Tillbaks på ruta ett

Julen kom och gick. En allt igenom lyckad händelse detta år. Alla julklappar är äntligen avklarade och jag är tillbaka i Sundsvall, den stad som jag i brist på någon annan - en som verkligen uppfyller kriterierna - får lov att kalla min hemstad. I Norrland. Snö och kyla som biter och river. Korta dagar och långa, vackra solnedgånar. Lugn och ro, en liten oas. "Släkt" och vänner, och någon man gömmer sig för att slippa hälsa på, några andra man tycker synd om. Vem jag nu är att tycka synd om någon alls.

Är stundtals, som nu, lite smått vemodig av olika skäl, känner mig nertryckt av vad jag skulle vilja kalla den kosmiska balansen: Ingen får ha det för bra, till sist händer något dåligt som jämnar ut. Världen strävar efter jämnvikt och det positiva och negativa i livet kommer till sist hamna på noll. Så känns det. Och jag hade lite för mycket tur där ett tag.

Nåja, en hemsk massa dravel kan tyckas, men så känns det. Orkar inte ens prata om det faktiskt, mycket teatraliskt. Nu ska jag rycka upp mig, koka en kopp te och utmana valfri familjemedlem Åslin/Åkerdahl på Yatzy.

Heldag i Roslagen

Då var man in Norrtälje! Vart en rätt tärd dag igår med väntan på mamma och pappa, tåg och julpanik i Stockholm, men skönt att vara här! Jag har inte riktigt hunnit känna det Vätöska lugnet än, men det existerar väl inte da'n före da'n.

Idag har det verkligen känts som en heldag, pust. Hoppade upp imorse när klockan ringde. Flög på datorn och hittade skakande telefonnummret till Poseidon, de som hade gett oss erbjudande på en lägenhet. Ringde, fick vänta, vart kopplad runt, fick vänta mer, innan jag till sist fick prata med rätt person som efter övervägande sa "ja, det här ser ju bra ut, den är din!". Jag dog. Sen tog jag ett ärovarv i huset. Sen dog jag igen. Sen ringde jag Lars, väckte honom och skrek i hans örat i fem minuter.

WÅÅ-ÅÅ-WÅÅ! VI SKA FLYTTA! WÅÅ-ÅÅ-WÅÅÅ! FLYTTA HELA NATTEN! Eller nåt ;D Tunnbindaregatan 10A är vår nya adress från och med februari. Välkommen!

Nåja nog om det. Vi har ju nämligen hunnit med att vara utomlands idag också. Vi lämnade hemmet halv elva och landet tolv, käkade enormt julbord och drack lite vin på... just det; Ålandsfärjan. Mycket exotiskt. Mycket vågor. Fem timmar efter vi kastat loss var vi nöjda och glada tillbaka i vårt hemland, lite skakiga i benen, med två varsina kassar taxfree. För mig vart det en liter Captain Morgan Spiced Gold, gudomligt i rom och cola, De Kuypers Creme de Menthe och Parfait Amour och så en liten flaska Midori. Och självklart Beringers Zinfandel Rosé som jag jagat systembolaget runt efter. Fyra flaskor som jag ska ge till mig själv i födelsedagspresent. Rosé passar bäst på sommaren.

Väl hemma blandade jag ihop en sjukt uppskattad Irish (fast det blev Scottish) Coffe, som ingen drack upp förutom jag, och nu har alla däckat. Imorgon ska vi upp nio och göra den sista julshoppingen. Och just nu sitter jag och gungar i takt till vågorna i mitt huvud. Båtjävel.

Min önskan för natten är att blåsten inte tar taket av huset. Amen.


Skottlossnings-Backa

Och justja! Idag när jag var påväg hem från bussen från visningen på lägenheten, hade vackra Kville på näthinnan och bara verkligen ville bort från nedklottrade skottlosssnings-Backa går jag förbi en såndär svart plåt-papperkorg med lock, typ för hundbajs. Vad tror ni händer? Förutom att den exploderar? Nej, precis just det! Den sprängs inte i bitar alltså, för den är i plåt, men det smällde som in i helvete, jag fick halvtinitus och det rykte osunt mycket från den. 30 sekunder senare när jag precis kliver in genom vår port smäll det igen, dubbelt så högt, från samma ställe. Man ser röken.

Hela kvällen har det mest bara smällt härutifrån. Någonting drastiskt har hänt de senaste veckorna. Jag känner mig så trygg! Låt oss få flytta!!

Jullov!

Yes, grymt skönt med en månads slacking framöver. Synd bara att matten gick åt helvete. Blir la omtenta på den i februari.

Annars är allt bara, bara bra! Utom denna jävla packning from hell. Imorgon åker nämligen jag och syster till Stockholm, och chillar där under dagen tills mor och far behagar anlända från Thailand, sen blir det Norrtälje för hela slanten. På måndag blir det Ålandskryssning med julbord för att fira mammsens födelsedag. Ska investera i några flarror Beringer Zinfandel på taxfreen, bra att ha till sommarn så vi slipper gå på Oscars och köpa ett glas för 50 spänn, right girls? ;)

På juldagen drar jag och syster, igen, till Sundsvall. Lite hemvändardag och nyår. Stannar där till den åttonde då jag återvänder till mamma och pappa över helgen innan jag tar mig tillbaka till Götet. Låter det omständigt? Åka fram och tillbaka? Tågbiljetterna kostade ju 25 spänn ;D Sen börjar inte skolan förrän den 19:e! En veckas softande.

Kanske softande. Det jag inte viljat berättat är att vi har fått erbjudande på en lägenhet. Men det känns för bra att vara sant, så jag har liksom smusslat lite, så vidskeplig är jag när det väl gäller! Prata om det känns som att jinxa det. Jag och Camilla tittade på lägenheten idag, nyrenoverad, ligger på "centrala" Hisingen, vid Kvilletorget, en tvåa, fyrtifem kvadrat... Fem min med spårvagn till stan, 500m från Backaplan och 1,5km från skolan. Sjukt bra hyra! Det är genom boplats.se, så vi blir inte heller av med våra köpoäng hos SGS som har de allra bästa lägenheterna. Får vi den, är det inflytt första februari och då blir det inte softning, utan packning sista veckan på lovet. Hoppas, hoppas vi får den. Får veta på måndag! Håll tummarna!

Jag har inte tråkigt.

Nej, nej. Har bara suttit sen åtta imorse, med ett kort, kort lunchavbrott och snorpluggat. Insåg att det var dags att ta en paus när jag inte kunde lösa ett enda tal på övningstentan, "vadå polärform, vad är det?". Min hjärna är mos.

Så, därför satt jag mig vid datorn och hittade till mitt stora nöje en gammal mapp på skrivbordet vid namn "skägg", bilder som jag fultagit på Lars när han i sin tur fulrakat sig. Just den här rakningen vart ganska snabbt nedröstad... Nåja, en kort stund av glädje i mitt liv som gräsänka. Visst ser han ut som en översittare?! Definitivt någon form av utlänsk översittare! Undrar vad man mer kan gräva fram för hemskheter när man är på betryggande avstånd, typ 100 mil bort, i åtminstone en vecka till...

Nä. Så kul var det kanske inte... men pillerna! Jag skulle ju berätta om mina bästa vänner, pillerna! Örtmedicinen mot sömnlöshet är skamligt bra. Jag har ju alltid haft svårt att sova, visserligen i omgångar, men två-tre tabletter och jag knoppar på dirren! Ingen risk för beroende och inga dokumenterade biverkningar. Grymt!

Nu ska jag gå och laga fisksoppa. Mums! Tänkte till sista vara lite sådär mystisk som jag verligen hatar när folk är i sina bloggar: Det händer spännande saker häromkring! På lördag inträffar spännande sak nummer ett och på måndag följer fortsättningen. Jag vill inte berätta, för jag vill inte jinxa det. Jag återkommer. Lovar.

Kläder och plugg.

Yees, kläderna kom idag! Kjolen satt så bra! Var verkligen galet snyggt till den där vita tröjan på bilden med djup urringning i ryggen. And I have my Christmas outfit! Tänkte bara säga det.

Kemitentan i tisdags gick bra, tror jag. Får vänta tills i mitten av januari för slutgiltigt svar. Matte på fredag eftermiddag, förbereder mig på en skittenta utan motstycke, och efter det, omtenta vecka 7. Ska nu återgå till att rädda det som räddas kan och plugga in bevis (en femtedel av poängen på tentan), Moivre och Euler. Jippie!

Fredag

...och finalen på Idol! Sjukt taggad och humöret är på topp! Sitter här och laddar med ett glas rödvin. Imorgon är det upp åtta, vid nio tänkte jag vara på skolan och plugga. Fick absolut ingenting gjort igår, det blir mest snack om allt annat eftersom att alla är asless på att plugga, och samma idag. Jag var på skolan någon timme innan föreläsningen och tänkte hitta någonstans att sitta när jag helt randomly sprang in i Henrik Nilsson, typ som den där gången när jag träffade tåg-Fredrik. Fast Henrik har jag gått i samma klass som i ca sex år, fast för fem år sen, och han kände knappt igen mig! Så det vart en rätt lång catch up.

Efter det en långlunch. Kemiföreläsning med en Ulf hög på koffein (mer vågar jag inte skriva om det, Ulf grillade klassen idag om bilderna någon lagt upp på honom på facebook) och sen drog jag på Nordstan och fixade klart julklapparna, så nu är jag all done. Bara Lars kvar, men han är inte så kräsen ;)

Har beställt hem lite prylar från H&M som tröst för att jag inte har något liv. Sjukt bra rea, med 20% extra rabatt! Och så tycker jag så fantastiskt mycket om kjolen på bilden, den har varit slut sen den kom typ, men igår fanns den i storlek 36! Så jag hoppas, hoppas, hoppas att den sitter som det ska! Brukar ha lite för smal midja för höga kjolar i 36 annars. Köpte en såndär tröja med, för jag har ingen egen smak, så jag litar fullt på H&M's ;) Tycker ni att bilden ser konstig ut så beror det på att den är det! Snyggt, huh? ;)

Annars sover jag dåligt som fan. Tenta tisdag och fredag. Lite småstressande. Så jag införskaffade idag Valerina-tabletter, alltså örtmedicin mot sömnlöshet. Ska bli spännande att testa, jag återkommer senare med resultatet, när jag är äkta drug-addict! Jag och Elivs... Gah! Nu börjar det ;D

Backa.

Igår när jag och Lars gick och la oss ovanligt tidigt för en gångs skull, hörde vi strax efter att vi släkt och stängt, ett ljud som lät som att ett vapen avfyrades. "För plastigt" tyckte jag, och trodde att det var någon av alla barnen som lever fan häromkring som sköt låtsaspickadoll. Imorse möttes jag av den här artikeln i GP: Skottlossning i Hisings Backa. For the record så korsar Hjalmar Bergmans gata vår gata ett kvarter ner. Man lever farligt i Backa.

Tillbaka i vardagen

Oj, då var man tillbaka i vardagen med buller och bång. Det var en taskig övergång med taxi från flygplatsen raka vägen till skolan. En halvtimme efter att vi äntrat vårt regninga fädernesland satt jag på matteföreläsning med Johnnys hesa skånska skårrandes i öronen. Mums.

Tur att man har lite sköna minnen från förra helgens bravader iallafall. Väl hemma tänker jag oväntat mycket på Tate modern. När jag och Lars var där, väntade jag på att någon skulle hoppa fram och skrika "Hahaha, välkommen till dolda kameran, gick ni verkligen på att det här skulle vara konst?! Haha! Alla som står och inlevelsefullt tittar på den där jättefallossymbolen av smutsiga underkläder och tavlan målad av någon som mycket väl kunde varit en fyraåring är bara skådespelare. LURAD!" Men det gjorde ingen. Det var visst konst på riktigt. Såhär i efterhand gjorde en del saker rätt djupt intryck ändå, och jag kan faktiskt tänka mig att besöka Tate igen. Kanske någon gång i framtiden när jag behöver inspiration till något projekt. För inspirerande var det! Det mesta.

Annars har vi haft sista föreläsningen i matten. Jag känner mig som Bambi på hal is. Bara nya begrepp i matten och kemin är en enda röra. Samma bok (Modell och verklighet, 300 sidor) som på gymnasiet. Då hade vi lika många lektioner i veckan som föreläsningar nu, enda skillnaden är att i gymnasiet hade vi ett år på oss, nu sju veckor. Stackars satar som inte läst kemi, dom har ingen ärlig chans.

Jul!Tentastressen till ära har jag julpysslat idag. Satt nejlikor i apselsiner, gjort hemmagjord pepparkaksdeg som vilar i kylen tillsammans med de torkade fikonen
som jag förväller till marmeladen jag ska koka imorgon. Ny-
bakade pepparkakor med fikonmarmelad imorrnkväll alltså. Inte helt tokigt.

Imorgon, när jag inte mumsar julgott, ska jag dra till skolan och repetera lite matte. Och nu när jag varit på Winter Wonderland i Hyde park vill jag verkligen gå på Lisebergs julmarknad också, för jag tror att Göteborg slår London på dom fingrarna big time. Hoppas, hoppas att jag hittar lite tid. Och nej, jag har egentligen inget liv.

(Busig "ny" bloggdesign, huh? ;D)

Antagligen, var det.

Japp, återkommer antagligen måndag sa jag, tänk om man kunde lyckas med någonting. Vart en extradag i London eftersom att jag råkat boka fel flyg hem. Så kan det gå om man bokar tre månader i förväg och knappt vet datumen.


Nåja, jättebra har vi haft det iallafall. Vi hann med en hel del. Synd bara att jag glömde kameran, knäppte lite bilder då och då med mobilen, med halvdant resultat. Nåja, vi gjorde ändå bara det mest klassiska som alla redan sett! ;) Första dagen gick vi omkring i Westminster och kikade runt. Westminster Abby, Big Ben och House of Parlament, tog båten bort till Tower Bridge och Tower of London. Promenerade till St Pauls Cathedral och gick på Tate modern. Dag två shoppade vi loss, Oxford street med omnejd och Covent garden. Drog till Trafalgar Square och kollade in Piccadilly Cirkus.

I söndags regnade vi bort på Camden market, spenderade några timmar på Scince museum och tog en promenad till Buckingham palace. Extradagen i måndags var såklart enda dagen med sol, jättefint väder! Vi klev upp tre på morgonen och åkte till Stansted för att inse att vi inte hade något flyg. Dunkade huvudet i väggen. Svor i en timme och åkte hem och sov bort halva dagen. Vi hann med promenad genom St James Park, Hyde park med Winter wonderland och en snabbis på Harrods.

Under helgen bodde vi med Lars mamma, hennes respektive och deras vänner i en lägenhet genom SCA, den låg helt sjukt bra till i Westminster! En kvart från Victoria station, vi kunde promenera till nästan allt som var värt att se och det var ett soft område med massa små typiskt engelska pubar överallt, inte en enda turist. Vi var ut och käkade nästan alla kvällar och det var supermysigt. Det enda typisk engelska vi fick i oss i matväg var en fish and chips, vad annars?

Vi har en favoritpub som hette the Albert, där vi var och ölade några kvällar. Igår drack vi gudabenådat afternoon tea där, med scones, jordgubsylt och clotted cream. Det bästa på helgen, en sed som passade mig som handen i handsken, den ska jag anamma!

England är så härligt, så skönt att slippa tänka på skolan en hel helg. Synd bara att fyra dagar gick lite för fort! London kommer jag definitivt besöka igen.

RSS 2.0