jag drack på Oscars, nackdelen är att det endast fanns som mosserande. Jag ger er: Beringer Sparkling Rosé! Skam den som ger sig. Frågan är bara när man ska våga korka upp den. Det får bli ett senare problem!

Nu; snart dags för lite middag och lite flickor på gatufesten. Fantastisk underhållning i form av Amy Diamond och Sven-Ingvars väntar oss, liksom horder av 40+are. Önska oss lycka till!

Mer tant

Japp, jag spär på tant-ryktena med en snabb dagsgenomgång. Klev upp halv nio, åt ägg och drack plommonjuice till frukost, efter det läste jag i några timmar innan jag gav mig ut på en rask långpromenad. Kom hem och åt lunch i form av keso-tomat-bacon-röra på rostat bröd efter det läste jag lite mer ur min bok innan jag somnade in i en skön efter-maten-tupplur. Vaknade alldeles lagom i tid för att hinna måla om nagellacket och laga en underbar köttgryta på nöt ytterlår, lite morötter och annat smått och gott tills det att min karl kom hem från en dags hårt arbete.

Tada! Boken är ju dock Sofies Värld av Jostein Gaardner, vilket inte klassar in på min tant-dag, men bra är den. Vilka tankar den får en att tänka! Ska nog läsa lite mer, vid närmare eftertanke... Om det blir möjligt i Lars universum av egenkärlek där han sitter och spelar sin egen musik på högsta volym ;)

RSS 2.0